Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto myš-rejsek , potkan, jak na ně ???

Dobrý den, vždy jste dobře poradili tak jsem tu opět. Na chalupě v obydleném podkroví se po celý rok / což je zajímavé / objevují rejskové / špičatý nos /. něco vychytám na pastiočky z umělé hmoty / velice vyhovující /, když už jsem se je naučil připravit k odchytu..., všechny díry a dirky které byly nalezeny jsme utěsnili.Chytám je dále. Horší problém je s potkany.Jak už to na vesnici bývá, v sousedství pěstují domácí...,zkrátka něco na pěkáč.U nás je klid,nejsme tam často, tak potkani mají eldorádo v kůlně,po zahradě, štěstí,že chalupa zatím navštívena nebyla,používal jsem granule, modrý prášek, těstíčko v igelitu - prosím o radu, jak na ně lépe a úspěšně.Měl jsem tam i kunu,která se nastěhovala ihned po novém zateplení pod střechu, asi pomohl plašič na kuny, nevim ? Už jsem ji nezaregistroval.Děkuji předem a přeji krásné letní dny, karelIV

Předmět Autor Datum
1)Rejsek je zákonem chráněný-bydlí jen tam kde má co žrát.Živí se pouze hmyzem.Nečiní škody,je tedy…
sob 25.07.2009 21:54
sob
Pokud se nepustí do autoelektriky v motorovém prostoru vozidla a neznárodní ho k bydlení ... ------…
veckoo 26.07.2009 10:00
veckoo
Kuna pod zateplením je neštěstí, na potkany jsou taky plašiče. Jinak asi není co přidat k ochraně.
kejki 26.07.2009 11:44
kejki
Rejska se snažte zbavit co nejdřív, protože na podzim se vám může nastěhovat do chalupy a tam když s… poslední
Alesvar 17.12.2015 08:47
Alesvar

1)Rejsek je zákonem chráněný-bydlí jen tam kde má co žrát.Živí se pouze hmyzem.Nečiní škody,je tedy kámoš.Všude v domě jsou hmyzové.Kde nejsou,tam není ani rejsek.
2)Kde je v domě kuna,tam nejsou potkani.Kuna je bezpečně likviduje.Takže není vždy dobře,kunu honit.

Rejska se snažte zbavit co nejdřív, protože na podzim se vám může nastěhovat do chalupy a tam když se zabydlí, tak je problém dostat ho pryč. My jsme měli na zahradě rejska a neřešili jsme to, no a na jaře jsme zjistili, že máme podlahu na půdě pokrytou skořápkami od vlašských ořechů. Prostě si ta toho rejsek natahal tolik že jsme vysáli asi kýl nepořádku. Naštěstí máme betonové stropy, takže se nemohl prokousat.
Proti rejskovi na zahradě používáme hadru namočenou do nafty, nebo do petroleje a vloženou o díry v zemi (s tímhle měli dobré zkušenosti už moji rodiče) a na jaro umisťujeme doprostřed zahrádky elektronický odpuzovač deramax-cvrček, takto jsme pojištění i proti krtkům a hryzcům. Speciální odpuzovač na rejsky asi neexistuje ale výrobce nám potvrdil použití právě i proti rejskům.

Zpět do poradny Nahoru