Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nefunkcni internet

prosim poradte, bydlim v panelaku a nechala jsem si tu pred par mesici zridit internet a to tak ze ze skrinky na chodbe mi do bytu zavedli kabel a pichli ho do routru (wifi) vse mi krasne fungovalo jak v notebooku tak i ve smart tv. jenze pred par dny muj notebook odesel na vecne casy a na novy neni finance,a proto jsem se rozhodla oprasit dedecka z 90tych let,ten vsak nema wifinu a tak jsem ten kabel z routru odpojila a pichla primo do pc, hned mi to ukaze ze sem pripojena k internetu a ukazuji se stazena data, ale nechce mi to nacist zadnou stranku,ukazuje mi to ze se pripojeni ke strance nezdarilo ale pritom se mi vpravo dole po kliknuti na ikonu pc ukazuje pripojeno a ty data se porad navysuji, zkousela jsem se drzet pokynu z jedne int.poradny a zkusila jsem podle navodu nastavit sitovou kartu ale porad to same dokola,poradite mi prosim nekdo?? diky Zaneta

Předmět Autor Datum
Kabel od notebooku připoj do routeru, ne přímo na kabel ze zdi - skříňky, to ti takhle nebude fungov…
Fair-Play 21.02.2014 14:22
Fair-Play
Musíš si své připojení nastavit podle požadavků poskytovatele, kterého jsi neobyčejně vtipně zamlčel…
Pytlík 21.02.2014 14:27
Pytlík
A nebude pro ni mnohem jednodušší, když ten notebook připojí k routeru, bez nastavování? :-) edit: n…
Fair-Play 21.02.2014 14:29
Fair-Play
Zcela určitě máš pravdu. Já jsem, ke své hanbě, dotaz přečetl jen tak zběžně a odpovídal na to "přep…
Pytlík 21.02.2014 14:50
Pytlík
no jo zase jste měli pravdu, kabel a jede to :) díky
zaneta.loup 21.02.2014 18:22
zaneta.loup
:-) od toho Žanetko router je aby dělal takové věci. Nemáš zač:-) poslední
Fair-Play 21.02.2014 18:36
Fair-Play

Kabel od notebooku připoj do routeru, ne přímo na kabel ze zdi - skříňky, to ti takhle nebude fungovat (tedy fungovalo by to po nastavení síťové karty - MAC adresy v NTB což je zbytečné vzhledem k tomu, že máš router navíc s připojenou TV). Tedy, zapoj zpět odpojený kabel a dalším kabelem připoj notebook. V routeru je nastavení od poskytovatele. Proč tě napadlo to takhle zapojit když máš v routeru 4x LAN zásuvku?
Na notebooku nechat "získat adresu z DHCP automaticky"

Musíš si své připojení nastavit podle požadavků poskytovatele, kterého jsi neobyčejně vtipně zamlčela. Každý to má totiž trochu jiné: Někdo si hraje na mac adresu (která musí být jedna určitá), u jiného (např. UPC) stačí restartovat modem a on se baví s tím zařízením, které našel jako první a ostatní ignoruje, a jiný to má třeba docela jinak. Musíš se tedy zeptat svého poskytovatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru