Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem naformátovat USB disk na partišny UFS a NTFS/exFAT - čím nebo jak na to?

Ahoj.

Zná někdo nějaký pokročilý formátovací program, který by uměl pracovat/formátovat disk, dělat partišny na UFS/UFS2, a případně i s NTFS/exFAT ve Win?

Mám televizní zobrazovadlo Panasonic a externí HDD Seagate Sensation Desktop 2TB. Abych si nahrál na disk pořad z televize, televize si CELÝ naformátuje na unix file system (UFS/UFS2), televize jede pod OS FreeDBS. I když ji podstrčím rozdělený disk s NTFS, tak televize partišny nepozná a formátuje celý disk. Disk s NTFS televize použije jen k přehrání médií, nikoliv k nahrávání.

Chtěl bych televizi ještě nějakým způsobem podstrčit UFS malou partišnu, jenom část disku, druhá partišna by byla NTFS. Je to pokus omyl, bylo by fajn, kdyby to fungovalo. Nenarazil jsem na googlu, že by něco podobného někdo kdy dělal.

Nemám znalost UNIXu, Linux znám jen z rychlíku, jsem Win PowerBFU. Pod Win sem narazil maximálně na utility k přečtení UFS disku. Zatím jsem neúspěšně rozjel ve wmwaru live openfreebds a ještě jeden, teď si nevzpomenu jak se live distribuce jmenuje (to co asi mělo vypadat ve finále jako desktopové prostředí, dostal jsem vždy černou obrazovku, boot a co se kolem toho děje bylo vidět).

Předmět Autor Datum
Obávám se, že Windows nepodporují dva (natož více) oddíly na USB
Pytlík 18.03.2013 16:05
Pytlík
1. Běží tam linuxové jádro. 2. Pro nahrávání naformátuje celý disk a soubory nejsou nijak přístupné!…
ms 18.03.2013 16:48
ms
Jasně, o šifrování souborů vím, to mě netrápí. S vloženou SD kartou toto nedělá, tam na FAT32(SDHC)…
TNT 18.03.2013 17:33
TNT
Reakcia bola o tom ze odkial beres istotu ze ta TV pouziova UFS. Ze nejaky tool hlasi nieco poskoden…
MM.. 18.03.2013 17:43
MM..
FreeDBS má nativní podporu UFS/UFS2, má taky podporu linuxových EXT a Win NTFS (evidentně i FAT/FAT3…
TNT 18.03.2013 21:45
TNT
A uz si skusil urobit na tom disku 2 particie? Jednu s FAT32 ci s nou nebude vediet robit, podobne j…
MM.. 18.03.2013 17:44
MM..
Mám televizi Samsung LE40C670, která nahrává na disk naformátovaný na XFS a přehrává z disku formáto…
petr.kejval 19.03.2013 14:45
petr.kejval
Ahoj podařilo se ti tento problém nějakým způsobem vyřešit? Koupil jsem si hdd a řeším to samé. za p… poslední
karas 26.10.2013 12:32
karas

1. Běží tam linuxové jádro.
2. Pro nahrávání naformátuje celý disk a soubory nejsou nijak přístupné! Testdisk hlásí poškozený souborový systém ufs2. Kvůli "osapakáži" a nutnosti platit výpalné za funkci "recorder" se obvykle výrobci TVP uchylují k podobným praktikám.
3. Osobně předpokládám nějaký typ šifrování, kde je součástí "procesu" typ a sériové číslo HDD

Jasně, o šifrování souborů vím, to mě netrápí. S vloženou SD kartou toto nedělá, tam na FAT32(SDHC) či exFAT(SDXC) zapíše do samostatné složky.
UFS disk přečtu ve Win přes utilitu, nějaký UFS explorer, z hlavy si to nepamatuji. Moc jsem to nezkoumal, může to mít úskalí jak píšeš.
Dík. za reakci.

Mám televizi Samsung LE40C670, která nahrává na disk naformátovaný na XFS a přehrává z disku formátovaného na FAT32 nebo NTFS. K dispozici mám externí disk připojitelný přes USB. Stáhnul jsem si z download.php gparted-live-0.14.1-6-i486.iso a vypálil na CD nebo DVD (je možno i na USB, postup je na stránkách GParted ). Nastartoval PC z takto vytvořeného CD nebo DVD. Připojil externí disk do USB. V GParted rozdělil disk na 2 oddíly. Jeden naformátoval na XFS (ve tvém případě na asi na UFS) a druhý na NTFS. Připojil externí disk k televizi. Televize přehrává z oddílu s NTFS a nahrává na oddíl s XFS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru