Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mobil pro čtení e-knih

Uvažoval jsem o čtečce e-knih něco jako amazon kindle, potom i o notebooku nebo netbooku. Teď jsem četl, že to jde i v mobilech - to je pro mě ideální, spojuje to spoustu možností. Ale v mobilech se vůbec nevyznám - několik let jsem si vystačil s jednoduchou nokii 1600 a rád bych znal možnosti. Zatím jen vím o nějakých aplikacích pro telefony s javou a nebo se Symbianem.
Osobně mě dostala reklama na Samsunga S8000, ale nikde jsem nenašel jestli čte el. knihy.

Předmět Autor Datum
Potřebuješ mobil s co největším displejem. Problém je zase v tom, že velký displej víc žere a pak má…
Prasak 11.09.2009 12:51
Prasak
ebooky zvladne asi kazdy novejsi mobil.. palmknihy.cz - tady se muzes neco docist .. informace typu…
merlouska 11.09.2009 14:12
merlouska
Začínal jsem se čtením elektronických knih před několika lety na Sony ericssonu T 630. Tenkrát jsem…
imaster 11.09.2009 14:28
imaster
Na čtení knih se mi nejvíce osvědčila následující zařízení: 1. Nokia E90 (naprostý a jasný vítěz) 2… poslední
touchwood 11.09.2009 16:30
touchwood

Potřebuješ mobil s co největším displejem. Problém je zase v tom, že velký displej víc žere a pak máš za pár hodin vybitou baterku, navíc tyto podsvícené displeje dost tahají oči a po půlhodině z držení mobilu bolí zápěstí.
Na samotné čtení se dají sehnat vhodné Java aplikace, popř. lepší mobily umí otevřít i běžné textové soubory- .txt, .doc, .rtf, některé i .pdf.
Já jsem si na čtení knížek pořídil starý PDA, je to pohodlnější, větší, i výdrž bývá lepší.

ebooky zvladne asi kazdy novejsi mobil..

palmknihy.cz - tady se muzes neco docist .. informace typu, v cem se da cist na mobilu s javou, v cem na mobilu se symbianem, WM..

a v podstate se to da shrnout takhle: kazdy mobil, ktery umi javu, pripadne ma symbian nebo WM, muze fungovat jako ctecka ebooku.

ja uz takhle na svem mobilu s WM par knizek prelouskala.. ale uprimne receno, neni to prilis pohodlne. papirova kniha je papirova kniha :)

Začínal jsem se čtením elektronických knih před několika lety na Sony ericssonu T 630. Tenkrát jsem si musel každou knihu skomprimovat a překonvertovat do jávové aplikace. Potom jsempřešel na MDA T-Mobile (vario). Tam se už nemuselo nic upravovat, knihy se daly číst přímo v programu. No a před měsícem jsem přešel na netbook, to už je jiné počteníčko. Záleží na Tvých preferencích , číst se dá skoro na všem.

Na čtení knih se mi nejvíce osvědčila následující zařízení:

1. Nokia E90 (naprostý a jasný vítěz)
2. Nokia E61 (vítěz cena/výkon, v bazaru jde koupit za pár korun)
3. BlackBerry (ideálně nějaký novější model s alespoň trochu schopným displejem)

Základem je displej orientovaný "naširoko", s dostatečným rozlišením. Takový Mobipocket Reader sice tuším umí otáčet obrazovku o 90°, ale není to nic moc ergonomicky přijatelného. V tomto ohledu se mi jeví jako ideální E90, která díky svým 800px na šířku hravě zvládne zobrazit docela velký kus souvislého textu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru