Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nezobrazující se obrázky v prohlížečích, pomalý internet, hláška start pxe over ipv4

Dobrý den,
předem upozorňuji, že jsem co se PC týče úplný lajk. Pokud mi tedy budete radit, pište prosím jednoduše jako pro malý děcko. Před cca 6 týdny jsem si koupil nový notebook Notebook Lenovo ThinkPad Edge E531 Black 6885-2EG a fungoval bezchybně až do cca minulého týdne. Nejdříve mi notebook nenašel žádnou wifi doma i přesto, že na mobilu jsem připojen.
Připojil jsem ho tedy ke kabelu a internet fungoval. Notebook běžel cca 24 v kuse a po restartu se objevila hláška:
start pxe over ipv4 a teď když zapnu internet, tak jde vcelku pomalu a nezobrazují se obrázky na internetu. Pokud víte co by s tím mohlo být, dejte prosím vědět. Pokud ne, jak se prosím reinstaluje operační systém na notebooku lenovo, pokud jsem nedostal instalační DVD.
Děkuji za odpovědi.

Roman

Předmět Autor Datum
Ahoj Románku, jako první si umyj ručičky, abys nebyl bakanej. Potom vezmi externí disk (to je takov…
touchwood 22.02.2014 13:55
touchwood
Zabiješ mě :-D
mif 22.02.2014 14:10
mif
Anebo možná toto: Change your boot order - it might be set to boot a OS over the Internet (hence th… poslední
IQ37 22.02.2014 16:01
IQ37

Ahoj Románku,

jako první si umyj ručičky, abys nebyl bakanej. Potom vezmi externí disk (to je taková ta krabička co po zapojení vydává jemný bručivý zvuk jako tvůj plyšový medvídek a do které ti maminka zakazuje kopat, protože by se rozbila) a na něj nahraj všechny své fotky, dokumenty apod. o které nechceš přijít. No a potom půjdeš spinkat, protože už bude pozdě.

Druhý den ráno, když vstaneš, půjdeš se nasnídat, vyčůráš se a umyješ si zuby, můžeš jít zpátky k tvému počítači. Zapni jej a spusť recovery proces jak je popsaný v kapitole 5.:

http://www.lenovo.com/shop/americas/content/user_g uides/e431_e531_ug_en.pdf

Jistě sis, jako každý správný pionýr, vytvořil po koupi počítače recovery média.. :-)

Anebo možná toto:

Change your boot order - it might be set to boot a OS over the Internet (hence the PXE [Preboot Execution Environment] ver IPv4 [Internet Protocol, Version 4] - it's looking for a TFTP server with a OS image to boot from).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru