Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem multimedialni centrum? Jake?

AHoj,

mam nyni externi disk o velikosti 500GB. Mam na nem ulozene filmy, hudbu, fotky atd.. (multimedia+jine data). Velikost disku uz ale nestaci a tak hledam nejake jine (modernejsi) reseni. Rad bych novy disk vyuzil i jako multimedialni centrum. Mame dome nekolik TV s Wifi, tiskarny a pocitace.. (vse podpora wifi). Novy disk by tedy mel mit taktez podporu wifi, mela by s nim umet pracovat TV tak, abych se na disk jednoduse pres Wifi pripojil, prehral si film, prohledl fotky, poslechl hudbu atd. Z PC bych se na disk mel dostat a stahnout si z nej foto, nahrat na nej novou hudbu a tak podobne. Samozrejme by bylo dobre, kdybych na disk mohl nainstalovat napr Apache, php a mysql a tedy jej vyuzivat i jako server pro praci. Nebylo by spatne, kdyby byl schopen pres wifi zalohovat pocitace (resp vybrane slozky) v nejakych pravidelnych intervalech. Idealni by take byla moznost integrace weboveho prohlizece, pripadne nejakeho download managera.

Dulezite je, aby byl schopen z TV prehrat i filmy ve formatu *.mkv a zaroven pustit titulky (jak u .mkv tak u .avi formatu) s diakritikou.

Existuje vubec neco takoveho? Jsou k takovym ucelum urcene NAS disky? (hledal jsem info co to nas disk vubec je, a nic moc obecneho na internetu neni). Nebo tuto problematiku resi jine periferie?

Muzete mi dat prosim par tipu, at vim jakym smerem se vubec ubirat a jake typy zarizeni mam hledat? Jsem docela ztraceny, tech novinek je tolik, ze uz to poslednich par let nesleduji a tak nevim jake jsou moznosti.

Dekuju,

Tom

Předmět Autor Datum
Známý si teď pořídil něco takového: http://www.kasa.cz/televize-audio-video/koupit/970 577/lg/lg-ms4…
host 18.02.2011 20:47
host
o tom se teď bavíme tady: http://pc.poradna.net/q/view/620523-dvdripy-v-dvd- prehravacich klidně po… poslední
kmochna 18.02.2011 20:49
kmochna

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru