Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem netbook - vhodný pro práci s fotkama a na prohlížení fotek?

Zdravím,rozhoduji se pro maličký noťas.Rad už jsem četla až mi jde z toho hlava kolem ale v podstatě to co chci jsem nikde nenalezla a to je odpověď na otázku jestli by byl malý noťas vhodný pro práci s fotkama a na prohlížení fotek to je totiž ten hlavní důvod proč ho chci a aby byl lehý a mobilní což jsou vlastně všechny.Prosím jestli má někdo skušenosti s úpravami fotek atp.na těchto noťasech dejte vědět jaký máte a jak to na něm jde.Díky moc všem.Kateřina
Změna předmětu, původně: netbook
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Předmět Autor Datum
Na práci s fotkama? Jestli máš na mysli editaci, tedy úpravy a hromadné konverze, tak na to je netbo…
Prasak 27.03.2010 20:06
Prasak
Kdyz vynecham velikost displye (to si zvaz sama, co ti staci), pak fotky na tom prohlizet urcite puj…
gd 27.03.2010 20:07
gd
Cenovy rozdil jiz neni tak zavratny Je. Za notysek s CULV da minimalne dvojnasobek penez. Ale jinak… poslední
mif 28.03.2010 10:29
mif
Netbook neni na prohlizeni(pokud nejsi v busi a nepotrebujes co nejmensi a nejlehci ntb a chces se j…
Radek 27.03.2010 20:38
Radek
Když se k tomu ještě přidá mrňavý touchpad...
vlk56 27.03.2010 20:40
vlk56
No o mysi uz jsem psat nechtel. Nema to stejne asi cenu.
Radek 27.03.2010 20:41
Radek

Na práci s fotkama? Jestli máš na mysli editaci, tedy úpravy a hromadné konverze, tak na to je netbook kapánek nevhodnej, mohla by sis vařit kafe, než by to ten slabej procesůrek (obvykle Atom) přelouskal.
Druhý úskalí netbooků jsou displeje, hlavně jejich mizerný rozlišení. Nejen že je malý, ale až příšerně širokoúhlý, obvykle jen 800pix na výšku, což je na fotky zoufale málo.

Kdyz vynecham velikost displye (to si zvaz sama, co ti staci), pak fotky na tom prohlizet urcite pujdou. Pokud se vsak jedna o narocnejsi upravy, pak Atom nedoporucuji. Urcite to zvladne, ale bude potrebovat mnohem vice casu. Atom se totiz drzi vylepseneho zpracovani in-order, avsak na jiz bezne preskakovani instrukci to zdaleka nema.

Pokud chces editovat fotografie, doporucuji plnohodnotny procesor, vetsinou znaceny jako CULV. Cenovy rozdil jiz neni tak zavratny, vykonostne je na tom podstatne lepe. Atom se hodi na cistou kancelarinu a bezne vyuziti internetu.

Netbook neni na prohlizeni(pokud nejsi v busi a nepotrebujes co nejmensi a nejlehci ntb a chces se jen vecer podivat, coze to z fotaku vlastne vypadlo, protoze do displeju maji cas cucet jen simpanzi) ani na editaci fotek vubec vhodny, pokud nemyslis fotky z mobilu, ktery ma sotva par pixelu. Netbooky maji maly displeje, na kterych stejne kvuli malymu rolziseni neuvidis moc velkou fotku. Pokud ti jde o fotky velikosti cca 800x600, tak ty se prohlizet daji, ale o jejich editaci, napriklad z velikosti nekolika tisic pixelu x na nekolik tisic pixelu, kterou ma dnes kazdy mobil anebo maly digifotacek, si muzes jen nechat zdat a rychle na to zapomen. Vlastne ale jestli nejsi narocna, tak ti to stacit bude, ale pocitej s tim, ze se u toho nadres a fotky stejne poradne neupravis i kvuli malemu vykonu procesoru a na pididispleji netbooku se ti to proste nebude dobre delat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru