Avatar uživatele
FOX.IK

neomluvena absence ve zkusebni dobe

Dobry den mam problem, od vcerejska zvracim a mam prujem. Asi z nervu… jsem ve zkusebni dobe ale vim, ze me chce zamestnavatel vyhodit…od 1.1 (Zitra jsem mela mit volno, dnes je posledni den prace). Predesilam ze NECHCI jit na nemocenskou abych prodluzovala pracovni pomer a nemohli me vyhodit- to ne. Akorat mi jde o to, jestli nebudu mit nejake problemy s dnesni absenci. K lekarovi se zatim nechystam, protoze nejblizsi pohotovost je od tud tak 2 hodiny cesty. Zamestnavateli se telefonicky omluvim…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4140 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ono to nemusí být jen z nervů. Kamarádka učí v MŠ a takhle jí „lehly“ 2/3 školkařů těsně před svátky. Byla to viróza. Počasí je spíše teplé, takže se dá očekávat, že podobné nákazy se šíří. Šla bych k tomu lékaři určitě už dnes. Pro zaměstnavatele je to dostatečný doklad o Vaší absenci a musí ji tedy omluvit. Vy budete mít klid, protože z tohoto titulu Vám nebude moci nikdo nic vytknout. A potom – je mi už dost let, abych věděla, že příznaky žádné nemoci se nemají podceňovat. Od toho je tu lékař, aby určil, zda jde o prkotinu, nebo o skutečnou nemoc. (Také jsem si kdysi šla „jenom“ pro léky na nachlazení a nakonec z toho byla dvouměsíční nemocenská. Lékař to poznal hned a hnal mne do postele. Já mu uvěřila až za tři dny, kdy se nemoc projevila v „plné parádě“.)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud to zaměstnavatel ohodnotí, jako hrubé porušení pracovní kázně, tak mohou nastat i problémy.Záleží v tomto případě na zaměstnavateli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Reuef

Co nejdriv zavolej do prace a vysvetli ze ti je spatne vetsinou to pochopi a napise ti treba neplaceny volno

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Ve zkušební době, tě může zaměstnavatel vyrazit, jen proto, že se zaměstnavatel špatně vyspí.

Bohužel zákon je „ne zrovna šťastně napsán“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nimbus4

Ve zkušební době můžete být odejita i v době pracovní neschopnosti..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek