Avatar uživatele
Shady

mohou se státy zadlužovat donekonečna?

v usa nedávno zvýšili hranici státního dluhu, co když si prostě všechny státy budou dál půjčovat?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gnr54 před 3740 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Psychotic

Technicky vzato mohou. Všechny dluhy jdou v podstatě „zrušit“ měnovou reformou, což je ale obrovská rána pro ekonomku. Státy se to vlastně snaží balancovat tak, aby měly napůjčováno co nejvíc, ale zároveň se dluh nevymkl kontrole a nedošlo k totálnímu kolapsu jejich ekonomiky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Všechny peníze až do posledního centu jsou dluh a kdyby USA chtěli zaplatit všechen dluh musel by vrátit všechny peníze které si půjčil ale v oběhu je fyzicky méně peněz než těch elektronických z nul a jedniček. To znamená že by si zase musel půjčit aby mohl splácet. Takhle funguje dnešní systém založený FEDem. Je to začarovaný kruh k zotročení lidstva ;) a to je smutná realita.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Státy se mohou zadlužovat, tak jako každý jiný, pokud je věřitel názoru, že se mu půjčka vyplatí. Jakmile stát jako dlužník pozbyde věrohodnosti, tedy je zřejmé, že dluhy nesplatí, nikdo mu dál nepůjčí. Stát bude muset vybrat na splácení dluhů a úroků z dluhů peníze od občanů. Například nějakou „měnovou reformou“ jako u nás byly v letech 1623, 1811 a 1953. Kdo to nejvíc odstolicuje je zjevné. Máte připravených, aktuálně, něco přes 160 tisíc, že?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek