Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nechodi USB 2.0 ve winXP SP2

Zdravicko vespolek,
mam pred sebou pc s deskou Asus M2V (chipset VIA K8T890, sock. AM2), s radeonem X1300pro, Cpu AMD X2 3800EE,1gb ram, Seagate SATA disk atd. Pocitac
je to soudoby, USB radic na desce je docela urcite 2.0. OS je na tom winXP CZ home, SP2, legalni a aktualizovany. Manzelka netusi jak dlouho ji to blbne, takze nejsem schopen urcit po instalaci ceho se tak udalo, nicmene problem to ma nasledujici:

Pripojimli jakekoliv zarizeni USB 2.0(flashdisk, ctecka karet, PATA disk v boxu ICEBOX na USB), windows vystrci bublinu ze "Toto zarizeni muze pracovat rychleji, pokud jej pripojim k vysokorychlosttnimu portu usb 2.0 a ze jako je tenhle port jen 1.0" nebo tak nejak... Ovladace od desky nejsou, na cd je jen *.txt o tom, ze mam nainstalovat winXPSP1 or higher a ty to zvladnou samy. Nasel jsem nejake obecne USB for VIA chipset drivery a nic. Prinesl jsem z prace jednoduchej PCI USB 2.0 radic (noname, chip NEC D720101GJ), jinde spolehlive fungujici, rovnez bez uspechu. Reinstalace windows by byla na mnoho hodin, tudiz do toho se mi nexe (a jinak zene pc slape jak ma). Nemate nekdo nejakej figl, jak windouzum domluvit v podobne dispicline?

V pc je nastrkano spoustu USB balastu, konkretne Klavesnice Genius s hubem, mys Logitech,webkamerka Canyon, CB tiskarna Xerox, ctecka karet Apacer megaSteno, ten PATA box ICEBOX, nejake flashdisky. Obcas se tam pripojuje nejakej fotak (bez driveru, jako mass storage). Ze by neco mohlo delat vakl?

Diky za veskere napady, me uz dosly :.(

Předmět Autor Datum
Máš tedy nainstalované ovladače VIA 4in1, nějaké aktuálnější? Zkusil jsi USB ve Správci zařízení ode…
host 31.07.2007 21:52
host
odebrat a restart jsem zkusil, bez uspechu. Myslim ze drivery 4in1 byly v mode za dob chipsetu VIA K…
gullman 31.07.2007 22:09
gullman
4in1 existuji porad dal, akorat se nyni jmenujou Hyperion. Urcite by chtelo stahnout a nainstalovat…
Moas 01.08.2007 09:06
Moas
foťák mass storage funguje a flashka/ctecka/disk ne? v prehistorii bylo v módě vyvádět usb1.1 i usb2…
lední brtník 31.07.2007 23:46
lední brtník
hmmm...zajimave, tohle jiste prubnu. Nejak me nenapadlo vsechen USB herberk vyskubat atd. Fotak jak…
gullman 01.08.2007 08:27
gullman
Kdyby to byl starší MB, tak bych se mrknul do BIOSu, já tam měl zapínání USB 1.1 + 2.0. Já bych to t…
nononot 01.08.2007 08:54
nononot
1.) Co takhle zkusit nabootovat z nejakeho LiveCD a otestovat rychlost komunikace tam? Abychom vylou…
Moas 01.08.2007 09:12
Moas
1)az prijdu z prace, myslim ze mam v supliku Ubuntu. Taky si matne pamatuju, ze jsem tam kdysi zaloh…
gullman 01.08.2007 12:25
gullman
Najprv si nainstaluj ovladace chipsetu http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSI D=1&CatID… poslední
MM.. 01.08.2007 13:14
MM..

foťák mass storage funguje a flashka/ctecka/disk ne?
v prehistorii bylo v módě vyvádět usb1.1 i usb2 výstupy na bednu, a ani neupozornit které jsou které, ale dnes už bych to nečekal - pak ovšem nerozumím té hlášce (negramotného ovladače prašivého via chipsetu) o připojování usb1.1

taky podezřívám nějakou chorobu ve win xp - jejich tvůrci inspirováni dosem a parametrem lastdrive se rozhodli, že nikdo nepotřebuje víc než 8-10 disků, a pokud se ti podaří písmena logických disků, cd mechanik, externích a síťových disků obsadit do čvrtiny abecedy, geniální xp ti další usb nepřipojí - nedokáží si další písmeno prostě představit - řešením bývá v disk manageru diskmgmt.msc posunout písmena optických mechanik někam dál.

edit: foťáky mívají často rozhraní usb1.1, i nějaké další krámy ti na to můžou jet.
jediné potřebné ovladače jsou xp sp1/2, a driver k chipsetu (nějaký hyperion). žádné další někde nalezené drivery nepotřebuješ. a když mass storage s usb2.0 při prvním připojení doinstaluješ, měj ten krám zapojený přímo do slotu v pc, bez prodlužovacích kabelů a čteček.
jinak odeber všechny usb zařízení, restartuj krám, po obnově ovladačů připoj flashku/usb2.0 disk a doinstaluj podporu velkokapacitních jednotek nebo jak tomu říkají znovu.

možná nějaké čtení http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&Artic leID=71

hmmm...zajimave, tohle jiste prubnu. Nejak me nenapadlo vsechen USB herberk vyskubat atd.

Fotak jako mass storage vyhazuje stejnou bublinu, omlouvam se ze to nebylo jednoznacne receno. Vsechna rychla zarizeni se chovaji takhle osklive. Dodatek: USB doury vepredu na skrini (prez kablik) se chovaji stejne jako ty vzadu primo na desce - tzn. divne.

Kdyby to byl starší MB, tak bych se mrknul do BIOSu, já tam měl zapínání USB 1.1 + 2.0. Já bych to taky zkusil odebrat ( možná v nouzovém režimu ) a pak znovu nainstalovat. Nedávno jsem se trápil s ovladačem PCMCIA síťovky SMC a když už jsem NB rezignovaně vypnul ( nemá baterii), přišel synek, zapnul a hle- síťovka fungovala.

1.) Co takhle zkusit nabootovat z nejakeho LiveCD a otestovat rychlost komunikace tam? Abychom vyloucili HW problem.
2.) Kdyz vyskoci ta bublina, ze "zarizeni muze pracovat rychleji", tak rychlost skutecne klesne na uroven USB 1.1?
3.) Chova se to stejne, i kdyz pripojis Flashku do veskerych moznych USB portu, ktere ten PC ma? Nektere z nich muzou skutecne byt jen 1.1 a nektere USB radice maji problemy s rozpoznavanim zarizeni, pokud jsou pripojena kabelem (a Flashka kabel nema, tudiz chyba by se projevit nemela)
4.) Neprobiha ve vasem okoli nejake megaruseni? (termonuklearni fuze, svarovani Golden Gate atd.) :-)

1)az prijdu z prace, myslim ze mam v supliku Ubuntu. Taky si matne pamatuju, ze jsem tam kdysi zalohoval OS partisnu Ghostem, asi by stalo za to podivat se, zda to "kdysi" fungovalo.
2)rychlost klesne. Ten PATA disk v extBoxu (mereno TotalKomandrem) chodi na mem pc 20-25Mb/s zápis, tady je to pár set kilo. Flashdisk jakbysmet.
3)jo, obstastnil jsem tu vec vcera vecer, a strkal jsem ji kolik do vsech myslitelnejch otvoru...:-D, napokon v manuale se pise, ze deska ma "8 fullspeed USB 2.0 connectors"
4)Nevim, od Cernobylu jsem ven z krytu nevysel. Senzory na povrchu zvysenou radiaci nehlasi...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru