Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nosnost plastových noh

Koupili jsme si obyvákovou stěnu, nohy jsme vybírali jen z katalogu, kde jsme se nachytali, neboť označení AL neznamenal hliník, ale jen imitace hliníku nastříkaná na plast. Z plastových noh máme strach, zda neprasknou. Stěna má více dílů, největší skříň má na váhu odhaduji 30 kg. Důvěřovali by jste plastovým nohám? nebo raději nějaké kovové? Ty plastové mají celkem velkou základnu š/v/h 12/3/6 cm, ale horní část je otevřená, řekněme, že celá noha je jako půl ořechové skořápky, takže ta horní část je více náchylná k prasknutí.
Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Nezáleží na tom, zda je to plast, nebo kov, ale o jaký plast jde. Chemické složení, tloušťka stěn, s…
Henessy 03.09.2011 00:34
Henessy
Dobrý den,pkud jsou ty nohy určené ke skříni,tak bych se toho nebál,ten tvar má obrovskou nosnost.Ne…
Lubomír 03.09.2011 11:53
Lubomír
Kdyby někdo řekl o mých nohách, že jsou polokoule, tak ho nechám zabanovat.:-D nebo na něj pošlete m…
Henessy 03.09.2011 13:44
Henessy
Nedavno jsem sledoval pokus se slepičím vajíčkem,unese téměř dva metrické centy. To jsi sledoval as…
Uroboros 03.09.2011 14:13
Uroboros
Nepotřebuji mokrý hadr,když žárovka v níž je vakuum udrží dospělého člověka,tak proč né vajíčko,na k…
Lubomír 03.09.2011 21:07
Lubomír
Já píšu to, co mám vyzkoušené, ne to, co jsem někde viděl ;-). Mimo jiné jsme to zkoušeli i lisem a…
Uroboros 03.09.2011 21:54
Uroboros
Dobrý,možná jsem se sekl,mám pocit,že ta vejce byla čtyři,ale zátěž opravdu okolo dvou metráků,bylo… poslední
Lubomír 03.09.2011 22:06
Lubomír

Nezáleží na tom, zda je to plast, nebo kov, ale o jaký plast jde. Chemické složení, tloušťka stěn, samotný tvar nožky má vliv na nostnost. Při výšce 3 cm by nemělo docházet k průhybu materiálu, tlak na nožku je kolmo, já bych se toho nebál.

Dobrý den,pkud jsou ty nohy určené ke skříni,tak bych se toho nebál,ten tvar má obrovskou nosnost.Nedavno jsem sledoval pokus se slepičím vajíčkem,unese téměř dva metrické centy.Samozřejmě musí být nastojato.Vaše nohy jsou polokoule,takže unesou také hodně.

Nedavno jsem sledoval pokus se slepičím vajíčkem,unese téměř dva metrické centy.

To jsi sledoval asi dost špatně :-), je to dost OT, ale když už, tak jedno vejce unese cca 4-5kg. Schválně si to vyzkoušej, vem plato, do rohů dej vajíčka (tedy 4ks celkem) a na to desku. Dle tvého by na tu desku mělo jít naložit cca 800kg, ale neunese to víc jak 20kg. Celý plato by člověka unést mělo, ale zkoušet to nebudu... Jestli věříš tomu co jsi napsal, tak si připrav kýbl s hadrem a na tu desku skoč :-D

Jinak s nožkama k nábytku souhlas, já bych se toho taky nebál a v klidu je použil. Ono v dnešní době se plast kovům vyrovná, v některých vlastnostech je i předčí.

Já píšu to, co mám vyzkoušené, ne to, co jsem někde viděl ;-). Mimo jiné jsme to zkoušeli i lisem a výsledek byl prakticky stejný jako u toho co jsem popsal, když jsme zkoušeli udělat z obou stran dokonalou plochu - vajíčko jsme na obou stranách nechali zatuhnout do cca 1cm sádrové desky, tak vydrželo myslím něco přes 15kg. Vždyť si vem vajíčko jen mezi ruce (správně orientované) a rozmáčkneš ho. 2q je prostě blbost a raději to nikde nevykládej.

Žárovka je o něčem trochu jinym, podobá se to jen tvarem. Uvědom si, že sklo je tvrdší než ocel :-). Vajíčko je pórovité a i uhličitan vápenatý (který je ve skořápce asi z 90%), nebo pro porovnání lépe vápenec, není v pevnosti nic moc proti výše zmíněným.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru