Předmět Autor Datum
Jsi si jistý že všichni ví co je EPS?
Des 22.09.2010 09:53
Des
to je otázka především na Milana Cukráře on si s ní určitě poradí
roznosletaku 22.09.2010 11:44
roznosletaku
Ten kdo neví co je EPS, tan radit nebude. Na břízolit klidně pěnou, ale upravit podklad. Přísavník m…
milan.cukrar 22.09.2010 20:18
milan.cukrar
Autor: Vladimír Buk (opsáno) reakce na lepení Tak příznivcům lepení EPS musím sdělit, že dlouho oček…
Des 22.09.2010 20:41
Des
Des, to je text od Vašeho známého? Zjitěte, prosím, ve kterém místě došlo k destrukci stropu, zdali… poslední
milan.cukrar 23.09.2010 15:33
milan.cukrar

Ten kdo neví co je EPS, tan radit nebude.
Na břízolit klidně pěnou, ale upravit podklad. Přísavník mechanicky odstranit, co nejvíce. Pak tlakovým vzduchem ofoukat vše co nedrží, prach a podobně. Rovněž penetraci nanést vzduchen dutinovkou, pak pěnu, a lepit v bezvětří...

Autor: Vladimír Buk (opsáno)
reakce na lepení
Tak příznivcům lepení EPS musím sdělit, že dlouho očekávaný malér nastal. V panelovém domě nám spadlo zateplení stropu EPS o tl. 10cm ve sklepní místnosti-klidné místo, stálá teplota a vlhkost, žádné dynamické namáhání či jiné vlivy.Firma pouze lepila-žádné kotvení a po 5ti letech jsou teoretické garance o pouhém lepení v ..... Záruky jsou pryč, hromada materiálu do sběru a firma přišla s nabídkou opravy-že nyní už stropní zateplení i kotví. Tak jsme vzali klacek a hnali je na jiné teritorium, kde mohou nabízet jejich "novou technologii". Stropní izolace v dalších místnostech se rovněž začíná odtrhávat, takže preventivně zajišťujeme dřevěnými latěmi a turbošrouby do panelového stropu. Proto stavebníci pozor na zaručené garance lepidel, statiků můžete mít celou armádu a stejně Vám to po čase spadne. Nová lepidla jsou presentována s neprověřenými udaji pro delší časový horizont a statik pak vychází z těchto údajů a logicky pouhé lepení doporučí. Zde presentuji skutečnost a je na Vás co si zvolíte.

Des, to je text od Vašeho známého? Zjitěte, prosím, ve kterém místě došlo k destrukci stropu, zdali se oddělila složka lepidla od omítky či malby, nebo došlo k rozdělení vrstvy lepidla, nebo dokonce oddělilo lepidlo od izolantu. To je důležité na rozhodnutí o příčině destrukce.
Jinak je to plácnutí do vody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru