Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemohu spustit instalaci windows - /power-on password/

Ahoj všichni.
Nešel mi spustit Windows v notebooku HP6715s.Po zapnutí psal chybu disku,dostal jsem se pouze do BIOS.Tak jsem neváhal a kmital do autorizovaného servisu i s popisem závady. Po pár dnech mi bylo zděleno,že s přístrojem je vše v pořádku,ale chyba je v softwaru-pravděpodobně virem.Obnovení Windows v servisu za hodinovou sazbu 1100.-bez DPH jsem odmítl.Na zákaznické lince Hewlett Packard jsem si objednal disky pro obnovu,které jsem dnes obdržel.Vše zdarma,instalaci Windows zvládám. Problém mám nyní jiný : po zapnutí počítače najede úvodní obrazovka,poté přestane počítač pracovat a zobrazí se modrý obdélník na černém podkladu se symbolem klíče a nápisem Power-on Password -pravděpodobně hláška BIOS. Na jakékoliv mé pokusy reaguje pouze pípáním při mačkání kláves-3 pokusy. Do BIOS jsem nikdy žádné heslo nedával,teď se do něj nemohu dostat,už jsem v koncích,pomozte prosím.

Předmět Autor Datum
Co tak volat najprv do toho autorizovaneho servisu?
fleg 25.06.2010 22:10
fleg
po-pa 8-17
cajki 25.06.2010 22:37
cajki
1. odkaz z googlu: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en& dlc=en&cc=us&docname=c00375284…
gd 25.06.2010 22:41
gd
A to ked si preberal ten notebook zo servisu tak si ho vobec nezapol? Dali ti vobec tvoj notebook? poslední
MM.. 26.06.2010 00:16
MM..

1. odkaz z googlu: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en& dlc=en&cc=us&docname=c00375284&product=18703

Power On
The Power On password is set in the System BIOS options. It prevents unwanted users from accessing the computer. By default, HP does not set the Power On password. If you set the Power On password in the System BIOS options you will be prompted for it immediately after you power on the Notebook PC.
If this password is forgotten, a repair at an HP certified repair center is required to reset the computer. Please contact HP to schedule a repair. This service is not covered by the warranty.

HP does not set the Power On password. Kdopak si s tim hral? Za odemknuti se musi zaplatit...

Do BIOS jsem nikdy žádné heslo nedával

Tak jej nejspis museli zadat v servise. Jak to ale dokazat a prinutit je, aby to zdarma vratili do puvodniho stavu???

V kazdem pripade je kontaktuj a chtej navrat do puvodniho stavu (bez hesla). Aneb reklamuj stav z reklamace.

----------------
Dalsi moznost je zkusit to odemknout sam (dle rad z for). Reset CMOS by jiz mel byt k nicemu, heslo je v EEPROM. Jsou dve moznosti - bud existuje nejake "Master password" (zadava se po tretim neuspesnem pokusu), nebo vytahnout pamet a vydolovat to z ni za pomoci ctecky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru