Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lehká konstrukce, podlaha

Dobrý den, má někdo zkušenost se sádrokartonovýma deskama jako roznašecíma deskama pod plovoucí podlahu ? Jako roznašecí je doporučována OSB, Cetris, dřevotříska a i sádrokarton jsem někde četl. Líbí se mi hlavně cenově, ptž ostatní stojí 3-4x víc, ale mám strach, že se to časem může drolit nebo praskat i když bych dal 2 desky křižmo na sebe a prošrouboval či slepil. Jinak složení podlahy by bylo: trámový strop, spřažená 5cm betonová deska, 8cm podlahového polystyrenu (tvrzený), roznašecí deska, Miralon a plovoucí podlaha.Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Roznášecí deska je deska,která z hlediska dostatečné pevnosti v ohybu a tlaku rozloží hmotu nábytku…
Jabraka 24.10.2010 15:51
Jabraka
Tazatel četl dobře, v článku jsou zmiňovány jak sádrovláknité, tak sádrokartonové desky. viz. např.… poslední
maestrum 25.10.2010 01:31
maestrum

Roznášecí deska je deska,která z hlediska dostatečné pevnosti v ohybu a tlaku rozloží hmotu nábytku a bydlících na podklad,leckdy i měkký(minerální izolace.)
Rozhodně tu nejde použít sádrokarton,zřejmě tazatel přehlédl název Rigidur(sádrovláknitá deska) a zaměnil za rigips(sádrokarton).Rigidur je na tento účel obzvláště vhodný.V prodeji jsou samozřejme kompletní podlahové systémy RIGIPS,složení takové podlahy se obejde i bez mokrého procesu.Na podlahové trámy se položí nejprve základní dvojdeska rigiduru(Desky jsou slepeny k sobě,posunuty o 10 cm.Položeny k sobě a slepeny do prostoru podlahy jsou jako celistvá deska položeny na trámech.Od stěn jsou odděleny páskem pěnového plastu.Na trámech také.Na celou desku je položena spojitá vrstva minerální vlny.Pro účely zmenšení zvukové průzvučnosti se doporučuje přikrýt celou plochu ještě betonovými dlaždicemi,volně položenými na vatě(asi 5 cm)Na to opět vrstva vaty a další dvoudeska Rigiduru.Na to lze položit jakoukoliv podlahovou krytinu.Taková podlaha splní všechny požadavky nové normy "akustika"a asi ji i daleko předčí.Podlaha je zcela suchá a lze ji položit za několik hodin.Cena asi bude poněkud vyšší,ale v celkové rozpočtu se to neprojeví,pracnost je několikrát menší.
JABRAKA

Tazatel četl dobře, v článku jsou zmiňovány jak sádrovláknité, tak sádrokartonové desky. viz. např. http://bydleni.tiscali.cz/stavba-a-rekonstrukce/po dlahy/jak-vam-dupou-sousede-86.html ,oddíl lehké plovoucí podlahy.
nebo
http://www.i-strechy.eu/rockwool-steprock-dilatacn i-pasek-12-x-120-x-1000 , oddíl roznašecí deska
a další.
Chci podlahu aby samozřejmě vydržela, ale co nejlevnější a beton nechci použít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru