Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oddíl na disku

Ahoj všem. potřebuju poradit, v čem je lepší mít hard disk rozdělený do oddílů? nechal jsem si sestavit pc a chtěl jsem aby mi 320GB disk rozdělili na 80GB oddíl a zbytek by byl druhý oddíl. Jenže mám na celém disku právě systém a chci se zeptat, jak můžu oddíl vytvořit? musím udělat reinstalaci OS a nepřeinstaluju si tím něco? Díky za rady, moc se v tom nevyznám, takže když mi někdo pošle radu, tak budu rád.

Předmět Autor Datum
Většina novějších programů umí udělat oddíl (Patrition Magic 8+ tušim) aniž by jsi přišel o data či…
AZOR 28.05.2008 16:21
AZOR
A ma teraz ten systemovy oddiel 320GB? Alebo len 80GB? Kontroloval si? (v tento pocitac) Ked sa nev…
MM.. 28.05.2008 16:22
MM..
na disku ještě vůbec žádný data nemám. jen OS a v tento počítač je na tomto jednou disku právě systé…
pp 28.05.2008 16:26
pp
ja sa pytam kolko GB ti to pise v tento pocitac u toho "C:" Kliknes na C: a vlavo dole si pozres ze… poslední
MM.. 28.05.2008 16:32
MM..

Většina novějších programů umí udělat oddíl (Patrition Magic 8+ tušim) aniž by jsi přišel o data či musel něco přeinstalováat, přesto to nepovažuji za bezpečnou operaci a pokud máš nějaká duležitá data, doporučuji zahálohovat. Je to výhodné pro ruzné přeinstalace, image disku a pod. Ano pro některé uživatele je to teda výhodné. Většinou se to dělí alespon na dva. - OS+data. (Já to mam na tři OS+data+4,7GB připravené místo na zalohovani na DVD)

A ma teraz ten systemovy oddiel 320GB? Alebo len 80GB? Kontroloval si? (v tento pocitac)

Ked sa nevyznas tak to nechaj tak. Ano, reinstalaciu OS si preinstalujes neco (=vsetko), a budes musiet instalovat aj ovladace + programy nanovo.

Ak si vies zohnat plateny partition magic tak tym sa to da aj bez reinstalacie, ale ak mas na disku nejake data tak predtym zalohovat, je to rizikova operacia.

na disku ještě vůbec žádný data nemám. jen OS a v tento počítač je na tomto jednou disku právě systém. takže abych disk rozdělil tou normální cestou bez použití nějakých utilit, musel bych přeinstalovat windowsi, ale i všechny ostatní ovladače na graf. kartu a tak, je to tak?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru