Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem koupe auta v AAA

Dobry den chtel bych si koupit auto v bazaru premejslim o AAA Auto nemam se toho bat? Chci skodu octavii 1.9TDI combi do 100 000 kc nebo mi prosim neco poradte kde se kouknout dekuju moc

Předmět Autor Datum
Počítej s tím, že Oktávka za tuto cenu bude buď: - hodně stará - hodně jetá - hodně stará a jetá Ji…
Prasak 03.11.2011 20:59
Prasak
Osobní zkušenost nemám žádnou, ale snad všichni známí co si od nich něco kupovali měli vždy menší či…
Uroboros 03.11.2011 21:04
Uroboros
Milý Urobore, u každýho ojetého auta musíš počítat s nějakými závadami, protože neexistuje žádný au…
autokšefťák 04.11.2011 14:38
autokšefťák
Asi tak jako všude. Kupoval jsem tam auto s jedním kamarádem, ač předražené, tak totální sra*čka sfl…
Filuta 04.11.2011 01:05
Filuta
Koupil jsem v AAA auto. Renault Megane, 4 roky staré. Výhodou je, že auto můžete do měsíce vrátit be…
Jack 04.11.2011 08:39
Jack
Jacku, máš pravdu, že ta možnost si vyměnit auto za jiný je užitečná! Ale musím Tě opravit, když js…
hospodský Karel 06.11.2011 17:58
hospodský Karel
Sakra, Karle, asi máš pravdu a nějak se mi to pomotalo. Jo, byl to týden, ale za ten se toho dá stih…
Jack 06.11.2011 20:36
Jack
V AAA jsem před lety kupoval jetý Opel Vectra B (tehdy asi 130K). Jediné, co bylo špatné, byla úplně…
Zarniwúp 04.11.2011 11:21
Zarniwúp
Osobně bych tam nekoupil ani ventilek.
L-Core 04.11.2011 19:06
L-Core
V áčkách jsem koupil své poslední auto Škoda Felicia 1,3 r.v. 1997 za 40.000,-. Měl jsem sebou autom…
edrik 04.11.2011 21:30
edrik
Asi nejvíc rizikový je koupit auto na inzerát od cizích týpka kterýho už nikdy nedoženete a pokud an…
Jasná záře 12.11.2011 18:41
Jasná záře
Souhlasím, i kdyz z vlastní zkusenosti muzu posoudit jenom Auto ESA. Nákup Hyundai Santa Fe. Auto be…
janekkk 30.11.2011 09:32
janekkk
Já bych se tohoto nafťáka bál. Rozdíl ve spotřebě není až tak velký a opravy u moderních dieslů jsou…
Henessy 05.11.2011 00:06
Henessy
AAA nebrat tam jsem se sel podivat jen s manželkou jake auto se ji líbi a koupit kdekoli jinde. Přík…
Vanas 13.11.2011 00:34
Vanas
áčka mají nejlepší výběr aut za konkurenceschopné ceny. Jako u každého autobazaru záleží na tom co k…
ajpíčko 22.08.2013 17:47
ajpíčko
nad 100k investiciu nepotrebuju? poslední
hoppus (nereg.) 22.08.2013 18:58
hoppus (nereg.)

Počítej s tím, že Oktávka za tuto cenu bude buď:
- hodně stará
- hodně jetá
- hodně stará a jetá

Jinak ohledně AAA - ono je to jedno, kolují různý historky na AAA, ale ono to v jiných bazarech není růžovější, bazarů je jak naváto a prodat chtějí všichni, takže dobrý auto, nebo naleštěnej hnůj můžeš koupit jak v AAA, tak kdekoliv jinde. Koupě ojetýho auta je vždy loterie a jen původní majitel ví, co je prodávaný auto opravdu zač, ani bazarista to nemusí vědět.

Takže neřeš jestli AAA ano, nebo ne. Řeš to, jestli chceš naftovou oktávku za 100 litrů.

Osobní zkušenost nemám žádnou, ale snad všichni známí co si od nich něco kupovali měli vždy menší či větší problémy. Standardně skryté závady, přetočený tachometr, bourané vydávané za nebourané... S sebou kdyžtak určitě automechanika a papíry si vzít domu a v klidu si je pročíst, nic neřešit pod nátlakem jejich profesionálních "ukecávačů".

EDIT: Jinak souhlas s Prasákem, ono naftová oktávka za tuhle cenu bude mít snad vždy nějakou tu chykbu a ty chyby (především v motoru) se dokážou pěkně prodražit.

Milý Urobore,

u každýho ojetého auta musíš počítat s nějakými závadami, protože neexistuje žádný auto, které by se nikdy neporouchalo, a čím starší, tím víc závad přirozeně přichází :-)

Takže to nemusí být chyba áček, ale spíš přehnaných očekávání lidí, kteří si kupují levnou ojetinu.

A speciálně Áčka dnes určitě patří k těm lepším bazarům, pokud vím tak dávaj k dražším autům různý garance, který určitě nejsou jinde běžný:-)

Asi tak jako všude. Kupoval jsem tam auto s jedním kamarádem, ač předražené, tak totální sra*čka sflikovaná pouze na pohled. Reklamace neuznána, soudí se už dva roky. Synovi jsem tam koupil auto spolehlivé a dobré za cenu odpovídající kvalitě. Jezdí mu dobře. Je to jako všude. Když se někdo nechá napálit, tak ho napálí nejen Áčka. Byl jsem v Auto Esa, na fotkách z Intenetu skvělé auto. Při osobní prohlídce šunka. Chce to vzít s sebou někoho kdo tomu rozumí a ten ať ukáže, že tomu opravdu rozumí, pak prodavači většinou zkrotnou a srágory přestanou vychvalovat aby nevypadali jako šašci. Počet km na tachometru všude minimálně vyděl dvěma.

Ovšem vlastní nákup auta v Áčkách je porod. Strávili jsme tam téměř celý den, než se podařilo s autem odjet. Furt se na něco čekalo, někdo někde nebyl. A to si nepřej ještě sjednávat půjčku!

Koupil jsem v AAA auto. Renault Megane, 4 roky staré.
Výhodou je, že auto můžete do měsíce vrátit bez udání důvodu a vybrat si jiné. Prodejce důrazně doporučoval zajet po nákupu s autem do servisu, nebo několika servisů a nechat ho důkladně prohlédnout aby člověk věděl co koupil.
To jsem udělal, problém žádný nenalezen, auto už rok a půl bez problémů jezdí.

Otázka asi bude, jak je to s těmi levnějšími auty.

Jacku, máš pravdu, že ta možnost si vyměnit auto za jiný je užitečná!

Ale musím Tě opravit, když jsem v aaa kupoval auto teď v říjnu, tak ta doba na vrácení byla jen týden. A ne měsíc jak píšeš Ty :-(

Ale i ten týden mi stačil, abych si u kámoše v servisu ověřil, že jsem se tam nenapálil :-). A zatím musím zaklepat, ale čtyřletej Opel Astra1.6 kterej mám z áček zatím jezdí líp než rok stará služební oktávka MPI, se kterou jsem jezdil před tím ...

V AAA jsem před lety kupoval jetý Opel Vectra B (tehdy asi 130K). Jediné, co bylo špatné, byla úplně mrtvá baterka, o které jsem věděl a chtěl jsem ji ještě před převzetím aspoň nechat nabít. Slíbili a vyflákli se na to, takže jsem z bazaru málem neodjel. Pak byl vlastně ještě problém s přepisem, asi čtyři měsíce jsem jezdil na původní SPZ, ale nakonec to v AAA "dodělali" (auto nepatřilo AAA, ale původnímu majiteli, přestože tvrdí/li, že všechna auta jsou jejich). Měl jsem z toho dost divný pocit, ale žádnou jinou újmu.
Jinak bez problémů, odjezdil jsem s autem za necelé tři roky 40K, pak šlo dál. Jezdí dodnes (ročník 98), nedávno jsem ho potkal u nás u Hypernovy.
Je nutné nechat si bokem peníze - asi tak 10-15% z kupní ceny - na nutný(!) servis po zakoupení - typicky rozvody, brzdy. Ale to platí o každém ojetém autu, ať prodávající tvrdí cokoli.
Další auto jsem už v AAA nekupoval, ale hlavně proto, že to co jsem sháněl v áčkách neměli. Resp. jsem ho prostě sehnal jinde.

V áčkách jsem koupil své poslední auto Škoda Felicia 1,3 r.v. 1997 za 40.000,-. Měl jsem sebou automechanika, nic jsme nenašli. Na autě jsem natočil 150.000, ano tisíc!!! kilometrů za 2,5 roku. Krom výměn standartních dílů - čepy, klouby... žádná závada - absolutní spokojenost. Riziko je skutečně stejné v každém jiném bazaru. Nyní mám služebáka z ESA, taky dobrý. Pravda je že AAA i ESA jedou na podobné vlně, či scénáře. I po zaplacení v hotovosti Vás "dusí" i několik hodin než se dostanete z bazaru domů. A navíc skryté (manipulační, administrativní) poplatky v ceně neuvedené.

Takže závěrem:
-nebál bych se nákupu
-sebou automechanika - dobrého, lépe nejlepšího kamaráda
-po nákupu výměna oleje, rozvodu,svíčky atd... - samo že u výše zmíněného kamaráda automechanika,nikdy "autorizovaný servis"

Přeji šťasné cesty v novém autě :-)

Asi nejvíc rizikový je koupit auto na inzerát od cizích týpka kterýho už nikdy nedoženete a pokud ano stejně už je obklíčenej exekutorama a nic z něj nevyrazíte, i když se vám to auto pár minut po zaplacení úplně rosype. Z tohohle pohledu sou třeba AAA i ESA určitě lepší pro případný reklamace :-)

Já bych se tohoto nafťáka bál. Rozdíl ve spotřebě není až tak velký a opravy u moderních dieslů jsou drahé. Turbo, dvouhmotnostní setrvačníky a hlavně vstřiky.
Jo koupit nové, nebo zánovní od známého to je jiná.
A nákup z druhé ruky je vždy o štěstí ať to kupuješ kdekoliv.

AAA nebrat tam jsem se sel podivat jen s manželkou jake auto se ji líbi a koupit kdekoli jinde.
Příklad vybrali jsme si auto fabii tak se ptám kolik má najeto jestli nebylo bourané a takově ta věci kolem. To co mi ti prodejci nakecali to bylo otřes Prý nebylo bourané tak se ho ptám že lak na má jiné odstíny a světla a skla mají jine roky vyroby než je vyroba auta tak mi na to odpověděli že to asi bouraně bylo ale dají mi slevu. Potom přišel stav tachometru prý jen 78 k najeto tak se jich ptám proč je volant pedály a všechno tak ošoupané, tak že to je jen běžné opotřebení co je u těch km běžné. naštěstí mám známeho na STK, kterému jsem zavolal a on mi v počítači zjistil( což si může zjistit každý), že to auto mělo při poslední STK nahlášeno 228k km a to STK končilo za 6 měsícu tak čert ví kolok mělo ve skutečnosti.

tak stoho vyplívá AAA NEBRAT

ps v autech se vyznám ale obyčejné lidi laiky můžou napálit jak chtěji stejně jako kolegu, který si tam letos koupil Fábii Bouranou na zadek(coš netušil) v základní výbavě rok 2002 za 120 k ( pro neznalze cena je poloviční neli ještě menší)

áčka mají nejlepší výběr aut za konkurenceschopné ceny. Jako u každého autobazaru záleží na tom co koupíte. Doporučuji nebrat auta pod 100k, ty potřebují ihned investici většinou. Vemte si někoho s sebou radši.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru