Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lze vyprázdnit složku profilu na serveru?

Dobrý den,

měl bych jeden dotaz ohledně uživatlského profilu. Linuxový server slouží jako doménový řadič pro windowsy, uživatelé se přihlašují do domény. Po instalaci klienta se ze serveru natáhne původní profil jako cestovní. Poté je změněn na místní...

Problém je v tom, že u jednoho uživatele i po změne na místní profil nelze v XP nastavit motiv "klasické nastavení". Vyhodí to hlášku o "nespecifické chybě". Momentálně je tam "změněno" s nějakými prapodivnými barvami. Jiné motivy nastavit jdou. Pokud ve vlastnostech složky dám zobrazovat skryté soubory, zobrazit jako seznam, použít klasické složky apod., změna se neprovede a okno zůstává neustále stejné. Pokud znovu otevřu vlastnosti, je tam ono původní nastavení...

Vezmu-li jiný účet, není v tom problém a vše funguje jak má. Domnívám se, že je profil na serveru nějaký nabořený.

Proto se ptám, je bezpečné přesunout vše ze složky na serveru (cookies, local settings, windows... ntuser.dat a ntuser.ini), kam se ukládají profily (složka .profile_nt) a nechat tento adresář prázdný? Vytvoří se defaultní nový "prázdný" profil po přihlášení s nově čistě nainstalovaným PC?

Děkuji předem za odpověď.

Předmět Autor Datum
- Nový profil se na serveru nevytvoří (hovoříme-li o výchozím (default) profilu). Nový (cestovní) pr…
touchwood 29.07.2011 09:25
touchwood
Teď jsem se trochu zamotal... Defautní profil na serveru mě nezajímá. Potřebuji nějak nahradit prof…
tazatel 29.07.2011 09:48
tazatel
odpovědi máš v mé první reakci. Nechápu sice, proč jsi reinstaloval celé PC, ale obecně všechny cest…
touchwood 29.07.2011 10:03
touchwood
Poprvé protože jsem potřeboval vyloučit vliv vadné instalace, podruhé jsem se s tím snažil laborovat…
tazatel 29.07.2011 10:10
tazatel
ano. poslední
touchwood 29.07.2011 15:03
touchwood

- Nový profil se na serveru nevytvoří (hovoříme-li o výchozím (default) profilu). Nový (cestovní) profil uživatele se samozřejmě vytvoří.
- na PC se nový profil vytvoří, s nastavením z lokálního "default" profilu

Osobně bych napřed zkusil smazat lokální profil, který je pravděpodobně nabořený a následovně zopakoval stažení čistého (výchozího) cestovního profilu ze serveru.

Teď jsem se trochu zamotal...

Defautní profil na serveru mě nezajímá. Potřebuji nějak nahradit profil toho konkrétního uživatele, který se ze serveru stahuje po přihlášení se do domény na lokální stroj. Jeho starý profil je plný balastu, protože se dříve jelo na cestovní profily. Nyní se navíc chová tak prapodivně.

Co se týká profilu staženého ze serveru na lokál, čistá reinstalace stanice proběhla 3x pokaždé se stejným neúspěšným výsledkem. Z toho vycházím, že shnilé jablko je na serveru v jeho profilovém adresáři. Proto jsem se ptal, smažu/přesunu-li veškerý obsah složky .profile_nt mimo tento adresář, zda se vytvoří po přihlášení automaticky tato nová přázdná struktura (možná dle defaultního profilu na serveru, pokud něco takového existuje???)

odpovědi máš v mé první reakci. Nechápu sice, proč jsi reinstaloval celé PC, ale obecně všechny cesty vedou do Říma, i ta přes severní točnu :-)

Pokud je poškozen cestovní profil uživatele, je třeba jej smazat, pak se použije defaultní profil z domény, pokud není, tak z PC.

Poprvé protože jsem potřeboval vyloučit vliv vadné instalace, podruhé jsem se s tím snažil laborovat. Potřetí to bylo pro sichr.

Díky moc, vyzkouším. Takže by teoreticky mohlo stačit přejmenovat tu složku na serveru a měla by se po přihlášení automaticky nakopírovat čistá z defautního server-profilu (případně PC).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru