Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nová podlaha na sýpkovém trámovém stropu

Zdravím,
rekonstruuji první parto venkovského stavení, kde dříve byly sýpky a podlahu tvoří trámy různých rozměrů s mezerou 2cm ( viz. foto ). Odkryl jsem puvodní dřevěný záklop a hliněnou mazaninu. Nemůžu se rozhodnout jakou novou podlahu na tyto trámy udělat. Z důvodu nízkého stropu můžu jít 13 cm nad nejvyšší trám.
1/ položit folii, karysito a zalít beronem ( bojím se vlhkosti z betonu, nebo uzavření stropu neprodyšnou folií )
2/ vysypat liaporem do roviny, miralon, 2x OSB 18mm do kříže slepit v drážce a sešroubovat ( vysoká cena od firmy, možnost stavění příček jen z sádrokartonu )

Předem díky za Vaše názory.

Předmět Autor Datum
Vypadá to zdravě, osobně bych to nezatěžoval betonem, bude se to houpat a nějaká folie se mi taky ne…
ki 20.01.2011 21:29
ki
Doporučuji "zvážit" lehčený beton, třeba zde a zde. Snažil bych se jít touto cestou.
veckoo 20.01.2011 23:38
veckoo
Lehčená beton zvažuji, ale tento beton není povrchově dost pevný, takže na něj musí přijít nějaká da…
danous 22.01.2011 20:29
danous
Podle fotek nas ceka totozny ukol, ja uz se do toho "poustim" druhym rokem, zatim jenom uvahama, pro…
DKK 21.01.2011 09:29
DKK
Tak timto dotazem jste mi zase otevrel bolavy stavebni "vred" a zacal jsem zase hledat ... tady dals…
DKK 21.01.2011 09:45
DKK
Ale co ta voda , které přejde z betonu do trámů? Obvodové zdi jsou navíc z vepřáku, takže ty si tu v…
danous 22.01.2011 20:40
danous
Ono jí tam příliš nepřejde když budete míchat beton ve správném poměru a ne tekutou srajdu. Čím méně… poslední
sHpy00n 22.01.2011 23:04
sHpy00n

Vypadá to zdravě, osobně bych to nezatěžoval betonem, bude se to houpat a nějaká folie se mi taky nezamlouvá. Druhá možnost je lepší. No a co se týče příček, řešil jsem to tak, že jsem je postavil na 16-íčkách,která jsou uložena na zdech z přízemí,nad původním trámovým stropem, jako máte vy, příčky jsou z porobetonu.(taky se mi sádroš nezamlouval).

Lehčená beton zvažuji, ale tento beton není povrchově dost pevný, takže na něj musí přijít nějaká další normalní betonová stěrka, Lehčený beton by měl být min. silný 8-9 cm nad trámem. Jak ale zajistit trámy ( hlavně hlavy trámu zapuštěné ve zdi ) proti vlhkosti z betonu. Bojím se že by pak mohly začít po betonem díky jeho vlhkosti hnít, kdyby se beton vylil přímo na trámy. Přemýšlel jsem udělat takovou vanu jako se děla pro vylití anhydrydové podlahy, ale nechce se mi strop zase zbytečně difuzně uzavýrat. tak nevím.

Podle fotek nas ceka totozny ukol, ja uz se do toho "poustim" druhym rokem, zatim jenom uvahama, protoze bojuji presne s tim jak dorovnat a jak na pricky.
Zatim jsem vymyslel pouze to ze bych to dorovnal pomoci rostu z drevenych tramu, mezi to izolaci a na rost klasickou prkennou podlahu kterou jsem jiz delal na prizemi. Co se pricek tyce tak rad bych Ytong ale ten jde jedine na ty Icka ... to jsem videl u kamose ale Icka jsou dost financna zatez ...
budu sledovat co se tady vyvine za diskusi

Tak timto dotazem jste mi zase otevrel bolavy stavebni "vred" a zacal jsem zase hledat ...
tady dalsi varianta ktera mi pripada rozumna ale jeste musim pokonzultovat se statikem
LEHCENY BETON:
- lehky
- protihlukovy
- pevny a pruzny
- tepelne izolacni
- lze na nej stavet Ytong

beton.html

Co jsem slysel tak se jeste do tech tramu bouchaj velke hrebiky ktere se nasledne prolejou tim betonem a pak to eliminuje prohybani stropu (ty hrebiky se zazerou do betonu).
Tak nevim uvidime co ostatni kutilove

DKK

Ono jí tam příliš nepřejde když budete míchat beton ve správném poměru a ne tekutou srajdu. Čím méně záměsné vody do betonu, tím lépe. Betonová směs do podlahy by měla být zavlhlá. Když naberete hrst do dlaně a smačknete ji, musí zůstat pevná, soudržná koule, ale nesmí z ní téct voda a nesmíte mít ruku mokrou. Beton od dřevěné konstrukce a vepřozdí oddělte PE folií. Možná by se dala použít kontaktní difůzní folie ale nebude to levné a nevím jak by se to chovalo. Po obvodu pochopitelně ještě přidat dilatační pás. Do betonu KARI sítě určitě vložit, do trámů nekotvit, jen je třeba dbát na správné přesahy 2 - 3 oka přez sebe. Když je budete dávat jen k sobě na doraz, jako byt skoro nebyly. Že by se beton prohýbal je nesmysl. Bude-li namíchaný ve správném poměru, tedy nebude-li se šetřit cementem, správně zpracovaný, zhutněný, v dostatečné vrstvě, pak musí být po vytvrzení samonosný a nemá se co prohýbat.
Osobně bych ale šel suchou cestou bez betonu použitím liaporu a desek. Sádrokartonových příček bych se vůbec nebál, spíš naopak. Za pár let může provedená dispozice přestat vyhovovat a SDK se snadno a rychle demontuje a přestaví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru