Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ntb Acer TM 5730 - změna hesla

Ahoj všichni,
navštívil jsem na víkend moji matku a ta mi představila svůj nový ntb - Acer travelmate 5730.
No máme tu dotaz, chtěla by změnit heslo, které se zadává např.: když 3x zadáte špatný otisk prstu. Je tam nastavena matlanina, kterou si matka špatně pamatuje, proto by jsem to chtěl změnit.
V ovládacích panelech mám samozřejmě možnost měnit hesla všem účtům, ale to jsou hesla po startu Windows, jde mi právě o to "startovní".
Jedná se o něco v biosu ? Na googlu jsem návod na změnu tohoto hesla našel, ale byl v nějakém cizím jazyce a google překladač se vyznamenal tak, že jsem toho moc nepobral, jednalo se ale o zásah do ntb tak se chci zeptat, jestli existuje software, který by zvládl co potřebuji nebo co ten bios.
Jestli potřebujete vědět ještě něco, tak se ptejte.
Moc díky a hezký den přeji,
Liki

Předmět Autor Datum
heslo nastavujes v tej aplkacii, co sa stara o snimanie otdltackov prstov.
shiro 24.08.2013 12:48
shiro
Je to štandardné heslo do windows a nastavuje sa v správe užívateľských kont v ovládacích paneloch.…
sakraforte 24.08.2013 12:57
sakraforte
No heslo do win si máma nastavovala sama a je odlišné právě od toho prvního. Jsem z toho vyjevenej,…
Liki 24.08.2013 13:02
Liki
tu :
sakraforte 24.08.2013 13:08
sakraforte
No máma tu má teď jen jeden aktivní uživatelský účet, a když kliknu na to, co jsi mi podtrhnul (ale…
Liki 24.08.2013 13:12
Liki
noo, už som pár čítačiek inštaloval. Ak keď v nej vytvoríš heslo na prístup do systému, tak ten soft…
sakraforte 24.08.2013 13:15
sakraforte
Pořádně jsme ani neprobrali, od koho že vlastně ten ntb má (nebo jestli jsem špatně poslouchal), tak…
Liki 24.08.2013 13:21
Liki
ak som to pochopil, tak musí pred spustením systému napísať dve rôzne heslá, aby sa do neho dostala…
sakraforte 24.08.2013 13:55
sakraforte
No je tu launch manager a nastaveni touchpadu (rychlost kliknutí, ukazatele, ...) no jinak vůbec nev…
Liki 24.08.2013 14:12
Liki
no s tým odkazom si úplne mimo. Hľadať medzi nainštalovanými programami Fingerprint Poskytovateľ UPE…
sakraforte 24.08.2013 15:56
sakraforte
Žádné překvápko nic takového, já zítra zase odjíždím a bude mi docela jedno, jaké heslo tu budou mus… poslední
Liki 24.08.2013 17:36
Liki

No heslo do win si máma nastavovala sama a je odlišné právě od toho prvního. Jsem z toho vyjevenej, jediný moje NTB byli lenovo a pak pár hp na středoškolské MP hry a teď mám najít aplikaci, která se stará o ty otisky, vůbec nevím, která to je.
No je tu Win7 pro se service packem.
V ovládacích panelech můžu upravovat právě jen hesla účtů, nebo jsem to nenašel.

No máma tu má teď jen jeden aktivní uživatelský účet, a když kliknu na to, co jsi mi podtrhnul (ale díky za rychlou reakci) tak se dostanu do správy toho účtu. Tam samozřejmě je možnost změnit i odebrat heslo, ale to je k účtu a to měnit nechci.

Pořádně jsme ani neprobrali, od koho že vlastně ten ntb má (nebo jestli jsem špatně poslouchal), takže máma se v tom snad moc nerochňala, svoji práci a potřeby na PC zvládá obstojně a do ničeho jinýho se moc nepouští, ani do těch hesel. Když jí nejde zrovna otisk prstu nebo někdo jiný bude chtít zapnout ntb, tak před startem win musí napsat heslo. Dejmte tomu že to heslo je Poradna4642. Potom vybere účet, třeba "máma" a tam si napíše heslo, které si sama zvolit umí v těch ovládacích panelech, např.: datum narození.
No má tu i nějaké fígle, jako že na ploše dyž přejede prstem po snímači, zapne se ji fb (to si pamatuje přihlášení takže je "hned tam" :) ), ale vůbec nevím, díky jakému softwaru je to tu možné a kde se vlastně to heslo nachází. Jdou povolit i další otisky prstů. Zkoušel jsem koukat v nabídce start, v systémových nástrojích atd. Je na něm sotva prohlížeč a kodeky, takže je to zatím přehledné, ale stejně si nevím rady.

ak som to pochopil, tak musí pred spustením systému napísať dve rôzne heslá, aby sa do neho dostala ? Nerobí mama v tajnej službe ? Radšej sa v tom nevŕtaj...
Software k čítačke obyčajne beží v pravo dole a ikona býva odtlačok prsta.

No je tu launch manager a nastaveni touchpadu (rychlost kliknutí, ukazatele, ...) no jinak vůbec nevim. S tou tajnou službou sem si myslel to samé, už jen ty otisky prstu, no co tak mama může schovávat :)
No uvidim, podívám se do procesů a budu googlovat. Tady nějaký návod je ale nechce se mi nic otvírat - http://thegamesmaster.co.uk/entry/2010/06/08/acer- travelmate-5730-bios-password-reset?oo=0

Když najdu odpověď, napíšu ji sem, při mym hledání koukám, že spoustu lidí koupilo tenhle acer po někom, nebo z bazaru a heslo se dřív naučili, než přišli na řešení.

Díky za rady a kdyby Vás napadlo ještě něco, co by mi pomohlo, tak budu rád, díky

no s tým odkazom si úplne mimo.
Hľadať medzi nainštalovanými programami Fingerprint Poskytovateľ UPEK
ale len ak ti to kázala ona, ak to má byť prekvapko, tak sa na to vybodni (dúfam, že to nie je moc sprosté)

Žádné překvápko nic takového, já zítra zase odjíždím a bude mi docela jedno, jaké heslo tu budou muset zadávat, jen chtěla něco svého a ne mít v šupliku lístek s nesmyslným heslem.
No našel jsem nastavení akcí pro každý otisk, jak jsem psal, mamka má na prostředníčku fb, na ukazováčku seznam atd atd, ... ale nic o tom prvním hesle. Naěel jsem FingerLaunch, FingerPrint, ... je to v Acer Bio protection, ale asi nehledám správně. Jdou tu upravit otisky (přidat, odebrat) funkce a heslo účtu. Pak tu je password banka na to automatické přihlašování atd. Ještě s tím pozápasím, ale nic nekalého ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru