Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neobvyklé padání internetu

Dobrý den, předem upozorňuju, že budu psát laickým jazykem, tak se na mě nezlobte...
Takže můj problém je takový, že mi často padá internet většinou na 10-30 sekund, trvá to už asi něco přes 1 rok a půl... Nejvíc to jde poznat asi u hraní online her nebo při prohlížení internetu kdy při spadnutí se mi daná stránka načítá strašně dlouho. Internet padá strašně zajímavě. Hrávám totiž hodně s kamarády a voláme si přes teamspeak a když mi spadne internet tak hra se mi stopne napíše (connection interupted, connection lost, connection problems nebo se mi ta hra vypne uplně, podle toho jakou hraju hru), ale slyším je jak normálně mluví, bez nějakého sekání a pak mi asi po těch cca 20ti sekundách spadne i ten teamspeak. A ihned naskočí všechno zpět :) Ovšem oni mě v průběhu toho spadnutí pochopitelně neslyší :D Taky jsem se ujišťoval jestli mám správným směrem natočenou krabičku s internetem na anténě jak má být, a je. Poskytovatele jsem se ptál a na něco se tam díval a říkal, že u nich to chyba není. Se mnou je to tak, že bydlím ve vesnici ve které máme na nejvyšším bodu umísťený ten jejich satelit na který mám tu krabičku natočenou. Poskytovatel poskytuje internet pro všechny okolní vesnice a kde má tu svoji pobočku tak to je asi 10 km daleko. Ale to si myslím, že na to vliv nemá... Hodně lidí z vesnice má jeho internet, jenomže naše vesnice se dělí na horní a dolní konec :D A kamarády co mají internet na horním konci tak těm to nic nedělá a kamarád který bydlí kousek u mně na dolním konci tak jemu to dělá to stejné... Padá mu to úplně ve stejný čas a na stejnou dobu...Nechápu v čem by mohli být chyba. Poskytovatel byl dokonce i u toho kamaráda co mu to nejde a prý to má v pořádku. Myslím, že chyba v pc to bude, když to dělá i jemu...

Napsal jsem to tak, že to nemá ani hlavu a ani patu :D Ale líp to nedokážu, těmto věcem fakt nerozumím. Kdyby nám někdo dokázal pomoci tak budeme rádi za každou radu. Kdyby jste si potřebovali ověřit něco z mého pc, tak mi jenom napište jak se k tomu dostanu a hodím to sem..

Předem děkuji :)

Předmět Autor Datum
ať znáš nějaké adresy: ipconfig -all preventivně bych změnil dns servery na opendns nebo google-dns,… poslední
lední brtník 09.09.2013 22:36
lední brtník

ať znáš nějaké adresy:
ipconfig -all
preventivně bych změnil dns servery na opendns nebo google-dns, viz příkaz ncpa.cpl - vlastnosti připojení - tcp/ip - dole.

ve chvíli nefunkčnosti by chtělo mít napsanou batky na ping brány, ping dns providera, ping adresy webu providera, ping na název webu providera. (aha, vesnet.cz má jen přesměrovaný web)

ping -n 1 ip.adresa.tvé.brány
ping -n 1 první.dns.adresa
ping -n 1 nix.cz
ping -n 1 195.47.235.3
tracert nix.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru