Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lcd s tv tunerem nebo tv kartu?

Zdravim vsechny :puff:
Nez me zacnete kamenovat tak se omlouvam za diakritiku a vsem uřvanym rikam: ano hledal sem koukal sem ale nenasel sem to co potrebuji:-)

PROBLEM: Premyslim o porizeni tv v pc a nemohu se rozhodnout jestli lcd s tv tunerem nebo lcd a tv kartu. V tv kartach se vubec nevyznam ani bohuzel pratele tomu moc neholdujou. Koukal jsem na samsung T240HD ale nasel jsem par nespokojencu co ho maji tak mam obavy ze by mi taky nevyhovoval. Tak se ptam jestli mate nekdo zkusenosti s jinym monitorem s tv tunerem nebo jinou alternativou. Nejidealnejsi: 24 palcu HD (vim ze u takhle maly uhlopricky je to zbytecnost njn ale kdyz me se to libi:-D ) a dobry pozorovaci uhel - tedy to co chce vetsina : dobry na hry i na koukani na tv. Pak je u me taky hodne dulezita cena nebot nekradu 8-).

Pokud jsem neco nenapsal dost presne tak me upozornete a ja se pokusim byt konkretnejsi.
Vsem co se aktivne (i tem uřvanym :-) )zapoji do diskuze dekuji za ochotu:beer:

Předmět Autor Datum
No tak na tu základní otázku jestli LCD a Tunerem nebo PC s TV kartou...to se asi budeš muset rozhod…
kostbone 22.01.2009 14:33
kostbone
Techto faktoru jsem si samozrejme vedom. Mam strach s kompability tv karty s pc a monitorem. nekde j…
Ozi_Raziel 22.01.2009 14:50
Ozi_Raziel
Niečo ako kompatibilita karty a monitora neexistuje, pokiaľ kartu počítač akceptuje, monitor to zobr…
deadhead 22.01.2009 16:33
deadhead
Při ceně běžných karet bych se tím netrápil. Z LCD s tunerem asi nic nenahraješ.
nononot 22.01.2009 19:17
nononot
Tak ohledně těch ovladačů máš pravdu. Já si koupil asi za 1500,- kartu od Pinnacle 310i a bohužel mi…
kostbone 23.01.2009 11:36
kostbone
Od Pinnaclu ani choleru. Ten TimeShift někde vypnout jde, někomu, kdo si nedal vymluvit, jsem to ins…
Rce 23.01.2009 11:57
Rce
Abych řekl pravdu, taky mám za to že se to tam někde dalo vypnout, kdysi se mi to snad i podařilo, a… poslední
kostbone 24.01.2009 21:54
kostbone
Jestli nechces nahravat, ber monitor s TV. Poustet PC jenom kvuli tomu, abych se mrknul treba na poc…
Abox 23.01.2009 15:13
Abox
Zajímavou možností je TV přijímač který vyrábí AVER. Je to TV tuner s dalšími obvody, který se zapoj…
leo 23.01.2009 20:40
leo
Dekuji vsem za nazory...:beer: na ten Aver media sem koukal nevim jeslti zrovna na tenhle typ ale n…
Ozi_Raziel 24.01.2009 00:11
Ozi_Raziel
Aver tunery jsou celkem spolehlivé. Ten typ, co jsem popisoval, je opravdu externí v tom smyslu, že…
leo 24.01.2009 21:04
leo
Možná to bude mimo ale: jsem koupil NB AMILO3553 a pak k němu AVER TV Hybrid Volar HX do USB: Mám z…
paul 24.01.2009 21:16
paul

No tak na tu základní otázku jestli LCD a Tunerem nebo PC s TV kartou...to se asi budeš muset rozhodnout sám. Já to vidím takto:
Pokud budeš mít LCD s Tunerem, tak se můžeš dívat nebo pracovat. Má to výhodu v tom, že nemusíš mít zapnutý PC aby ses mohl dívat.
Na druhou stranu pokud by sis koupil jako já PC s TV kartou, můžeš se dívat na TV někde v rohu, no a pracovat na zbytku plochy. Samozřejmě pokud máš velké LCD.
Nakonec bych to uzavřel tak, že, když jsem si před rokem kupoval PC, koupil jsem si do něj kartu, abych nemusel kupovat Televizi. Ale od tý doby co jí tam mám, se na TV dívám párkrát do měsíce. PC mi nahradil Televizi. Na TV se už nedívám. PC mi nahraje akorát Simpsonovi a Dr. House, no a jinak se na ni nedívám. Sice mi chybí že nemám televizi puštěnou v místnosti alespoň jako pozadí, neboť jsem na to byl zvyklý, ale teď už to nevnímám. Jo a to že bys vlastnil TV kartu má ještě jednu výhodu. A to onu, že můžeš nahrávat pořady na disk...

Vítěz tedy PC s TV kartou

Techto faktoru jsem si samozrejme vedom. Mam strach s kompability tv karty s pc a monitorem. nekde jsem cet ze by moh bejt problem s ovladacema s prichodem novyho operacniho systemu.
Kdyz tedy vezmu v uvahu pc kartu nevim kterou zvolit ani co se tyce pomeru cena vykon. stejny problem u monitoru. Kazdopadne dekuji za nazor:-);-)

Niečo ako kompatibilita karty a monitora neexistuje, pokiaľ kartu počítač akceptuje, monitor to zobrazí.
Samozrejme je potrebné vybrať si kartu ku ktorej sú k dispozícii ovládače pre tebou používaný systém.
Ja mám staručkú analógovú ATI TV Wonder, bez problémov používam v XP, Vista aj Win Seven. Monitor pripojený HDMI->DVI

Inak odporúčam stránku www.tvfreak.cz. Všetko možné okolo TV kariet a vecí okolo toho.

Tak ohledně těch ovladačů máš pravdu. Já si koupil asi za 1500,- kartu od Pinnacle 310i a bohužel mi nejede na 64 bit systému. Nebo tedy alespoň ten jejich software nejede na 64 bit sytému Win Vista. Myslím že se to jmenovalo TV CenterPro 4.2. Ale stejně jsem ho nepoužíval a využíval jsem Media Centrum ve Vistách. Když pominu to, že líp vypadá, tak je taky použitelný na to co pořebuju. Bohužel mi vadí, že nejde vypnout funkce TimeShifting, takže na cokoliv se dívám, tak se nahrává, a taky to, že nemůžu použít dálkovej ovladač co jsem k tomu dostal, poněvadž nepoužívám ten TV CenterPro. No, ale už mi to ani nechybí. Dneska bych už šel asi do jakýkoliv jiný levný TV karty. Klidně už použitý za pár stovek.

Od Pinnaclu ani choleru. Ten TimeShift někde vypnout jde, někomu, kdo si nedal vymluvit, jsem to instaloval a nějak se mi to podařilo vypnout, to si pamatuju ale jak, to už ne :)). Mně by to do počítače nesmělo ani kdyby to bylo poslední, na co se může dívat. Doporučuji na to program DVB Dream, ten s tou kartou fungoval docela dobře.

Abych řekl pravdu, taky mám za to že se to tam někde dalo vypnout, kdysi se mi to snad i podařilo, ale pak jsem přeinstalovával systém, no a když jsem se tím prodíral skrz naskrz, tak jsem to tam nenašel. Ale určitě to zase bude jednoduchý, to jen já to nemůžu zaboha najít. Jinak...já jsem taktéž spokojen :)

Zajímavou možností je TV přijímač který vyrábí AVER. Je to TV tuner s dalšími obvody, který se zapojí mezi PC a monitor. Na PC je zcela nezávislý a naopak nijak neruší použití monitoru PC-čkem.
Je to třeba typ Aver Hybrid STB 1080i, nebo jsou i jednodušší a levnější (kolem 1000,-). Má podobné vybavení vstupy a výstupy jako běžná televize, včetně Scartu.

Dekuji vsem za nazory...:beer:

na ten Aver media sem koukal nevim jeslti zrovna na tenhle typ ale neco takovyho tam psali. nevim ale jak to presne funguje v otmhle jsem opravdu analfabet :-)...tak jestli to muzes nejak konkretizovat byl bych ti vdecen...uplne ot nejlevnejsi kupovat nechci pocital sem neco kolem 1500,- az 2000,-...tak sem objevil v nejake diskuzi ze jde o externi zarizeni a tudiz stejnak nejde nahravat tv do pc...ale na pci tv tunery od averu jsou prej docela dobry...

Aver tunery jsou celkem spolehlivé. Ten typ, co jsem popisoval, je opravdu externí v tom smyslu, že není nijak propojen s počítačem softwarově, je pouze vřazen mezi PC a kabel, který vede k monitoru. Když se používá počítač, je pro signál od PC průchozí. Když se používá Aver, monitor funguje jako obrazovka TV. Tím pádem opravdu není možné nahrávat programy na PC jako s klasickou TV kartou.Rovněž monitor musí mít repro nebo je třeba použít třeba ty z PC.
Nejlepší by asi bylo si najít na nějakých stránkách prodejce počítač.komponentů (agen apod.)tyhle Aver tunery a podle tech.popisu, který u každého je, si vybrat, čemu dáváte přednost.Pokud vím, dělají jak klasické TV karty do PC, tak třeba USB, tak i externí.

Možná to bude mimo ale:
jsem koupil NB AMILO3553 a pak k němu AVER TV Hybrid Volar HX do USB:

Mám z toho TV, kterou vezmu všude. chi koukat na něco jiého koukám na TV-PC. Naladí ti Audio, Digi TV , Analog Tv, má ještě vstup pro normální video, ale že by se mi chtěly přetáčet kazety to ani náhodou i když ta možnost tady je. Ale pochybuji o kvalitě, která je dána právě VHS.

Jo má vstup antény normální, (ne jako Pinacle, kde je potřeba ještě redukce na normální koax konektor)
Jinak si nagraji co potřebuji na HDD a přehraji buď ve VMP, nebo NERO 8
Pro mne spokojenost

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru