Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastavení složek v průzkumníku

Prosím poraďte jak udržet stále stejné nastavení pro jednotlivé složky v průzkumníku v PC. Myslím tím velikost-zobrazení, jednotlivé sloupce - typ souboru, značky, velikost,...Když je nastavím dle sebe, další den je nastavení zcela jiné. Používám W VISTA. Děkuju za radu.

Předmět Autor Datum
Klikněte na horní modré liště v Průzkumníku na Uspořádat (šipička vedle), dejte možnosti složky, zál…
leo 14.02.2008 20:43
leo
Děkuju za radu, ale u všech složek je to takto zatrženo. A teď jsem objevil v několika složkách fotk…
MM 14.02.2008 21:08
MM
Prosím o radu. Mám úplně stejný problém se složkami. Na kartě tento počítač si srovnám složky jak po…
Sovereign 23.09.2011 19:57
Sovereign
Ako napisal "tribar", pouzivaj normalny suborovy manazer (total commander) a nemusis riesit problemy…
blue5 24.09.2011 04:15
blue5
Nepouzivaj pruzkumnik, je to smejd. Skus nejaky normalny suborovy manager napr. totalcommander.
MM.. 14.02.2008 21:24
MM..
No já jsem si nakonec taky stáhnul Free Commander (myslím že byl na Stahuj.cz. Je v češtině, celkem…
leo 15.02.2008 07:29
leo
Aha takže nastavení je pro všechny složky najednou, OK. Tím počtem souborů jsem nemyslel normální zo…
MM 15.02.2008 13:07
MM
No jestli se ti to nelíbí, tak klikni těsně nad fotkami na okýnko Název (šipička), a místo Seskupit…
leo 15.02.2008 18:28
leo
To je ono, super. Nezlobte se za ty otázky, moc jste mi pomohl. Nešlo jen o konkrétní složku fotek,…
MM 16.02.2008 14:22
MM
Nepomůže nic. Ten pacholek (na rozdíl od pořádného správce souborů Dolphin) si nastavení složek pama…
Filuta 24.09.2011 04:27
Filuta
Děkuji, budu se s tím muset nějak smířit. Nastavil jsem to na únosnou mey, kdy jsou obě složky sice…
Sovereign 24.09.2011 16:51
Sovereign
To je správný přístup. K čemu správce souborů, když se ti nelíbí jeho vzhled. Taky to má navíc jedno… poslední
karel 24.09.2011 16:54
karel

Klikněte na horní modré liště v Průzkumníku na Uspořádat (šipička vedle), dejte možnosti složky, záložka Zobrazení a v rámečku udělejte zatržítko u řádky Pamatovat nastavení zobrazení každé složky.
V tech zatržítkách možná objevíte ještě další užitečné věci, které se dají nastavit.

Děkuju za radu, ale u všech složek je to takto zatrženo. A teď jsem objevil v několika složkách fotky - jsou zde jednotlivé soubory fotek a nahoře ve složce se objevilo modře - neurčený 14 ( to číslo značí počet souborů ve složce ) a je možné je sbalit nebo rozbalit. ( co t znamená a jak se toho zbavím ) je to jen u některých složek.

Prosím o radu. Mám úplně stejný problém se složkami. Na kartě tento počítač si srovnám složky jak potřebuji, otevřu kartu ext. hdd (i) a tam jsou stejně jako na kartě tento počítač. Srovnám si je podle sebe, otevřu tento počítač a je zase vše jinak. Vždy mi tyto dvě karty nastaví stejně, nemohu si složky srovnat na každé kartě jinak. Vše jsem nastavil podle návodu jak jste napsal ale nepomohlo. Děkuji.

No já jsem si nakonec taky stáhnul Free Commander (myslím že byl na Stahuj.cz. Je v češtině, celkem jednoduchá práce a umí vše co potřebuju. Ale stejně mi ten dotaz není jasnej:jak u každý složky je to zatrženo ? To nastavení se dělá pro všechny složky.Jinak ve Vistě jsou ukázky fotek,(hudby,videí..)uložené výrobcem, aby se dali vyzkoušet různé možnosti programů a zobrazení. To že se zobrazuje počet souborů ve složce je přece normální, ne? Když je složka prázdná, tak zde ovšem není nic (hláška Prázdná složka).
Pokud se složky zavírají a počítač vypíná stand.způsobem, musí se uživatelské nastavení uložit.

Aha takže nastavení je pro všechny složky najednou, OK. Tím počtem souborů jsem nemyslel normální zobrazení počtu dole, ale když otevřu například složku ( fotky vánoce - kde jsou už jednotlivé fotky, které se zobrazují třeba minináhledy ), tak nad všemi fotkami v bílém prostoru je napsáno modře ( neurčený, číslo - počet fotek ve složce )a dlouhá modrá čára ukončená šipkou. Když na tutu čáru nebo nápis ( neurčený ) klepnu myší, fotky se zbalí do neviditelna a při dalším klepnutí zase rozbalí tak že jsou vidět. Toto se vyskytuje pouze u některých složek. Nic jiného jsem však u těchto složek nenastavoval.

To je ono, super. Nezlobte se za ty otázky, moc jste mi pomohl. Nešlo jen o konkrétní složku fotek, ale i o jiné. Na fotky používám jiné programy, jen jsem nechápal některé fungování složek v průzkumníkovi. Ten případ co jsem uváděl byl v cca 4 složkách aniž bych tam cokoli nastavoval a já nevěděl jak to uvézt do normálního stavu. Takže ještě jednou děkuji za Vaše odpovědi které mi moc pomohli. Je vidět, že na této poradně jsou inteligentní lidé, kteří dovedou poradit a pochopit, že mezi námi jsou i tací co vše neví a učí se. Děkuji.

Nepomůže nic. Ten pacholek (na rozdíl od pořádného správce souborů Dolphin) si nastavení složek pamatuje v registru. Avšak má tam místo na pevný počet položek (jak velký, záleží na druhu Windows). Když je vyčerpá, přepisuje to zase od začátku, takže po chvíli je to zase jako by se nic nenastavovalo. Jediné řešení je používat tak pět-šest složek a nikam si neodskočit. I přesto existují nedefinované chvíle, kdy se Windows nas*erou a vše smažou. Však to známe, čas od času Widle zamíchají ikony na ploše bez zjevného popudu a v té chvíli slabší povahy mohou na počítač i křičet.

Děkuji, budu se s tím muset nějak smířit. Nastavil jsem to na únosnou mey, kdy jsou obě složky sice stejně seřazené ale aspoň trochu podle mého :-)
Do nějakého commanderu nejdu. Je to jen dálší program navíc a vzhledy těchto programů mi připomínají win 98. Ještě jednou díky za odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru