Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem o2 internet-autoprolongace smlouvy

fhola hoj, mám inet od kyslíku. Na smlouve je autoprolongace kterou jsem zapomněl zrušit. Ted po uplynutí roku mi přišla faktura na vyšší částku než bylo dobrým zvykem. Zajímalo by mě jestli je nějaká možnost jak se proti tomu bránit. Do budoucna je zrušení autoprolongace jasným krokem, ale nechce se mi teď rok platit dardu za net. Co jsem se tak docetl, mel bych byt dva měsíce před vypršením smlouvy informován alespoň smskou, což se nestalo. Je možné podat písemné odstoupení od smlouvy? Údajně na to mám dva týdny, ale stránky o2 o tom samozřejmě mlčí. Eventuelne maji na to vůbec nárok, je to v souladu se zákonem? Je mi jasné ze se v tomto odvětví využívají různé kličky a věci na hraně, proto me zajímá jestli se s tím da bojovat.

sorry za diakritiku, dotykova klávesnice není můj kamos..

Předmět Autor Datum
O2 jsou v tomto směru pěkní hajzlíci. Nicméně si pročti podmínky, které jsi odsouhlasil. Je zajímavé…
Mobill 19.11.2013 01:27
Mobill
protože ses upsal "k.u.r.v.á.m". Neboj, tady není cenzurovací robot, kterej by hlídal nevhodný slov…
Prasak 19.11.2013 05:04
Prasak
možná by se dal strčit nos vedle do právní poradny. u těchto prodlužovaných smluv je uznáváno, že zv…
lední brtník 19.11.2013 08:21
lední brtník
No, o právní poradně vím, ale víš jak to je, větší návštěvnost, větší pravděpodobnost fundované odpo…
Redsnake 19.11.2013 09:10
Redsnake
Dobrý den, o automatickém prodloužení smlouvy u Internetu na doma informujeme vždy na vyúčtování vy… poslední
Jaroslav Neubauer 20.11.2013 15:37
Jaroslav Neubauer

O2 jsou v tomto směru pěkní hajzlíci. Nicméně si pročti podmínky, které jsi odsouhlasil.
Je zajímavé, že autoprolongaci obhajují právě tím, že se automaticky zachová cena pro další odbobí ve stejné výši. U tebe se tak nestalo. Doufám, že sem pak dáš rozřešení.
Napsal byh jim tedy výpověď smlouvy vzhledem k nedodržení ceny s tím, že ti bylo tvrzeno to co jsem psal výše.
Určitě si nastuduj dosavadní podmínky, na které jsi přistoupil. Písemnost předej na značkové prodejně proti potvrzení jendoho originálního vyhotovení. Dnem podání se dokument považuje za doručený.
To že na webu nic nepíšou je jejich sviňský přístup (vědí proč). V tomto případě jedině zahlasovat nohama a jít jinam! Příště čti a včas si to hlídej, protože ses upsal "k.u.r.v.á.m".

možná by se dal strčit nos vedle do právní poradny.
u těchto prodlužovaných smluv je uznáváno, že zvýšení ceny může být důvodem k odstoupení od smlouvy. klidně můžeš zavolat i svému drahému operátorovi a zeptat se ho na to, neměl by ti lhát, ani když je to o2.

No, o právní poradně vím, ale víš jak to je, větší návštěvnost, větší pravděpodobnost fundované odpovědi. Beztak víc věřím zdejšímu osazenstvu na PC poradně, která vystupuje již pod mně známými nicky než anonymní radilové, často bez registrované přezdívky.

Právě komunikaci s O2 bych se v tomto případě před sepsáním výpovědi a tím, než získám nějaké podklady "do ruky" bych se rád vyhnul, já jim totiž nevěřím ani nos mezi očima, beztak mi nablijou co se jim bude hodit.

Dobrý den,

o automatickém prodloužení smlouvy u Internetu na doma informujeme vždy na vyúčtování vystaveném před uplynutím závazku.

Na aktuální cenové nastavení služeb se s Vámi rádi podíváme. Zašlete nám prosím tento příspěvek spolu s číslem přípojky prostřednictvím této stránky: dotazproguru.

Jaroslav Neubauer
Online Media Konzultant, O2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru