Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kotel, termostat calorMATIC 392 a cirkulacni cerpadlo

Ahoj,

chtel bych se zeptat, zda nekdo nemate kotel VAILLANT VU 120/3-5 atmoTEC plus a prostorovy termostat calorMATIC 392. Je to uz rok, co nam to technik vysvetloval ale od te doby jsem nektere informace zapomnel.

Jde mi konkretne o cirkulacni cerpadlo, ktere se nastavuje prave na termostatu. V navodu se pise, ze cirkulacni cerpadlo zajistuje to, aby tepla voda z kohoutku tekla ihned po jeho otoceni.. v dokumentaci od kotle se ale pise o tepelnem cerpadle, ktere zajistuje cirkulaci teple vody v topeni...

Jak bych tedy mel mit cirkulacni cerpadlo na termostatu nastavene? Mam moznost ho nastavit na dny v tydnu (a potom jeste na urcite hodiny). Pokud mam tedy topeni nataveno napriklad PO - NE od 8:00 - 22:00 mel bych mit cirkulacni cerpadlo nastavene take od 8:00 - 22:00?

Dekuju za rady.

Předmět Autor Datum
Nejlépe to je vidět asi na tabulce na str.13. 1) můžete naprogramovat topení v několika časových odd…
mirektatra 07.10.2012 18:43
mirektatra
Ok dekuji... pochopil jsem z toho tedy to, ze cirkulacni cerpadlo ktere mohu na termostatu nastavit… poslední
antiS 07.10.2012 22:57
antiS

Nejlépe to je vidět asi na tabulce na str.13.
1) můžete naprogramovat topení v několika časových oddílech a přiřadit k nim požadované teploty na prostorovém pokojovém termostatu.
2) můžete nastavit teplotu TUV - užitkové vody na mytí, a dále nastavit cirkulaci této vody v určitých dnech a hodinách, kdy vodu často používáte. Nebudete pak čekat u otevřené baterie, až doteče z kotle k Vám. Je to komfortní funkce, ale je i energeticky náročná, podle ůrovně tepelné izolace potrubí, proto se používá jen v čase obvyklé časté spotřeby.
Tyto dva okruhy - okruh ohřevu topení a okruh ohřevu a dopravy teplé užitkové vody - pracují na sobě nezávisle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru