Předmět Autor Datum
ked potrebujes hladat aplikacie, tak asi linux nebude moc pre teba.
MM.. 23.06.2013 14:22
MM..
A můžeš to nějak zdůvodnit?
Lízard 2 23.06.2013 14:56
Lízard 2
OMG pretoze sa zameriavas na uplne p**viny. Jak keby som dostal porsche a vyrobcovi pisal ze to je h…
MM.. 23.06.2013 15:09
MM..
Ikony aplikací na ploše jsou přežitek. Možná 5-10 nejčastěji používaných programů (a lépe přesunout…
Lízard 2 23.06.2013 15:19
Lízard 2
Linux neni na ladeni lunix je operacny system a ne tamagoci ani ine domace zvieratko. Editor videa n…
MM.. 23.06.2013 15:37
MM..
A ako vzdy plati zadaj si do google linux desktop search a hladaj si, ked ti nevyhovuje to co je v t…
MM.. 23.06.2013 16:15
MM..
Od té doby, co mám SSD, tak málokdy čekám na disk IO. (Pokud kopíruji 20MB (+-), tak bych čekal 0.2…
Lízard 2 23.06.2013 17:53
Lízard 2
samozrejme ze znam kde ma ikona sve misto a to tak ze uplne okamzite a presne ptz som si ich rozmies…
MM.. 23.06.2013 18:02
MM..
Už zase nesouhlasím.:-) Windows search (z win7) je podle mě dost povedená věc. Index mi zabíral 678M…
Lízard 2 23.06.2013 18:12
Lízard 2
isteze skvele, hlavne vyhladavanie podla obsahu fungovalo tak ze kolega (MS-pozitiv) ktory zral MS v…
MM.. 23.06.2013 18:18
MM..
Bez vyhledávacího dialogu v Total commnaderu jsem se taky neobešel. poslední
Lízard 2 23.06.2013 19:48
Lízard 2
takže v podstatě chceš w7. existují emulátory, které na windows dokáží spustit program na linux. ind…
kmochna 23.06.2013 18:29
kmochna
inac vseobecne (plati pre vsetky tvoje linux dotazy) - linux ako taky je jadro OS, ten s tyvojim GUI…
MM.. 23.06.2013 18:14
MM..
-Nez napises dalsi dotaz mrkni aspon zde index.phtml , http://www.linuxexpres.cz/praxe/pruvodce-linu…
CoCoChanel 23.06.2013 14:25
CoCoChanel
Díky za odkaz, ten linuxexpress je super. Mám dotaz jak zablokovat reklamu na té stránce linuxzone?…
Lízard 2 23.06.2013 15:00
Lízard 2
A co se vrátit k MS Windows? Zjevně linuxové distribuce nejsou pro chovance UK, aspoň dle vašich dot…
ms 23.06.2013 16:01
ms
K m$ Wind0zE se nechci vrátit, když jsem od něj odešel. Chovance UK je čeho?
Lízard 2 23.06.2013 17:55
Lízard 2
To na linuxu jde. :-) Ubuntu UNITY.
RedMaX 23.06.2013 16:34
RedMaX

OMG pretoze sa zameriavas na uplne p**viny. Jak keby som dostal porsche a vyrobcovi pisal ze to je hrozny srot lebo skodovka mala vyssiu strechu a dal sa tam pripnut privesny vozik a ze to bola strasne super funkcia.
Ked potrebujes hladat aplikaciu tak mi vysvetli jak napises do konzoly sudo prikaz, jak budes chciet pouzivat zariadenia v /dev/neco, a vobec co to je za nezmysel hladat aplikaciu, ikonku mas na ploche alebo mas nastavene cesty a rovno ju spustis z konzoly nazvom. Alebo si v konzole v spravnej zlozke zadavas zaciatocne pismena a pouzivas klavesu Tab

Ikony aplikací na ploše jsou přežitek. Možná 5-10 nejčastěji používaných programů (a lépe přesunout do "plank"u nebo dát klávesové zkratky).
Konzoli nepoužívám na hledání programů. Samozřejmě v zsh umím třeba použít "*network<Tab>".
Aplikaci hledám v launcheru, což je xfce4-appfinder

mě ani tak nešlo o hledání aplikace, neboť u nich skoro vždy vím jak se jmenují (i když například programy mají své jméno a pro někoho, kdo pc nezná, neví jak najít editor videa kdenlive a proto napíše "editor vide" a vyjede mu právě kdenlive, neboť to je součast popisku kdenlive.desktop

A ještě hledání jsem chtěl na třeba systémové nastavení: například "vyla" pro aplikaci vyladění správce oken a přepnutí kompozitoru

A ako vzdy plati zadaj si do google linux desktop search a hladaj si, ked ti nevyhovuje to co je v tvojom distre (alebo zmen distro, napr. si skus Xubuntu alebo Lubuntu)
Googlom najdes rozne dementne searche
http://www.techradar.com/news/software/application s/6-of-the-best-desktop-search-tools-for-linux-666 158/7#articleContent
ale potom sa nestazuj ze tie hovadiny na pozadi furt cosi indexuju a hrkaju s diskom jak windows.

Od té doby, co mám SSD, tak málokdy čekám na disk IO. (Pokud kopíruji 20MB (+-), tak bych čekal 0.2 s, což už je rekční doba člověka)

S tím hledáním nesouhlasím.
stisknu Alt F2, nebo WinA, napíšu kdenlive (nebo videa ale ne video neboť v popisu je Nelineární editor videa pro KDE) a dvakrát enter.

Kdežto v2) musím zobrazi plochu (Win D), najít ikonu kdenlive (z kolika ikon na ploše) a myší nebo šipkami se k ní dostat a pak otevřít klikem nebo enterem. Samozřejmě pokud už znám, kde má každá ikona své místo na ploše, tak se to zrychlí. Ale i tak si myslím, že je to pomalejší.

Navíc si myslím, že doba, kdy se na plochu dávaly ikony programů, už je pár let pryč.

samozrejme ze znam kde ma ikona sve misto a to tak ze uplne okamzite a presne ptz som si ich rozmiestnoval ja a LOGICKY, mam sice uz 38 ale alzheimra este chavalabohu nemam :)
Navyse casto spustane veci si dam do listy vlavo dole, urcite to maju aj rozne linuxy, nemusis zobrazovat plochu. Navyse okna nemusia byt maximalizovane a mozes vzdy vidiet malu cast plochy a ked mas male ikonky tak sa ti ich tam vojde kopec. Ked chcem nejaky zoznam tak si urobim nejaky zoznam alebo batch a spustam veci podla pismena alebo mas milion moznosti, vsetky su lepsie jak pustat si indexovanie furt. Ked mas SSD tak ten bude hriozne poteseny z toho ze mu tam nejaky indexer vkuse zapisuje denne gigabajt indexov :D Samozrejme prehanam ale povazujem to za pi***nu a celkovo Windows search je proste nieco co ked MS vydal tak ma skoro trafil slak nieco tak neskutocne nefunkcne, pomale, zahlcujuce syst.zdroje to bolo fakt neuveritelne. Kazdy zdravy clovek je rad ze to v lahkych distrach linuxu neni.

Už zase nesouhlasím.:-) Windows search (z win7) je podle mě dost povedená věc. Index mi zabíral 678MB. celkem. (cože ještě nedává informaci, jak moc se ten soubor přepisoval). Je to rychlé(ve smyslu na používání i na rychlost odezvy) a snadné. Samozřejmě si taky vyberu ty soubory, které nechci indexovat, jako 100000 souborů dlaždic mapového programu.

A místo ikon v liště používám plank., stačí když přejedu myší nahoru. Až přejdu ke KDE tak si nastavím akci na "Rohy obrazovky"

isteze skvele, hlavne vyhladavanie podla obsahu fungovalo tak ze kolega (MS-pozitiv) ktory zral MS vsetko jak kura a skusal tu dementnost pouzivat tak mi furt chodil otravovat ze mu to v zdrojakoch nic nenaslo a ze teda kde je v zdrojakoch ta moja funkcia ktoru kdesi volam, spustim TC search in files a ukazal som mu kde je funkcia. Asi po polroku pochopil ze tu MS vec proste pouzivat nema zmysel :)
Ano napriklad vysuvanie z rohu je tiez moznost enchapem na co je komu search. Hladanie suborov ano, aj podla ciastocnych nazvov neni problem, podla obsahu ano, na to su filemanagery. Hladat programy podla nejaky 3pismen je IMHO uchylne.

inac vseobecne (plati pre vsetky tvoje linux dotazy) - linux ako taky je jadro OS, ten s tyvojim GUI nema nic spolocne. GUI su len nadstavby ktore programovali/programuju nejaki nadsenci a existuju ich stovky roznych. Takze uplne ako prve vybrat si distribuciu taku ktora ma funkcie ktore chces. A ne tak jak to robis ty ze si vyberes distribuciu asi nejak nahodne ze si hodis ruletu a podla cisla vyberes distrpo a potom sa stazujes ze ti nejaki nadsenci co to robili ZADARMO to naprogramovali zle. Takze a)najst si distro ktore ma funkcie ktore chces. Silne preplacane a intenzivne vyvijane je Ubuntu tam mas preplacane GUI s milion somarinami. Ja uprednostnujem lahke distra a take somariny tam zamerne NEchcem, a stejne rozmyslaju ti ktori tie distra programuju, kazdy ma ine priority = vybere si inu distribuciu. To si musis hladat sam googlom apod, neexistuje clovek ktory by poznal vsetky a vedel vsetk o nich, kazde distro ma kdesi na internete specializovane forum a tam sa riesia veci ohladom toho distra.
A uplne nakoniec - ak neexistuje to co chces vobec, tak mas zdrojaky a mozes si tam doprogramovat zmodifikovat co chces alebo sa organizovane podielat na vyvoji nejakej distribucie apod.

Díky za odkaz, ten linuxexpress je super.

Mám dotaz jak zablokovat reklamu na té stránce linuxzone? Ve zdrojáku se není čeho chytit, žádné class ani id, URL té reklamy taktéž nemá žádné slovo banner ,ad.

PS: samozřejmě mohu zablokovat přímo konkrétní obrázek... mě právě jde o to, vždy zapsat filtry, aby měly obecnou platnost.. ikdyž tady to asi nijak nejde.

Jo a ještě, existuje doplněk prp prohlížeč( zatím mám volný výber), který
1) buď z odkazů smaže utm v query stringu
2. nebo před otevřením libovolé URL ho projde a odstraní z něj UTM.

Bohužel existují 2 doplňky pro chrome, které vypadají nadějeně, jenže to dělajíJENOM JAKO.
Více zde http://pc.poradna.net/q/view/1041960-rozsireni-pro -chrome-ktere-odstrani-utm-z-url&utm=smazat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru