Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nahrada za GK Asus AH3650 Silent

Zdravim,

dostal se ke me stroj s obcasnyma restartama. Puvodne jsem si myslel, ze odchazi zdroj - 12V vetev mela dle diagnostiky v BOIS 11,71V, vse ostatni OK. Merenim na druhe vetvi jsem vsak zjistil 12,15V. Pokusnou vymenou za jiny funkcni zdroj spadlo veskere napeti 12V a 5V pod hranici tolerance.

Vsiml jsem si vsak take, ze pri startu PC namisto info o GK se objevi "nasobna zdeformovana duha", POST a vse ostatni vsak bylo temer OK. Z GK vychazi v pravidelnych intervalech (asi 4s) pulsekundovy zvuk podobny piskani... Pri tom (behem onoho kratkeho zvuku) se nekterym pismenkum v BIOS "rozkmitala spodni cast" (monitor byl CRT). Po utichnuti bylo veskere pismo v poradku. Bez pridavneho napajeni GK molexem se nedostanu pres varovnou hlasku nikam.

Predbezne to tipuji na GK Asus AH3650 Silent, proto by mne zajimala ekvivalentni nahrada s ovladaci pro XP:

1) stejna vykonova uroven (nizka cena)
2) lepsi vykon za rozumny peniz

Stacil by alespon GPU, nejsem si uz jist, zda jde o AGP nebo PCIe.

Vymenit GK s "lepsim" zdrojem zkusim az v pondeli, abych vyloucil vliv MB. Protoze me lehce tlaci cas, tak se radsi ptam uz nyni, kdyby se domenka potvrdila.

Diky za tipy.

Předmět Autor Datum
Obávám se, že AGP karty už jsou pasé (nové jsem viděl akorát nějaké HD3450 a nV6200). Lepší zdroj ta… poslední
Asmodeus 04.11.2011 20:56
Asmodeus

Obávám se, že AGP karty už jsou pasé (nové jsem viděl akorát nějaké HD3450 a nV6200). Lepší zdroj tam dát zkus, ale pokud je GK vadná, nepomůžeš si (chtělo by to testnout s jinou AGP kartou, jestli není nabořený spíš severní most na desce).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru