Avatar uživatele
Rokio

Co všechno musí splnit člověk, aby ho jiní považovali za vzdělaného člověka?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Tw!st před 2872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Tw!st

Většina lidí by řeklo třeba mít vysokou školu, nebo mít maturitu. Lidé co tohle tvrdí většinou mají nízkou inteligenci a ničeho v životě nedosahují. Tito lidé u mě dost klesají a já nemám žádný logický důvod s němi vést debatu. Proto jsem zastánce názoru škola se nerovná vzdělání. Znám člověka, který má vysokou školu a pracuje za kasou v burgerkingu, žádné vzdělání aplikovatelné v realném životě nemá. Znám lidi, kteří mají pouze základní vzdělání a jsou buď investoři nebo podnikatelé, kteří si popíjí drink u moře, zatím co „vzdělaný“ vysokoškolák leští stoly ve fastfoodu. Bohužel tito lidé za svojí neschopnost se prosadit a logicky uvažovat nemohou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Mít vzdělání, umět poradit a celý život se učit a vzdělávat dál.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Dobrá otázka. Myslím, že pokud někomu máváš před obličejem se všemi svými důkazy o nabítém vzdělání a komentuješ jako, že jsi nejlepší, tak se může stát, že ti možná radši řekne ano jsi, ale myslí si pravý opak a k tomu i to, že jsi arogantní a sebestředný? (Já teď nevím, jen filozofuji.).

Myslím že střední škola s maturitou je dnes takový základ a mimo vlastních zkušeností a praxe je to také o tom jaký je člověk. Rozumný a střídmý s touhou pomáhat a pokud používá i selský rozum bude více vážený u lidí, než kdejaký přeučený vysokoškolák s několika diplomy a se sebevědomým až nad mraky.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Řekla bych, že musí mít povědomí o základech všech předmětů, které se vyučují na základní škole, potažmo na gymnáziu (kromě tělocviku, chichi). Další znalosti by si měl rozšiřovat sám, zajímat se třeba i víc do hloubky a mít přehled o aktuálním dění. To by byl ten základ, pokud by se na něco víc zaměřil, je to jen dobře, protože pokud se dostane do řeči se stejným odborníkem, je to pak povídání na dlouhé hodiny. Takovým indikátorem vzdělanosti bývá podle mě latina. Ovšem pozor – to, že je někdo vzdělaný, nemusí vždycky znamenat, že je inteligentní, existuje plno lidí, kteří se všechno jen nadrčej nazpaměť, protože musej a protože chcou titul a s takovými lidmi se bavit je kolikrát na zabití.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Musí nastandartně něco umět a znát. To se velmi rychle pozná při osobním kontaktu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Twist: Já to myslel spíš v obecném mínění a taky kvůli možnosti pohodlně sehnat práci (někdy to třeba není snadné uznávám).. Pokud bych měl hovořit opravdu upřímně, tak to co má kdo za školu nemá skoro žádný dopad. Dnes se dá samovzdělávat na takové úrovni, že to není potřeba. Máte pravdu, že se dá dnes i se základní školou stát boháčem, ale né každý na to má vůli a odvahu. Třeba se mnou, ale třeba teď nebudete chtít diskutovat, protože mám maturitu? :) Mimochodem, jsem od ledna bez práce a mám pouze práci na zkrácený uvazek ve formě nekolidujícího zaměstnání, tak k čemu mi je ta maturita? Zdravotně jsem na to nevalně a tam taky maturita nepomůže. :)

před 2872 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tw!st

Já nemám nic proti lidem co mají vystudované různé vysoké školy apod. Jen se směju lidem, kteří si udělají vysokou školu za účelem toho že budou mít lepší zaměstnání, tráví tam léta času, doma se hodiny učí. Potom dostanou titul, ale jelikož se o nic nezajímali, nezajímali se o finanční gramotnost, o práva, o praktické věci, prostě o nic, jen dbali na učení a jenom tím žili. A teď nemůžou sehnat práci. Proto je inteligentnější, když si udělají třeba maturitu, potom se tu dobu co by dělali vysokou školu věnovali něčemu, čím se plánují živit (třeba akcie, práva, manažerství,…) tak by měli větší přehled o životě a byli by více vzdělaní. Jak řekl Mark Twain: „Nikdy jsem nedovolil, aby škola stála v cestě mému vzdělání.“

před 2872 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek