Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem linux, divné probuzení z režimu spánku

Ahoj , divně se probouzí notebook dell vostro 1510 z režimu úsporného(Jinak mám linux 3.9.6, Manjaro (xfce), 64bit, aktuální asi 4 dny. ). Přijde mi to takové nedodělané, alfa verze... Asi v tom má prsty xscreensaver.. Existuje něco lepšího?
Poznámka: mám aktivní zadání hesla po probuzení (už ani nevím kde to nastavit ahá teď jsem to našel*** v Relace a spouštění Pokročilé, jenže dřív jsem to nastavoval určitě jinde.)

Co se stane: otevřu víko nebo zmáčknu tlačitko power.

Problikne bootovací výpis (defakto obsah konzole 1 Ctrl Alt F1 končící Starting Daemon... Started [OK] ... pc login Manjaro on tty1: PC login:) . akorát tam jsou nějak rozhašené řádky, takže řádky nejsou pod sebou ale třeba na obrazovce jsou 4 řádky v různých sloupcích.

pak problikne normálně má plocha se spuštěnými okny (!) to mě rozčiluje (beru zpět po nastavení v *** už to jde ok)

pak problikne prompt xscreensaveer ( okno s obrázkem "plamen přes monitor")

Pak jde notebook opět do režimu spánku.(ne vždy) a jednou se to ještě zopakuje a pak už mohu zadat heslo.

Mezi jednotlivými kroky ještě problikne různě obrazovka s různou intenzitou šedi (černá -monitor vypnut, ani podsvícení), (šedá-rádoby černá- monitor zapnut, podsvícení jede, bez obrazu). Nevíte co se tam bije mezi sebou?
Změna kategorie, původně: PC sestavy (Kurt)

Předmět Autor Datum
Tak prestan uz konecne pouzivat to nedorobene distro. A skus Xubuntu alebo lubuntu. Ked sa to zas us…
MM.. 24.06.2013 11:40
MM..
A notebook+OS(+specialne ovladace vyrobcu notebooku) je uzavrety proprietarny system od vyrobcu, ked…
MM.. 24.06.2013 11:46
MM..
meles nesmysly, samotne ACPI je bastl, vyresit to jde, ale ne tady, a ne takto poslední
bububububu 24.06.2013 13:55
bububububu
Takze ako prve - skus nezatvarat veko (tym padom nevzniknu eventy od LID switcha) len to uspi normal…
MM.. 24.06.2013 11:56
MM..

Tak prestan uz konecne pouzivat to nedorobene distro. A skus Xubuntu alebo lubuntu.
Ked sa to zas uspi tak je to najskor zalezitost ACPI interpreteera ktore je v tvojom OS blbo implementovane a ostava tam aktivny (alebo vznika novy) uspavaci event.
Alebo je naprd HW, alebo moze byt aj ovladac grafiky proprietarny ktory robi hovadiny ktore tvoja distribucia neocakava. Skus linux ovladace ktore boli s distrom namiesto proprietarnych.
Najlepsie urobis ked prestanes pouzivat tu nedorobenu distribuciu ktoru este nikto vzivote nevidel. To je nejaky pokus z brazilie ci co hento manjaro? :-)

A notebook+OS(+specialne ovladace vyrobcu notebooku) je uzavrety proprietarny system od vyrobcu, ked z tohoto celku polovicu odrezes a das si tam nieco svoje tak logicky si koledujes o to aby nieco neslo alebo uplne blblo. To neni lego ze si polepim cokolvek dohromady. Vyrobca NB ma specialne komplikovane problemy jak vyriesit tie automatizmy pri zaklapnuti veka a specialnych klavesach, to sa odrbava totalnym nestandardnym bastlenim v ACPI (niekedy v spojitosti so specialnym ovladacom do Win od vyrobcu) a je to odladene len na OS ktory vyrobca predava. Takze mozu byt chyby aj v BISOe (ACPI) a vyrobca ich opravovat nebude ptz na OS ktory on dodal to funguje a nic ine ho nezaujima. Takze ak si tam chces lepit iny OS jak ten co dodal vyrobca tak to predpoklada ze mas hlboke technicke knowhow a budes sa vrtat do hlbky a hlavne vediet co mas skusat ak nieco nejde. Alebo sa moze stat aj ze to proste s inym OS nepojde korektne nikdy.

Takze ako prve - skus nezatvarat veko (tym padom nevzniknu eventy od LID switcha) len to uspi normalne mysou z OS a pockaj 15sekund a zapni to powerbuttonom, nejaka zmena? Ak ne tak skus vyhodit proprietarny ovladac grafiky a skusit znova, nejaka zmena?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru