Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nároky na PC a rychlost internetu pro sledování archívu videi

Chci se zeptat. Často sleduji archivní pořady CS a SK televizi, ale dost mi to seká, nebo se rozjíždí zvuk s obrazem. Mám stařičké PC Intel Pentium III 1800MHz, grafiku Intel 82815/4mB, 1,5GB RAM. Při sledování jsem občas spustila testování rychlosti internetu Download nikdy není nižší jak 5000kbit/s (průměr je tak 7000kbit/s. Rozlišení videa dávám to nejnižší 240p.
Když sleduji vytížení procesoru během přehrávaní, blíží se ke 100%, ale nikdy 100% nedosáhne. Pokud pouštím videa nahrané na PC, je to úplně bez problému (proto pokud je možnost, pořad z archívu si stáhnu do PC a to pak jede taky zcela bez problému)

Dojde k nápravě, když si koupím lepší PC, nebo mám nízkou rychlost internetu (jedná se o WIFI providera), nebo ty archívy jsou tak nahrané a nic s tím dělat nejde, nebo je vše v normě a měla bych si přeinstalovat PC (respektíve něco doinstalovat)

děkuji

Předmět Autor Datum
Posílám screen vytížení CPU a RAM, během sledování toho videa z internetu. Je tam sice aktuální hodn…
Regina 16.12.2012 11:08
Regina
na rýchlosť prehrávania videa online má najväčší vplyv rýchlosť a stabilita pripojenia /a aj vyťažen…
audax 16.12.2012 11:14
audax
Tak vidím, že zatížení je stejně dost vysoké, což se podívat na procesy a seřadit si je dle nároků n… poslední
ms 16.12.2012 12:09
ms

na rýchlosť prehrávania videa online má najväčší vplyv rýchlosť a stabilita pripojenia /a aj vyťaženosť dotyčného servera,kde sú videá uložené/,to vidíš aj sama,pokial je to pustené stiahnuté v počítač,ide to "lavou zadnou",pokial je to púšťané priamo online,je problém,to znamená,že chyba je hlavne v pripojení,pokial by nestíhal počítač,blblo by to aj pri prezeraní stiahnutého obsahu v počítači...wifi nieje príliš ideálne na sledovanie online streamov videa

Tak vidím, že zatížení je stejně dost vysoké, což se podívat na procesy a seřadit si je dle nároků na CPU?
WiFi může mít krátkodobé výpadky a vysoké latence, ale problém nemusí být v připojení, ale v Adobe flash přehrávači a jeho nenažranosti. Vyzkoušet by se to dalo s jinou a výkonnější sestavou, pak by bylo celkem jasno. Prostě si pozvat kamarádku s notebookem na kafe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru