Avatar uživatele
Rokio

Co všechno by měl člověk splňovat, aby mohl jít na vysokou školu?

Teď nemyslím věci, které jsou jasné, jako udělat maturitu a zvládnout příjímací zkoušky. Mám na mysli, která kritéria by měl člověk splnit, aby měl dobrou šanci vysokou školu zvládnout (např. jaké by měl mít IQ, kolik potřebuje peněz, jaký musí mít zájmy a vlastnosti apod.).

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Anikitos před 2890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Výše IQ je číslo, které se může různit, závisí na různých okolnostech Je to odhad, kam se řadíme mezi ostatní populací. Důležitější je přirozená inteligence.

Peníze nemohu posoudit, záleží na tom, zda bydlíte doma, nebo na koleji, způsobu stravování, dostupnosti literatury ve univerzitní či vědecké knihovně atd.

Uvědomit si, že vzdělání vás obohacuje, rozšiřuje obzor v určitém oboru, své vědomosti či dovednosti můžete uplatnit v zaměstnán. Jako učitel si můžete třeba pronajmout koupaliště, ale z plavčíka se bez dalšího studia nestanete kvalifikovaným učitelem.

Ke studiu je třeba např. píle, kritické myšlení, svědomitost, psychická pohoda, zodpovědnost, zájem o obor, sebedůvěra, nejen se šprtat a mentorovat, ale umět se učit, mít selský rozum, rozlišovat mezi důležitým a méně důležitým. Někdy i trochu štěstí.

Ukončené studium není konec vzdělání, ale otevírá cestu k celloživotnímu vdělání. Své vědomosti je třeba stále si rozšiřovat a předávat dál.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce