Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook do 13000 max. 15000,-

Dobrý podvečer.chtěl bych notebook 15 uhlopříčka s operačním sistémem windows
a nejlepé kdyby mel čtečku karet,disk min.160gb ,cpu tak na 1,6 - 1,8ghz
výstup pro monitor externí,případně bluetoth,ram 2gb ..v notebocích se nevyznám proto prosím o radu.Mím adeptem je acer edice diamant který působý příjemným designem bilo-černé a zakulacené rohy.Tento notebook ovšem nesplnuje mé požadavky a když tak je v nem OP -LINUX
použití: na akce hraní s programu virtual dj...hlavně aby byl kompatibilní a nepadal:-)

Předmět Autor Datum
Tak já nevím, to je test inteligence nebo co? Výběr notebooku dle podle příjemnýho designu a zakula…
Pavel 30.09.2008 19:22
Pavel
A padal kam?
Michal.Maniak 30.09.2008 19:24
Michal.Maniak
Nevím proč se chytáte vždy toho nejméně podstatného.Své HW požadavky jsem napsal také.napsal jsem že…
schiff 30.09.2008 19:58
schiff
OK, máš ještě další požadavky? Lesklý/matný displej, výdrž aku, hmotnost, wifi b/g/a/n, rozšířitelno…
Pavel 30.09.2008 20:02
Pavel
SLYŠEL jsem že u visty padá často systém. notebook do 13000 max. 15000,- Proč si kupovat oškliví p…
lední brtník 30.09.2008 22:50
lední brtník
šlo mi spíše o radu ohledně značky a toho jak se tu třeba setkáváte ze skušenostmi.NT objednám pravd…
schiff 01.10.2008 13:58
schiff
Ohledně značky bych se já osobně asi vyhnul Acerům, BenQ, Umaxům. Zvažoval bych Asus (možná), HP, Fu…
Moas 12.11.2008 22:31
Moas
nástupce Lenovo už prý tak slavný ale není. Pokud nebudu brát v potaz osobní sympatie k té či oné z… poslední
VN 12.11.2008 23:36
VN
ne to ostatní je mi jedno ;-)
schiff 30.09.2008 20:24
schiff
Koukám ,že jsi se obrátil opravdu na ..odborníky" :x: . Jen schazujou, myslí si jak jsou na výšši,kd…
petule 12.11.2008 22:20
petule
až zase nějaký retard vytáhne přes měsíc staré vlákno, k čemu jeho hraběcí rady původnímu tazateli b…
lední brtník 12.11.2008 22:52
lední brtník
Peťule z Chomutova nech toho :-)
Sancha 12.11.2008 22:53
Sancha

Tak já nevím, to je test inteligence nebo co?

Výběr notebooku dle podle příjemnýho designu a zakulacených rohů? Jsi-li blondýna, kup si cokoli, protože buď budeš trvale nadšena nebo trvale zhnusena. Jsi-li kluk, vybírej podle parametrů.

Vysvětli pojem "hlavně aby byl kompatibilní a nepadal". Kompatibilní s čím?

Pavel

Nevím proč se chytáte vždy toho nejméně podstatného.Své HW požadavky jsem napsal také.napsal jsem že se mi líbí ,ale nesplnuje mé požadavky s toho vyplívá že nevybírám podle vzhledu.ale záleží mi na něm také.Proč si kupovat oškliví působící např. jako hračka když mužu mít mnohem lepší.Kompatibilní s softwarem ...nevím zda vista podporuje starší software.SLYŠEL jsem že u visty padá často systém.

SLYŠEL jsem že u visty padá často systém.

notebook do 13000 max. 15000,-

Proč si kupovat oškliví působící např. jako hračka když mužu mít mnohem lepší.

blond. ty seš určitě blond.

za ty prachy se obávám že to bude spíš nějaký hnusný odpad s krátkou výdrží na baterky, topící protože starý procesor, a tím pádem taky s mizerným výkonem.

do vzhledu nemá cenu mluvit, každý má jiný vkus.
někdo potřebuje náhradu stolního pc s co největším výkonem a rozlišením monitoru. někdo preferuje co největší výdrž na baterky (novější cpu a chipset) a přenosnost, klidně i s 13" displejem. někdo už ví svoje a i když nepředpokládá pobyt v servisu, přece jen se jistí a nejlevnějším shitům s "vyhlášeným" servisem se vyhýbá. a někdo si nedá říct a kupuje nejlevnější nespolehlivý krám ať to stojí co to stojí.

takže buď zkus specifikovat víc, nebo si prostě vytipuj parametry (u výdrže na baterky ubírej hodinu) a pak obcházej krámy, jestli to naživo splňuje tvé vysoké estetické požadavky.

šlo mi spíše o radu ohledně značky a toho jak se tu třeba setkáváte ze skušenostmi.NT objednám pravděpodobně z czechcomputer.cz jeví se jako nejlevnejší oproti jiným konkurencím.Mími požadavky jsou opravdu jen min 160gbHDD,DDR 2gb,vstup pro připojení monitoru a čtečku pam. karet. rozlišení tak tech 1280, výdrž baterie alespon 3 hodiny,a s OP vista.díky

Ohledně značky bych se já osobně asi vyhnul Acerům, BenQ, Umaxům. Zvažoval bych Asus (možná), HP, Fujitsu Siemens, možná MSI, ale to asi taky spíš ne.
Jistou volbou by měl být Dell, slušné reference vesměs bývají i na Toshibu a byly i na IBM, nástupce Lenovo už prý tak slavný ale není.

nástupce Lenovo už prý tak slavný ale není.

Pokud nebudu brát v potaz osobní sympatie k té či oné značce, tak dnešní Lenovo patří (zaměřením) v business kategorii k těm (nej-)lepším. IBM mu odprodalo celé své notebookové "know-how", proto mělo na co navázat/pokračovat/neznamenalo to výkyv kvality. Samozřejmě záleží na té či oné řadě, kde může vyjít lépe, jak v čem, konkrétní model v konkrétní ceně. Přesto.

Ono stačí pročíst i notebook fóra (notebookreview.com, notebook.cz atd.) a zjistíte z reakcí uživatelů, že i onen legendární výrobce Dell není bez chyb, dokonce bych řekl, že mi subjektivně vychází u nových, jinak velmi dobrých modelů (E6400/6500), daleko více problémů, než třeba u Lenova. Vzhledem k standardní NBD záruce u řady Latitude si ovšem nemusíte lámat hlavu s čekáním na servis (samo, jde tuto službu dokoupit i u jiných typů nebo výrobců), bo "do druhého pracovního dne" oprava na místě je velké plus.

Z osobních preferencí na notebook je pro mě tichý chod. Tady Lenovo jde všem takřka příkladem. Kvalitou zpracování a cenou, hlavně ve střední třídě (ThinkPad R), vychází velmi slušně, Dell tady cenou trochu ztrácí, ovšem na druhou stranu nabízí možnost vlastní konfigurace, což je u Lenova problém - viz katastrofální (ne)nabídka na českém trhu (např. ochuzený model R400 - zřejmě z důvodů, aby příliš nekonkuroval T400 atd...). Jinak Lenovu může, v cenovém rozsahu 20-30 000 Kč, konkurovat jen HP, ovšem ona mnou omílaná, minimálně zmíněná hlučnost, je tady bohužel o kousek vyšší.

Displaye jsou u notebooků kvalitou všeobecně nic moc. Výhoda LED je spíše/aspoň v lepším podsvícení (jasu) a nižším nároku na odběr energie. Obdoba vybočujícího nadprůměrného LCD panelu, naposled snad u ThinkPadu T60 (S-IPS), se v současnu, pokud vím a nepletu, nekoná. A navíc je drobet problém i v tom, že výrobce notebooků často používá dodávky panelů od různých výrobců, a tak se běžně stane, že u stejného typu notebooku můžou být jiné (i kvalitativně - podání barev, jas) LCD (např. LG-Philips, Samsung ad.).

Dlouhé téma...

Koukám ,že jsi se obrátil opravdu na ..odborníky" :x: . Jen schazujou, myslí si jak jsou na výšši,když se někdo optá a nespecifikuje odborně, to co požaduje.Zase neumí to co ty,třeba. No a vásledek zesměšňování? NEPORADILI TI ANI Ň. ODPORNÍCI:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru