Avatar uživatele
Ella

Co všechno sebou nosit v autě?

Myslím tím jaké doklady musím mít u sebe, kdyby mě náhodou zastavila kontrola a jestli pokud má někdo z rodiny u sebe malý techničák, tak jestli můžu místo něj použít i velký?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, kapka před 4915 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
janek66

Hlavní je řidičák,ORV(malý techničák)NEJDE nahradit velkým,vždy musíte u sebe mít malý.Pozor na to.Potvrzení o pojištění vozidla.To by tak bylo všechno.Občanský průkaz by chtít neměli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kapka

Řidičák, zelenou kartu, která slouží jako doklad o povinném pojištění vozidla a obvykle malý techničák. Dá se předložit i velký, také se mi to stalo. Většinou s sebou vozíte ještě doklad o měření emisí, ale ten snad ani vidět nechtějí, na autě je stejně nálepka, že emise změřené má.

Janek66 bude mít pravdu s tím malým techničákem. Ale pokud budete mít velký důvod jet jen s velkým a zrovna Vás chytí, tak doporučuji dělat smutné oči a dělat pokornou, nevědomou… třeba to vyjde. Mně už prošlo tolik věcí. Vyloženě nebezpečné přestupky nedělám, ale třeba jsem jela s nenamontovanou SPZ, neuměla jsem si ji sama namontovat, tak jsem ji dala za přední a zadní sklo a jela někam, kde to umí. Jasně, že mě dohonil policajt, ale prošlo to. No, mohl to být docela drahej průšvih, takže nedoporučuju.
Jen chci říct, že i ti policajti jsou lidi a když je člověk neprovokuje, tak dokážou i leccos pochopit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Ello, záleží na Vašem věku a jaké vozidlo řídíte.
Většinou stačí:
platné řidičské oprávnění, „malý techničák“, zelenou kartu,
a další specializace.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
solo

Cau, z povinnych dokladu RP, potvrzeni o zaplaceni pojisteni a take druhou cast dalnicni znamky s vyplnenou SPZtkou. Rozhodne doporucuji jeste pridat formular o nehode a propisku, protoze pokud se stane drobna nehoda a ani jeden z ucastniku ho mit nebudete, muze se vam to take zkomplikovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek