Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lcd Asus VW223B na gf 5700 le - out of range

Staršímu kolegovi v práci odešel monitor a tak si koupil výše uvedený lcd. Krátce mu to fungovalo plně k jeho spokojenosti, potom mu z ničeho nic objevil při startu nápis out of range. Když to šel reklamovat komplet i s pc vše fungovalo jak má. Po týdnu se mu to stalo opět. A už se to nezměnilo.
Je to nový, ale jen analogový lcd vybaven nějakým novým typem usb připojení EZ-link, ktery mu taky moc korektně nefunguje - ještě v horším rozlišení.
V režimu vga to šlo zprovoznit. V tom ezlinku taky. Když jsem si s tím chvíli hrál, zjistil jsem, že i když by měl monitor mít rozlišení 1680x1050 kdykoliv zmněním rolišení víc než 1024x768 už je tam tennápis znovu. A to jsem obnovovací frekvenci nechával vždy ne 60Hz.
I poněkud zoufalý pokus odebrat ovladače grafiky, i se všemi EZlinky a znovu je nainstalovat, neměl žádný vliv. Možná by šlo prohodit si s kolegou lcd, abych měl jistotu kde je problém. Nebo to lcd vymněnit za nějaky s dvi konektorem, možná ale víte o lepším řešení.

Předmět Autor Datum
Ahoj, stávalo se mi to samé doma.Vícekrát. Nejdříve byla nějaká chyba v OS .. ten jsem časem přeinst…
chrnda 24.10.2009 10:09
chrnda
Přeinstalovat ovladače jsem zkusil, OS by v tomoto případě byl docela velký zásah - je tam spousta p… poslední
zdenekhribek 27.10.2009 18:28
zdenekhribek

Ahoj, stávalo se mi to samé doma.Vícekrát. Nejdříve byla nějaká chyba v OS .. ten jsem časem přeinstaloval a už zase všechno šlapalo jak mělo.
Podruhé stačilo přeinstalovat ovladače.
A potřetí mi to způsobovala nějaká prašivá hra nebo program. Stačilo ho nespouštět při startu systému a jelo to.

Přeinstalovat ovladače jsem zkusil, OS by v tomoto případě byl docela velký zásah - je tam spousta programů, teda přesněji spíš dat. Ale mohl bych zkusit nainstalovat to na zkoušku na nový hdd, ale moc optimistický nejsem, jen bych se rád zeptal - to máš stejny lcd ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru