Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno obnova operačního systému ze zálohy Ghost

Kolegovi odešel 160GB SATA disk rozdělený na 20 + 140 GB. chkdsk se mohl zbláznit.

Koupil si nový disk Samsung SpinPoint F1 HD502IJ - 500 GB SATA I a má zálohu předchozí systémové partition vytvořenou ghostem 2003.

Měl bych k tomu 2 otázky:
1) Pokud zálohu obnovím na jiný disk (jiný výrobce, jiná kapacita, vše ostatní v PC zůstává), lze očekávat nějaký problém?
2) Je třeba před obnovou disk rozdělit a vytvořit 20 GB partition nebo Ghost 20 GB partition vytvoří na novém disku sám a zbytek zůstane volný?

Přiznám se, že na čistou instalaci nemám moc času a proto bych rád tu zálohu použil. Kdyby ale s tím měl za týden znovu přiletět, že to nefunguje, tak bych raději podstoupil tu čistou instalaci. Myslím si že bych tak ve výsledku ztratil méně času.

Předmět Autor Datum
1) nie 2) to zavisi od toho aku zalohu ma vytvorenu. Ak zalohu celeho disku tak nemusis vytvarat nic…
MM.. 16.07.2008 18:28
MM..
Díky. Je to záloha partition. ad a) je pro mě přirozenější cesta.
yorg 16.07.2008 18:58
yorg
- nabootuješ z média kde je ghost (stejně se chová true image) - podstrčíš mu jeho image-soubor - sá…
lední brtník 16.07.2008 20:30
lední brtník
Ověřeno - partition musí být před obnovou vytvořena. Není možné ji nasypat na "čistý" disk. poslední
yorg 17.07.2008 08:54
yorg

1) nie
2) to zavisi od toho aku zalohu ma vytvorenu. Ak zalohu celeho disku tak nemusis vytvarat nic a obnovi to vsetky oddiely aj vsetko tak ako na starom disku. Ak ma zalohu len particie, tak si predtym treba particiu vytvorit (neviem ako ghost 2003 ale u starsich bolo treba particiu predtym vytvorit, sak si skus ghosta spustit bez vytvarania particie, a uvidis co ta tvoja verzia ghosta urobi).
Aby windows bootovali tak treba zapisat aj bootblok disku, to sa da napr.:
a) zacat instalaciu Win na novy disk, vytvorit oddiel, zapise to bootsektor disku, a hned po prvom restarte mozes instalaciu stopnut a obnovit particiu zo zalohy.
alebo
b) vytvorit particiu a obnovit ju, a potom nabootovat z instal.cd Win do konzoly pre zotavenie a napisat tam fixmbr a enter a fixboot a enter

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru