Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem o2 oproti Vodafone prosim rady

zdravim, mam sim od o2 ... mam smartphone, takze bych chtel operatora, ktery ma levny internet ... staci mi brouzdani po netu, fb, icq nepotrebuji YT a placene aplikace ... je lepsi koupit si vdf sim? nemam s vdf zadne zkuzenosti, vzdy jsem pouzival pouze o2 ci T-mobile ... kamarat ma Vodafone a pry mu prisla sms a aktivoval si net zdarma na neurcito asi na furt, je to pravda? nabizi VDF zadarmo net? a kolik stoji sms a jak je to s volanim ... proste zhodnoceni o2vs. vdf ... díky za kazde zkusenosti/uzitecne prispevky .. a nechci tarif ..
jelikoz vsude slysim, ze o2 je nejdrazsi operator ..

Předmět Autor Datum
Ne, Vodafone internet zadarmo opravdu nemá. Před více než rokem přišli s akcí "internet na půl roku…
Nigfire 13.04.2010 18:20
Nigfire
Net zdarma rozhodně nikdo nemá, alespoň ne na neurčito. Zdarma bývá tak akorát v rámci promoakce, kd…
Prasak 13.04.2010 18:20
Prasak
Odešel jsem s internetem od T-mobile, kde jsem se nemohl doplati za doplatky za stahování, použití j…
Henessy 13.04.2010 18:56
Henessy
Dobře ... kdybych zůstal u o2 nabiju si těch 300,-, tak mi automaticky přijde sms, jestli chci ten n…
Martin Sevcik 13.04.2010 19:22
Martin Sevcik
To jsem taky jednou zadrbal, protože jsem si myslel, že se to prodlužuje ale je třeba pokaždé poslat…
Henessy 13.04.2010 19:30
Henessy
Promin, ze se jeste ptam. takze pochopil jsem to tak, ze si nabiju ... prijde sms zda chci ten net p…
Martin Sevcik 13.04.2010 19:35
Martin Sevcik
Máš li možnost, zeptej se přímo v O2 nebo na jejich webu příp. mailem. Jestli si to dobře pamatuji,…
Henessy 13.04.2010 20:07
Henessy
U O2 je to tak, ze standardni tarif je 40Kc / tyden. Pokud si nabijes 300Kc kazdy mesic, budes mit i…
Jan Fiala 14.04.2010 06:22
Jan Fiala
Jo, to je to, co mě u T-debilu sere. Doufám, že to těm kreténům růžovým jednou dojde a upraví podmín…
Prasak 13.04.2010 20:07
Prasak
Byl jsem o T-mobile už od dob kdy začínal jako Pegas. Teď mě naštvali, ale upsal jsem se a tak musím…
Henessy 13.04.2010 20:11
Henessy
Já su i nich už asi deset let, tedy taky Paegas, dokonce to mám pořád jako název sítě na displeji. A…
Prasak 13.04.2010 20:23
Prasak
A jak je to s tím netem od o2 40kč týdně ... o to bych měl zájem ... každý týden si to automaticky m…
Martin Sevcik 13.04.2010 22:38
Martin Sevcik
Když si dobiješ 300 a aktivuješ je za 20,- .Když nedobiješ jede automaticky co týden za 40,-.Je to s…
Henessy 13.04.2010 23:09
Henessy
Ok, už chápu ... a když si to aktivuju, tak po týdnu musím aktivovat znova? nebo to bere automaticky…
Martin Sevcik 13.04.2010 23:35
Martin Sevcik
s tim FUP u O2, jo, to muzu potvrdit.. ze zacatku, co jsem mela net v mobilu, jsem mela i aplikaci n… poslední
merlouska 14.04.2010 10:37
merlouska

Ne, Vodafone internet zadarmo opravdu nemá. Před více než rokem přišli s akcí "internet na půl roku zdarma" tato nabídka už dávno neplatí. Přesto ale nabízí internet za slušnou cenu. Pro studenty s paušálem (v libovolné výši) ho má za 80Kč. Rychlost za moc nestojí, ale na ICQ a prohlídnutí mailu to stačí.

Net zdarma rozhodně nikdo nemá, alespoň ne na neurčito. Zdarma bývá tak akorát v rámci promoakce, kdy se dává několik měsíců na "ochutnávku".
A kolik co stojí? Projdi si ceníky operátorů, tam to máš pěkně napsaný a rozhodni se sám. Vodafone má net tuším za 170Kč měsíčně, O2 za 150Kč, ale je to k paušálu. Jak je to s předplacenkama, to nevím, ale u O2 se to dá (opět nemám 100% jistotu) aktivovat vždy na týden.
Dalším důležitým faktorem je porkytí technologiemi, všichni operátoři mají GPRS, ale ne všichni mají EDGE, což je druhý nejrozšířenější způsob pokrytí.
Projdi si ceníky a vypiš si nabídky, dej vedle sebe a srovnej. Ono je to ve finále velmi podobný. Vyjímkou je T-blbaj, kterej má sice net nejlevnější (119Kč s DPH na měsíc k paušálu), ale je tam jen 50MB FUP a co hůř, je to jen na HTTP protokol, tedy komunikace na ICQ & spol, stahování souborů, prohlížení Youtube a případný připojení k počítači je tvrdě zpoplatněno. Skoro každý měsíc mi nafakturují pár korun za takto protrajdaný data, který mi nějak uniknou, ani nevím jak.

Odešel jsem s internetem od T-mobile, kde jsem se nemohl doplati za doplatky za stahování, použití jiného prohlížeče než Miniopera, ICQ atd. k O2 na dobíjecí simku. Po každém zaplacení 300,- dostaneš jako bonus internet na 4 týdny po 20.- Kč, jinak stojí 40,- týdně. Prohlížeč operátor neřeší, takže na chalupě se připojuji přes telefon jako modem na notebook s velkou Operou, ICQ neřeším, mail je v ceně, zkrátka si mlaskám.Množství dat (FUP) neřeším, mám pocit, že pokud nejsi stahovač tak to ani nesledují. Aspoň já jsem nepoznal zpomalení. A ve městě je docela svižný.A pro začátek jsem dostal ještě 30% k vložené částce.
Chip :
TELEFÓNICA O2: Nabídka tarifů je o moc
lepší. Základní tarif Internet v mobilu sto-
jí 150 Kč měsíčně a obsahuje měsíční FUP
150 MB, což pro příležitostné surfování
stačí. Po překročení limitu se navíc pouze
sníží rychlost. O2 ani žádným způsobem
netrestá zákazníky, kteří používají mobil
pro navigaci nebo pro Instant Messaging.
Jak se svými 150 MB naložíte, to je jen na
vás, a nemusíte mít strach, že použitím
špatné aplikace se připravíte o tisíce
korun.

Dobře ... kdybych zůstal u o2 nabiju si těch 300,-, tak mi automaticky přijde sms, jestli chci ten net za 20,- týden? ... kdysi jsem to měl ... 40kč tyden ... no takze kdybych si nabil za 300 tak jde nastavit, aby mi to tydne vzalo 20kc na 4tydny a pak po uplynuti te doby, aby se to samo zrusilo? po 4 tydnech abych neplatil 40kc? ... diky

Promin, ze se jeste ptam. takze pochopil jsem to tak, ze si nabiju ... prijde sms zda chci ten net poslu aktivaci sms a od te doby mam presne na 168hodin Internet zdarma .. po 168hodinach (tom tydnu) mi prijde sms? jestli to chci jeste za 20? nebo se to automaticky prodluzuje? ... a plati to na 4tydnu at si je vyberu, kdy potrebuji j? .. a u toho netu nebudu platit za Emaily, facebook, icq, a prohlizeni netu ... bez videi a stahovani ... diky moc ... a ta akce za to dobiti na 300 ta akce plati na furt, nebo to je ojedinele?

Máš li možnost, zeptej se přímo v O2 nebo na jejich webu příp. mailem.
Jestli si to dobře pamatuji, tak po dobití jsem poslal SMS kde se napíše INT na číslo 999 111
http://www.cz.o2.com/osobni/volani-a-tarify/170411 -vyhody_pri_dobiti.html

Pak ti bude chodit týdně SMS Z vašeho kreditu vám bud odečtena částka 20 ,- za internet, druhá SMS Byla odečtena částka... pak tě upozorní že si máš dobít 300 abys měl za 20. když nedobiješ a neaktivuješ jedeš za 40. když ti dojde kredit tak tě upozorní .......

Jo, to je to, co mě u T-debilu sere. Doufám, že to těm kreténům růžovým jednou dojde a upraví podmínky stejně, jako to mají ostatní dva operátoři, tedy uvolnění připojení pro libovolné účely a vyšší FUP (který u O2 moc stejně neaplikují, co jsem po netu četl zkušenosti uživatelů).

Ale aby to nevypadalo, že T-M pomlouvám, tak oni jsou to všichni tři stejní zmr*i, liší se jen barvou a zkušenostma, který s nimi ti kteří uživatelé udělají. Růžová, modrá, červená - všichni tři z nás jen chtějí tahat peníze.

Já su i nich už asi deset let, tedy taky Paegas, dokonce to mám pořád jako název sítě na displeji. Až letos mi konečně nabídli něco slušnýho, když mě lákali na další úvazek. Dostal jsem od nich neveřejnej tarif, je to za 99Kč měsíčně i s DPH s voláním za 1,50Kč pěti lidem do vlastní sítě, což je slušný. Stejně volám jen máti a manželce. A jelikož vlastním dvě čísla, tak jsem ten tarif dostal na obě čísla. Ve finále platím míň, než při původním (už tak nejlevnějším) paušálu. Zatím u nich zůstanu, konečně mám tarif, kterej je pro mě výhodnej. Ten internet nějak přežiju.

A jak je to s tím netem od o2 40kč týdně ... o to bych měl zájem ... každý týden si to automaticky musím aktivovat zepta se me to pres sms, at si aktivuje znova, nebo jestli nemam zajem, nebo to jede automaticky samo? a co tyden to bere 40kč? ...

s tim FUP u O2, jo, to muzu potvrdit.. ze zacatku, co jsem mela net v mobilu, jsem mela i aplikaci na mereni stazenych dat a snazila jsem se vysledovat, jestli se to po prekroceni FUP nejak meni, a niceho jsem si nevsimla (pomaly jak snek je to tak jako tak :-D). Navic mi to potvrdili i kluci, co pro O2 pracuji, ze to FUP je tam spis jako takove bububu, v praxi to prilis neresi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru