Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastavení 2.síťové karty v PC

Zdravím!
Uvažuji,že dám do počítače 2.síťovou kartu ke spojení kabelem PC a notebooku/jen k přenosu dat/.Nevím jak ji mám správně nastavit.
Situace je taková:Internet mám od kabelovky zapojený do routeru.Odtud kabel vede do PC/první síťovka/.Dále po bytě je signál přenášen pomocí wi-fi /1 až 2notebooky/. Jde mi o to abych spojil PC a notebook kabelem jen k přenosu dat,pomocí wi-fi je přenos pomalý.
Díky moc za rady

Předmět Autor Datum
Otazka znie ako to budes mat zapojene. Kabel medzi nb a pc priamo? Ak ano treba krizeny, inak si sta…
fleg 21.11.2010 21:12
fleg
Ved predsa strc obycajny (nekrizeny) LAN kabel z notebooku do volneho LAN portu routera, a budu spoj…
MM.. 21.11.2010 21:20
MM..
Router ma asi v inej miestnosti a musel by tahat kabel cely byt alebo co;o).
fleg 21.11.2010 21:22
fleg
A to ja som si vzdy myslel ze notebook je prenosny ;D
MM.. 21.11.2010 21:42
MM..
Zdravím všechny..a děkuji. Tato varianta s tím kabelem z notebooku do PC přes router vypadá docela j…
joggy 21.11.2010 21:54
joggy
Ked tam strcis kabel medzi router a notebook, tak odpoj WiFi aby vsetky data sli cez kabel (inac by…
MM.. 21.11.2010 22:05
MM..
router je na tuty 100Mbit, takže to pojede cca 9MB/s. Kabel může být teoreticky i křížený, pokud rou…
touchwood 21.11.2010 22:08
touchwood
Tak jsem dostal na všechny moje otázky fundované odpovědi a ten se s tím už sám nějak poperu;-) Síťo…
joggy 21.11.2010 22:24
joggy
Dá sa no občas to narobí bordel. Uprav rozsah adries pridelovaných DHCP, nastav "natvrdo" tým kartám…
Joseph 21.11.2010 21:24
Joseph
Já byhc potřeboval poradit:D Na koleji máme telku přes net - samo sebou máme i router, abycho v noč… poslední
Shinxi 22.03.2011 19:39
Shinxi

Ved predsa strc obycajny (nekrizeny) LAN kabel z notebooku do volneho LAN portu routera, a budu spojene cez LAN (sice cez router ale to je vpodstate jedno). Nepotrebujes druhu sietovku ak ma router dostatok LAN portov. Nikto ta nenuti pripajat sa na router cez WiFi ked ti je to pomale.

Zdravím všechny..a děkuji.
Tato varianta s tím kabelem z notebooku do PC přes router vypadá docela jednoduše./musí být ten kabel opravdu přímý/nekřížený/ptám se proto,že v PC i notebooku jsou Gigabajtové síťovky a nebude ten router brzda?/ten není G./
Rozumím tomu správně,že přes wi-fi bych přijímal Internet/jako nyní/ a přes kabel přenášel soubory?:-|
Jde mi hlavně o to správné nastavení.PC Win XPp.a noťas Vista Home Premium.
Ještě jednou :-)děkuji

Ked tam strcis kabel medzi router a notebook, tak odpoj WiFi aby vsetky data sli cez kabel (inac by sa mohlo stat ze vsetko pojde aj nadalej cez WiFi).

Ked potrebujes silou mocou vyuzit gigabit naplno (co tam tolko prenasas) tak si kup tu druhu sietovku do PC a prepoj to kablom priamo s PC (u GBit teoreticky nemusi byt krizney). Budes muset nastavit rucne IP adresy pre tie LAN sietovky ktore su spojene priamo, na nejaky nepouzity rozsah.

router je na tuty 100Mbit, takže to pojede cca 9MB/s. Kabel může být teoreticky i křížený, pokud router umí auto MDI/MDI-X.

síťovky jsou GIFABITOVÉ, nikoli "gigabajtové"

Fungovat to bude tak, že když budeš jen brouzdat, tak se připojíš přes wifi, když budeš chtít přenášet větši data, wifi v notesu vypneš (obyčejně je na to buď fyzický vypínač, nebo kombinace kláves) a připojíš kabel. To je vše.

Nastavení sdílení se tu popisovalo tolikrát, že to je jak nošení sov do Athén.

Dá sa no občas to narobí bordel. Uprav rozsah adries pridelovaných DHCP, nastav "natvrdo" tým kartám adresy ktoré DHCP nebude pridelovať, v nastaveniach IP protokolu pre tie karty údaje v poli gateway a DNS nechaj prázdne.

Já byhc potřeboval poradit:D

Na koleji máme telku přes net - samo sebou máme i router, abycho v nočních pařbách mohli hrát mezi sebou a na jednom pokoji.

Bohužel jsem natvrdlej, a nevím jak u svého routeru http://www.c-shop.cz/sitove-prvky-bezdratove/route ry/belkin-belkin-n150-wireless-router-4xlan-237528 .html nastavit multitasking či jak to je, a nikomu se v otm moc šťourat nechce, takže při pařbě nemůže mít puštěnou tu internetovou telku, která vyžaduje port 1234 či jak to je.

Tak jsem pořídil druhou síťovku s následujícím zapojením. Internet do jedné síťovky a z druhé síťovky do routeru, přičem v nastavení nasdílím net, aby to pouštělo do routeru.

Jenže mí to ňák nejde:D U druhé síťovky jsem všechno nechal na automatik, aby to přidělilo IP jak potřebuje a to tež jsem udělal v routeru http://www.c-shop.cz/sitove-prvky-bezdratove/route ry/belkin-belkin-n150-wireless-router-4xlan-237528 .html . Všechny kontorlky mi naskočí zeleně až na tu poslední a to je symbol pro internet:D

Přičemž když má mzapojení: internet - router - PC tak všechno oki - jen musím mít naklonovanou MAC adresu v routeru, jinak by mě to nepustilo:D

Nevíte teda někdo, jak mám u: internet - PC(1 síťovka), PC(2 síťovka)- router zda musím něco nastavit?:D Jinak si nedokážu vysvětlit proč to nejde:D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru