Avatar uživatele
Olič

mohu plot postavit přesně dle výmery a zapisu v katastru????

Dobrý den, chci si oplotit zahradu, kde hranice pozemku prochází travnatým chodníčkem se sousedkou. mohu plot postavit přesně dle výmery a zapisu v katastru, nebo jsem povinen se „ochudit“ o svoji část chodníku?sousedka svoji část zanedbává a využívá převážně mou čast a ted chce delat potíže.
Doplňuji:
hranicí pozemku prochází travnatý chodníček mezi moji a sousedčinou zahradou.tedy 1/2 je moje a 1/2 její.pokud nebude souhlasit s uzemnim rozhodnutím tak jsem „namydlenej“? dost se tam kradla uroda tak jsem si chtel pomoci oplocením..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Olič

Zajímavá 0 před 3678 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nerozumím, co míníš tím „ochudit se o svou část chodníku“…
Je ten chodník v katastru veden jako cesta?
___
Každopádně k postavení plotu potřebuješ územní rozhodnutí Stavebního úřadu, takže si opatři snímek z katastru a zajdi na SÚ – tam ti poradí.
Doplňuji:
No jo – pokud nebude souhlasit, bude to ´v háji´.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pusinka50

Doporučuji v tomto případě se obrátit na úřad Geodézie, oni ti tvůj pozemek vyměří a sousedka proti jejich rozhodnutí nemůže nic dělat. Ikdyž se jim nějaká tisícovka platí, ale myslím, že to stojí za to, aby ses vyhnul dalším nepříjemnostem, bůh ví, kam až by byla sousedka ochotná zajít.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Jelikož nemůžete podle obrázku na počítači, či na papíru, stanovit přesně kudy jde hranice pozemku, musíte tedy požádat geodetický úřad, aby Vám vytyčil hranici pozemku. Pak můžete bez povolení postavit k sousedovi plot, maximálně do výšky 180cm. Přitom nesmíte postavit plot ani 1cm na cizí pozemek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada