Avatar uživatele
nyjono

Co vše je potřeba zaplatit při návštěvě prezidenta?

K dotazu mě inspiroval níže uvedený článek.

https://www.no­vinky.cz/doma­ci/437523-zemanovy-navstevy-prisly-kraje-na-17-milionu-at-plati-i-hrad-volaji-hejtmani.html

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Tom20 před 2548 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Řeší se, že část výdajů by měl plati Hrad, nejen kraje.

Ale domnívám se, že do výdajů by neměly kraje započítávat úpravu úřadů a jeho okolí, dále dárky, které někomu věnují

------.
Informace z března t. r. z jednoho kraje.

"Přijede Zeman, vymalujeme úřad
Nejvíc naopak stála prezidentská návštěva Středočeský kraj.
„V roce 2013 byla jeho historicky první návštěvou ve funkci ve středních Čechách. Tehdejší vedení kraje rozhodlo pozvat na setkání s prezidentem na různých místech v kraji všechny členy rady, všechny krajské zastupitele, středočeské poslance a předsedy výborů zastupitelů,“ vysvětloval krajský mluvčí Pavel Lochař.

Nejvíc peněz tehdy šlo na dopravu a občerstvení. „Další položkou s vysokými výdaji, které se později už výrazně neopakovaly, byla také údržba a úprava okolí krajského úřadu. Významně se upravovala zeleň, ale i vzhled budovy,“ doplnil mluvčí.

Nejvyšší sumu přitom nepředstavuje celkový účet za ubytování, byť leckde Zeman přespává v prezidentských apartmá. Třeba při čtyřech návštěvách Zlínského kraje bydlel v Osvětimanech v penzionu svého kancléře Vratislava Mynáře dohromady za 63 tisíc. V olomouckém Clarionu jej dokonce v roce 2014 nechali v rámci propagace hotelu přespat zdarma.

Nejdražší na prezidentských návštěvách je občerstvení. Statisíce blížící se i půlmilionové částce se totiž platí nejen za pohoštění hlavy státu, ale i hostů a dalšího doprovodu včetně početné ochranky. I když zrovna ona dostává jídlo z běžného poledního menu, třeba řízek nebo guláš

Vedle ubytování a občerstvení platí během návštěvy kraje také pronájmy sálů, jejich výzdobu či ozvučení. A samozřejmě dárky. Třeba Ústecký kraj Zemanovi za deset tisíc koupil dřevěné hodiny, Liberecký mu dal drátěného lva za 9 680 korun a z Karlovarského kraje si odvezl maketu hradu Loket vyrobenou Vězeňskou službou Horní Slavkov v ceně 36 300. Jihomo­ravský kraj obdaroval první dámu náhrdelníkem z českého skla za 1 490 korun."
atd.

Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/zeman-kraje-cesty-penize-089-/domaci.aspx?c=A170310­_212901_domaci_och

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

článek je jako spousta jiných ,v současné době ,součástí kampaně proti prezidentovi. Co je třeba zaplatit, ubytování, zabezpečit bezpečnost pohoštění. Je logické, když někoho pozveme na návštěvu, tak mu nevypočítáváme kolik nás stál. Takovýto článek považuji za tendenční, propagandistický a jeho cílem je aby jsme si mysleli a chovali se všichni tak jak si část vládnoucí elity přeje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek