Avatar uživatele
SoulFighter

Co z hlediska studia na VŠ znamená, když student zvládne všechny zkoušky zimním semestru, ale v letním semestru pohoří?

Je myšleno tímto způsobem.Teoreticky zimní semestr zvládne i na samá áčka. V letním chytne nějakou osobní krizi a nemá ani dostatek kreditů na postup do druhého ročníku. Přijde celý rok nazmar? Jde nějak v dalším roce navázat? Je to individuální u každé vysoké školy, anebo jsou obecně uznávaná pravidla pro všechny VŠ? Prosím napsat od zkušených všechny případné možnosti. (Samozřejmě nejlépe ty, které dokážou zužitkovat v daném oboru absolvovaný zimní semestr.) Předem děkuji za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2255 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Na různých školách je to různé. Některé Vám předchozí zkoušky uznají, jiné ne. Obecné pravidlo na to není, bude záležet na domluvě s vyučujícími a zkoušejícími.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
msi

Ahoj, kazda vejska ma svoje pravidla. Obecne ale jak i na te moji platí, kdyz si prvak musíš mít v zimalu 15 kreditu. Jiná nemůžeš do letního. A abys sel do druháku musíš mít 40 kreditu. Pravidlo 15cti kreditu platí jen první rok. Druhy a dalsi uz ne, tam musíš mít v součtu Zs + Ls celkem 40 kreditu abys sel do tretaku. Pro prodluzovaci rok musíš mít taky 40 kreditu ve třeťáku. Pokud nemáš dany počet kreditu (u nás těch 40), tak je ti ukončeno studium. Opakovat nelze, ztratis zbytecne cas, kdyz ve druháku nedas 40, ukončil jsi studium. Muzes nastoupit do prváku v záři zas.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Kromě pravidla na kredity (bývají myslím podobná) ještě platí, že musíš úspěšně absolvovat povinné předměty. Když jsem byl na škole já, bylo možno zkoušku ještě 2× zopakovat. Při neúspěchu bylo možno předmět zapsat znovu – jednou. Při dalším neúspěchu smůla. Při splnění přijímaček bylo možno nastoupit znovu, bylo možno požádat o prominutí předmětů, které student dříve absolvoval za 1 (nejsem si jist zda mohla být i dvojka). Bylo možno požádat, ale žádosti nemuselo být vyhověno. Tímto způsobem bylo možno prakticky přeskočit několik let studia…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce