Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno notebook LCD kabel vada

Dobrý den, právě se mi něco stalo s lcd kabelem u notebooku Acer Extensa 5630EZ. Začal mi vypadávat display, zčernal a bylo lehce vidět jak s jasem v mínusu nebo vypadl úplně. Po naklonění monitorové části nebo zatlačení na ni ze zadu obraz začal naskakovat blikat atp...
Měl jsem k dispozici učitele, který dříve dělal notebook technika, rozdělal mi to a řekl, že je to lcd kabelem, že odešel (notebook mám asi 5 let), že stačí kabel vyměnit. Našel mi výrobní číslo požadovaného kusu 50.TRT01.001 a řekl ať zavolám na Acer servis a objednám si tento díl. Prý na servisu bude stát okolo 250kč, ale delší doba dodání a v obchodech s díly stojí 500+. Zajímal by mě váš názor, jak bych to měl řešit. Zvládnu výměnu s žádnými zkušenostmi? Když se dá do určité polohy nebo se stlačí ten lcd kabel notebook funguje. Nemůže být problém řešen jinak?

Předmět Autor Datum
nechaj ho v tej určitej polohe a nemusíš vymieňať kábel.
sakraforte 13.11.2013 10:37
sakraforte
jenže ta poloha (teda nejspíš ten kabel se pořád hýbe) je pokaždé jinde, a někdy stačí drbnout do st…
Mojmír 13.11.2013 10:46
Mojmír
tie kábliky sú strašne jemné. Prechádzajú okolo kĺbu displeja a tam sa jeho otváraním aj namáhajú až…
sakraforte 13.11.2013 11:00
sakraforte
Zrovna nedávno jsem to dělal. Je potřeba si najít na YouTube video, jak to rozebrat, protože každý n… poslední
jirka44 13.11.2013 11:35
jirka44

jenže ta poloha (teda nejspíš ten kabel se pořád hýbe) je pokaždé jinde, a někdy stačí drbnout do stolu a zhasne to a někdy je dost obtížné to uvéct do schopného zobrazení bez toho abych neco nedržel, tak nevím jestli je to řešení vyhovující, možná bych zkusil ten kabel přilepit jestli by to pomohlo aby se nehýbal. Nevím jak funguje co je uvnitř, proč chvíli jde a chvíli ne.

Zrovna nedávno jsem to dělal. Je potřeba si najít na YouTube video, jak to rozebrat, protože každý notebook to má jinak. Jinak to není nic těžkého. Kabel, který jsem potřeboval stojí u nás 850Kč, z Honkongu 250, poštovné zdarma. Opravit se ten kabel prakticky nedá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru