Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer Extensa 5220 a 3D

Ahoj, mám problém se svým notebookem. Před několika měsíci jsem zakoupil notebook Acer Extensa 5220 s OS Vista. Poté z pracovních důvodů jsem notebook zformátoval a nainstaloval zakoupené Windows XP Proffesional. Narazil jsem na problém, nešly spustit jakékoli aplikace 3D. Od různých grafických editorů, až po hry. Zkoušel jsem vše, co mě napadlo, ale tolik toho zas nebylo. Nemá někdo podobný problém, nebo někdo nezná způsob jak tento problém vyřešit? Budu vděčný za jakoukoli pomoc.
Hardwarové dispozice mého notebooku: http://notebooky.hledejceny.cz/acer-extensa-5220-1 a1g16mi---1?detail=vice

Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
milý Borgu. Instalací OS samotná reinstalace ještě nekončí. Musíš nainstalovat ovladače čipsetu, gra…
touchwood 07.06.2009 23:25
touchwood
Ano, o tomto "počítači" vím snad vše co se dá. A vskutku není nic moc, ale použitelný je. Ale o tohl…
Borg 07.06.2009 23:32
Borg
tak jinak: pokud máš ve správci hardwaru nějaké otazníčky, nemáš nainstalováno vše. Správný postup i…
touchwood 08.06.2009 07:04
touchwood
Ano toto mě stačí, snad se s tím porvu... Dík poslední
Borg 08.06.2009 16:49
Borg

milý Borgu. Instalací OS samotná reinstalace ještě nekončí. Musíš nainstalovat ovladače čipsetu, grafiky a dalšího HW přítomného v počítači.

edit: jinak takový "počítač" bych nepřál ani nepříteli. Šitózní čipset (jen 2GB RAM), šitový procesor, šitový a lesklý displej, o šitovosti p.t. výrobce nemluvě. Na práci nevhodný, na hry nepoužitelný.

Ano, o tomto "počítači" vím snad vše co se dá. A vskutku není nic moc, ale použitelný je. Ale o tohle tu nejde.
Instalace čeho přesněji myslíš? Nainstaloval jsem, co se grafiky týče hlavně ovladače Intel® GL960 Express. Co dalšího doporučuješ...?

tak jinak: pokud máš ve správci hardwaru nějaké otazníčky, nemáš nainstalováno vše. Správný postup instalace je: ovladače čipsetu, ovladače grafiky (nemýlím-li se, i u intelu jsou to dva separátní balíky), ostatní ovladače k dalším periferiím. Pokud to ani potom nefunguje, nejspíše daný SW vyžaduje funkce grafiky, které obstarožní grafické jádro integrované v čipsetu nepodporuje. Více se při tak nekonkrétním dotazu nedá poradit (neznáme ani sw který ti nefunguje, není známo, jak to máš nainstalováno, etc.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru