Avatar uživatele
jinez

malá pamět nebo přeinstalace

mám stary pc 2g celeron, 512 mb sdram – xp home, pouzivany nedbale, nebyl vůbec aktualizovan, nyni i sp3, ale je pomalý, odezva tak 1s, start firefox az po10s. Myslím ze 512 mb pameti by melo stačit k užívání – internet, tisk emailu apod.
pokud ano, jak lze vyčistit disk – mozna preinstalace ale ta asi neodstrani vsechny soubory. nebo i s formatem disku, ale jak to udelat s licenci, kdyz uz je jednou registrovana?

díky za radu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3795 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Na net (apod.) taková konfigurace stačí.
Vyčistit – pokud jde jen o pročištění temp (dočasné soubory, cookies…), zkus si stáhnout a nainstalovat Ccleaner ( https://www.pi­riform.com/ccle­aner/download/stan­dard ), lze jím i např. korigovat programy spouštěné automaticky po startu PC, ale podle popisu samozřejmě netuším, zda to bude stačit (zkusit to lze – po instalaci nech Ccleaner v základní konfiguraci a jen stiskni „Spustit“).
V případě reinstalace – licence umožňuje reinstalovat i registrovanou instalaci, podstatné je, aby byla instalace s daným ´klíčem´ v současné době jen na jednom počítači. Pokud to lze, je ideální udělat reinstalaci na čistý disk (tedy s formátem jednotky) – je ale nutné případně zazálohovat potřebná data (format jednotku smaže).

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet