Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nefunguje ovladač gpu nvidia, win vista

Dobrý den, prosím vás nedaří se mi zprovoznit ovladač nvidia geforce 8500gt, po instalaci ovladače po bootování zůstane jen černá obrazovka a nefungují ani kontrolky na kláváesnici. Do nouzového režimu se dostanu. Se základnímy ovladači od windows(když se to identifikuje jako standartní grafický adaptér s rozlišením vga) tak to funguje normálně. Ve správci zařízení je ještě "multimediální video adaptér" ale k tomu si ovladače nenašel. Zkoušel jsou i použít jiný zdroj ale stejně po instalaci ovladačů z nvidia.com je výsledek stejný. Už nevím co zkusit.. Částečně se to řešilo zde http://pc.poradna.net/q/view/1180335-aerofly-rc7-n efunguje-win-vista-sp2 děkuji

Předmět Autor Datum
Jestli není něco s tou starou GPU..
sambilionk 13.02.2014 20:25
sambilionk
To teraz pises o ktorom Windows pisal si minule ze tam mas XP a Win7 aj vista ci co. Skusil si insta…
MM.. 13.02.2014 20:26
MM..
je tam win vista sp2 32bit, o xp a win 7 jsem psal jen k tomu multibootu ze jsem to tak driv zkousel…
tom.win 13.02.2014 20:52
tom.win
Predtym jak si ju vyberal a cistil, to uz nefungovalo? Ptz tym cistenim si ju mohol odpalit. Ak to n…
MM.. 13.02.2014 21:21
MM..
jo předtím to už nešlo, nejdřív jsem myslel že se přehřívá tak proto jsem jí vyčistil. pak to na běh…
tom.win 13.02.2014 21:30
tom.win
Programy nevedia "hladat chyby". Tu musis najst ty nejakymi logickymi uvahami. Mozes tam skusit neja…
MM.. 13.02.2014 21:56
MM..
tak na power button nereaguje, ok zkusim ubuntu. A ten furmark se nespusti hodi jen error "Could not…
tom.win 13.02.2014 22:33
tom.win
tak instalačka ubuntu ani nenajede do nabídky, po bootováni je asi 1 minutu černo(numlock zpomaleně… poslední
tom.win 13.02.2014 23:29
tom.win

To teraz pises o ktorom Windows pisal si minule ze tam mas XP a Win7 aj vista ci co. Skusil si instalovat ovladace od HP? Mas 32bit alebo 64bit Windows? Tahal si spravne pre spravnu verziu Win z toho webu HP?

A najprv tam skus dat normalne nacisto (nabootovanim z CD) nainstalene Win, nikto nevie co tam je uz vsetko rozvrtane v tych Win.
P.S. samozrejme moze byt aj vadny HW. Skus tu grafiku vytiahnut a znovuzastrcit. Nepotrebuje nahodou dodatocny napajaci konektor?

je tam win vista sp2 32bit, o xp a win 7 jsem psal jen k tomu multibootu ze jsem to tak driv zkousel jeste na jinem pc ale to nejak nesouvisi. Je to nainstalovany nacisto (nabootovanim z cd), a nic krome nekolika pokusu instalace ovladace stazenych primo od nvidia, pak i co nabizely samy windows kdyz original od vyrobce nesly, a pak od hp ke kterym jste mi dal odkaz. a ano stahoval jsem pro spravnou verzi. Mel jsem ji uz vyndanou cistil jsem vetracek. no nevim byl do ni vyveden dvou pinovi kabilek z mb. ten jsem tam samozrejme zapojil zpet. A pry se predemnou nikdo v tom pc nehrabal takze je vylouceni ze by byl zapojeny blbe do mb a ja ho z ni nevypojoval. Jednou byl pry v servisu na vymenu zdroje a cisteni ale to je par let.

Predtym jak si ju vyberal a cistil, to uz nefungovalo? Ptz tym cistenim si ju mohol odpalit. Ak to neslo ani predtym, tak uz problem bol aj predtym niekde.

Instaloval si vsetky ostatne ovladace z tej sekcie original drivers? Updaty pre ten Windows? (ovl.panely-windows update). Ale ked sa to zasekne ze nejde ani numlock, tak tam je podla mna HW problem.

jo předtím to už nešlo, nejdřív jsem myslel že se přehřívá tak proto jsem jí vyčistil. pak to na běhlo v pohodě jednou ale spadlo to u videa tak jsem to pak přeinstalovat protože jsem myslel že má zasraný systém. Já myslel že když odejde gpu že to nejde vůbec takže jsem furt myslel že to bude v SW. jo instaloval jsem vše kromě update bios pro gpu nechtěl jsem se do toho pouštět abych ji neoddelal kdyz nejede pres ovladace od vyrobce. Zkusím v tom pc teda vyzkoušet jinou, nebo neznáte nějaký bootovací diagnostický program na gpu? nebo aspon neco co by naslo chybu i bez tech ovladacu?

Programy nevedia "hladat chyby". Tu musis najst ty nejakymi logickymi uvahami. Mozes tam skusit nejaky linux ze jak ide ten, skus trebars furmark aj bez ovladacov, skontroluj aj na zakl.doske kondenzatory ci nie su nafuknute alebo nejak vytecene, moze byt problem aj tam, neda sa to urcit jednoznacne ak PC uplne zamrzne tak moze byt problem v comkolvek v HW.
Ale uisti sa ze to po instalacii tych ovladacov uplne zamrzne - ked potom zmacknes powerbutton tak nenastane normalne vypinanie windows? Ak ano tak to nezamrzlo.
Takyto HW problem sa da najrychlejsie riesit asi len skusanim inych komponentov. Este do BIOSu daj defaults.

tak na power button nereaguje, ok zkusim ubuntu. A ten furmark se nespusti hodi jen error "Could not initialize zoomgpu. FurMark startup failed. Bye!"(podle toho jsem nasel na netu ze nemuzu identifikovat kartu) bios jsem uz resetoval, i vyndanim baterie a premostenim kontaktu. Dík za rady.

tak instalačka ubuntu ani nenajede do nabídky, po bootováni je asi 1 minutu černo(numlock zpomaleně reaguje) pak jako ze se pokouší nabíhat ale většina řádků mi přijde jako errory a pak jako by už měla naběhnout nabídka ale je vidět jen pár fialových pruhů. Takže začnu gpu a uvidím co odešlo. Že mě nenapadlo zkusti linux :D. Děkuji za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru