Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem názor síťařů (zejména TW) na switch

Ahoj,

přebudovávám doma síť a stávající letité prvky (TigerSwitch od SMC a repotec, oba s managementem) budu nahrazovat novými.

Podmínky jsou jednoduché:

Full management (serial, telnet, web), žádné WebSmart, s těmi mám jen špatné zkušenosti
VLAN support (802.1q)
Multicast support (IGMP)
Link agregation (LACP)
Možnost optických 1Gb modulů.
Nemusí to být extra děla, tak zatíženou síť doma nemám, úzká hrdla jsou jinde. Proto i cena je důležité kriterium.

Mojím favoritem byly switche Reportec, akorát se u nás v republice velice obtížně schání. Objevil jsem switche od TP-LINK, které jsou dokonce levnější než reportec a splňují přesně moje požadavky.

Co si o nich myslíte? Stávající switche běží bez problému už asi pátý rok (ten repotec je ještě starší), vydrží tohle taky tak dlouho?

Ptám se pro to, že se v praxi setkávám s trošku jiným materiálem, který si nemůžu a ani nechci dovolit (Juniper, Cisco, Huawei).

Předmět Autor Datum
Silne pochybujem, ze tw, ktory sa pohybuje v korporatnom prostredi sa stretava so switchmi Repotec a…
fleg 17.04.2012 12:02
fleg
mám nějaké zkušenosti (od vlastních zákazníků) se switchi D-link, které mají i telnet (o tom tplinku…
touchwood 17.04.2012 12:28
touchwood
Já mám zkušenosti, že jakmile je seriová konzole, remote CLI (ssh nebo telnet) je přítomno také. Ješ…
JR_Ewing 17.04.2012 12:55
JR_Ewing
já D-link v SOHO taky moc nemusím, ale ty větší 19" kusy jsou celkem OK. Jinak s tím tplinkem souhl… poslední
touchwood 17.04.2012 14:33
touchwood

Silne pochybujem, ze tw, ktory sa pohybuje v korporatnom prostredi sa stretava so switchmi Repotec a TP-Link;o).
Ja mam doma starsi manazovatelny Signamax, ktory mi zamrzol za 8 rokov asilen 2x a to teda cez tecie polovica mojej netovej siete a mam este dobre skusenosti s manazovatelnymi Zyxelmi a SMC, bohuzial vsetko uz typy, co sa dnes nepredavaju, kedze taketo switche zase nenasadzajuem a nespravujem kazdy den.

mám nějaké zkušenosti (od vlastních zákazníků) se switchi D-link, které mají i telnet (o tom tplinku pochybuju, že ten telnet má). "Můj" kus (52-portový, 48x 100, 4x1000) se odebral na věčnost po 5 letech služby na vyfouklé kondíky, opravil jsem jej obratem, ale už rovnou nasadil plně gigabitovou levnou L2kovou Prokurvu 2510-48 od HP za nějakých 10-12 tyček.

Jinak z mé praktické zkušenosti mám otestované kromě toho Dlinku i gigabitové switche LevelOne (ty jsou celkem OK a IMHO velmi-velmi podobné těm tplink), klasické stovkové PoE Linksys a levnější Delly. Nakonec je to všechno postaveno na levných čipsetech a rozdílů moc není. Ani jeden z nich se mi nikdy neseknul, a to ani webmanagement. Je ale pravda, že všechny jistím alespoň malou UPSkou.

Já mám zkušenosti, že jakmile je seriová konzole, remote CLI (ssh nebo telnet) je přítomno také. Ještě jsem se nesetkal s vyjímkou.

WebSmart nemají žádné CLI. Moje zkušenosti s websmart:

3com - často zamrzal management, človek to nenakonfiguroval, sice switch jel podle pravidel, ale k přístupu na management byl potřeba restart.

NetGear - úplně stejné chování

Proto raději preferuji modely s CLI.

k D-LINK mam jako značce poněkud averzi. Nejspíš risknu a vezmu ten TP-LINK (dělají celkem slušné SOHO routry a používam od nich bezdrátové karty v Mikrotikách), přecijen 8x1Gb + 2SFP Full management za 2100 mi opravdu nikde jinde nedají. :-)

Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru