Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nabijanie baterie na noebooku

mam 2 nazory a neviem,ktory je spravny. prvy je,ze pri nabijani baterie ma byt nb vypnuty resp. sa na nom nema pracovat(a nabijat sa ma niekolko hodin) a ak je nb napojeny na kabli,tak ma byt bateria vybrata(a asi sa ma nb vybyt do uplna,kym sa nevypne a aj nabit do uplna).
a druhy nazor je,ze nb sa moze nabijat kolko chcem,aj par minut napojeny na kabli s baterkou vnom.
tak teraz neviem,co z tohto nici baterku a co nie.a snad som to dobre opisala.

Předmět Autor Datum
Prvy je kravina. Druhy je spravny. P.S. baterka sa nici sama, starnutim, nezavisle na tom co robis.
MM.. 25.10.2010 21:54
MM..
A baterku nevybijaj do uplna, resp. snaz sa takym situaciam vyvarovat ak je to mozne (ak mas k dispo…
MM.. 25.10.2010 21:58
MM..
takze podla teba mam mat kabel vzdy ked sa da pichnuty v NB?lebo takto to robi a robil aj moj brat a…
verra66 26.10.2010 09:21
verra66
Tak to dělám já a po 2,5 letech mi baterka "až 2 hodiny" vydrží 3:30 v pohodě.
Potkan007 26.10.2010 10:41
Potkan007
Nejlíp baterce uděláš, když budeš mít nabíječ připojen při každé příležitosti. Ona se elektronika no…
Pytlík 26.10.2010 11:37
Pytlík
tak vcera mi priatel povedal,ze s prvym nb to robil tak ako mi tu radite.ze vzdy tam mal kabel a bat…
verra66 27.10.2010 08:06
verra66
Já mám taky Asus a jak píšu, k baterce se chovám 2,5 roku jako kdyby tam nebyla. Když jsem u zásuvky…
Potkan007 27.10.2010 10:24
Potkan007
Tvoj priatel nema o tom ani sajnu. Jeden raz isiel cez prechod a dostal infarkt. Odvtedy nikto nech… poslední
MM.. 27.10.2010 10:48
MM..

A baterku nevybijaj do uplna, resp. snaz sa takym situaciam vyvarovat ak je to mozne (ak mas k dispozicii 230V a Win ti vypise ze uz mas len 10% tak to strc do 230V). Ak baterku vybijes uplne tak vtedy je najvacsia provdepodobnost ze zdochne a mozes ju vyhodit. A nenechaval by som ju dlho (tyzdne/mesiace) uplne vybitu, tak zdochne urcite.

Co sa tyka kratkodobeho nabijania tak na minutu sa to ani neoplati strkat do nabijacky (ale nevadi to nicomu mozes to nabijat kedy chces a kolko chces). Na minutu mozes rovno robit aj len na baterku, ked budes robit dlhsie a mas nabijacku a 230V k dispozicii tak to strc do nabijacky. Baterku nechaj v notebooku.

Nejlíp baterce uděláš, když budeš mít nabíječ připojen při každé příležitosti. Ona se elektronika notebooku postará, aby se baterce dělalo dobře a tímto postupem dosáhneš nejdelší životnosti baterky (pak už záleží na kvalitě baterky samotné - některá vydrží sotva 2 roky, jiná i déle). Cokoliv jiného, najmě pak nabíjení a vybíjení v cyklech či hluboké vybití (v což lze počítat i vyjmutí baterky z notebooku a ponechání dlouhodobě bez nabití) jenom životnost baterky zkracuje (naštěstí bylo možno vynechat přebíjení, to elektronika nedovolí).

tak vcera mi priatel povedal,ze s prvym nb to robil tak ako mi tu radite.ze vzdy tam mal kabel a baterku dnu a potom mu baterka vydrzala 15 minut bez kabla.teraz to robi tak,ze bud ma len baterku,alebo kabel ale bez baterky.a vydrzi mu baterka 6 hodin ako na zaciatku.tak zase neviem,comu verit.on mal HP a teraz Asus.ja mam tiez Asus.

Já mám taky Asus a jak píšu, k baterce se chovám 2,5 roku jako kdyby tam nebyla. Když jsem u zásuvky, připojím se, když ne, jedu z baterky. Žádný vyndavání se nekoná a stále vydrží téměř dvojnásobek hodnoty co má.
Ale jde téměř až o jednotlivé kusy baterek. Spolužák, který sedí ve škole často vedle má téměř stejný Asus s úplně stejnou baterkou. Kupoval ho měsíc po mě a baterka už nedá 2 hodiny, ale cca 1:20. Přitom se připojujeme na zásuvku úplně nastejno.

Tvoj priatel nema o tom ani sajnu.

Jeden raz isiel cez prechod a dostal infarkt. Odvtedy nikto nechodi cez prechod ale chodi 5 metrov vedla neho aby nedostali infarkt? Asi tak to je presne to co pises s tym tvojim priatelom.

Baterka ti moze zdochnut za 2roky aj keby bola este len v sklade u vyrobcu a nikto sa jej ani nedotkol. Nezavisi to od ziadneho vyberania.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru