Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odešla mi grafika ?

Dobrý den mám problem zřejmě s mojí grafikou . Mám notebook acer aspire 5742g s vlastní grafikou Intel HD , a Nividia Gforce GT540 .. můj problém je takový že pokaždé když zapínam windows .. zadám heslo a jak mile se to přihlašuje a mění na plochu tak sou po celé obrazovce takové čáry (jako když nestíhá grafika při lepších hrách) Grafické ovladače sou plně aktualizované na obě grafiky . Ještě k tomu se mi sekají i videa na Youtube . přitom tenhle notebook zvládal hrát i ty nejlepší hry, ale bohužel to už není ..i když si pořád zahraju i Mafia 2,atd .. nevím si rady . Předem děkuji za odpověď .. PS: notebook je ještě v záruce myslíte že se bude dát na tohle reklamovat ?

Předmět Autor Datum
obnovit cely disk resp. windows na cisty stav od vyrobcu (viz navod k notebookui ze jakou klavesou p…
MM.. 12.12.2012 00:11
MM..
což znamená že stratím všechna data z notebooku? jestli sem to dobře pochopil tak přes bios a přeins…
lukasek7858 12.12.2012 00:16
lukasek7858
Svoje data mas mat zalohovane mimo notebook, on ten notebook trebars moze aj zozrat pes alebo moze s…
MM.. 12.12.2012 00:18
MM..
jojo notebook sem koupil s přednainstalovaným windowsem .. ale mám ještě dotaz :-D .. od toho notebo…
lukasek7858 12.12.2012 00:22
lukasek7858
Navod je urcite aj na www.acer.com a tam nejaka sekcia podpora alebo support a download a naklikat t…
MM.. 12.12.2012 00:30
MM..
Este ked ten Win nabieha tak sa pouziva asi integrovana intel grafika a ta pouziva normalnu RAM, nep…
MM.. 12.12.2012 00:36
MM..
jo tak je to opravdu tak jak říkáš Alt f10 , a ještě se chci zeptat slyšel sem že se dá rozdělit dis…
lukasek7858 12.12.2012 00:50
lukasek7858
Ked si ju nepiekol v trube tak nemas problem, vyrobca ma robit notebook ktory vydrzi normalne pouziv…
MM.. 12.12.2012 01:44
MM..
takže počítač sem přes recovery uvedl na tovární nastavení,ale bohužel se nic nezměnilo. takže asi b…
lukasek798 12.12.2012 23:12
lukasek798
reklamuj.
RedMaX 12.12.2012 23:19
RedMaX
tak notebook sem reklamoval .. řekli mi že nejspíš odešel čip na základní desce . tak nevím jak to v…
Lukask789 22.12.2012 01:06
Lukask789
a cos čekal? Sociální model od Aceru s profláklýma nvidiama... edit: a používaný jako "herní" počít… poslední
touchwood 22.12.2012 09:49
touchwood

Svoje data mas mat zalohovane mimo notebook, on ten notebook trebars moze aj zozrat pes alebo moze spadnut zo stola :)

Ne pres BIOS ale v navode bude urcite napisane jak sa to aktivuje to recovery, ak bol notebook kupeny s predinstalovanym Windows tak tam je spravidla moznost automatyickej obnovy na stav od vyrobcu. Ak by si to odniesol do servisu tak to urobia ako prvu vec podla mna, a tvoje data ti predtym urcite zalohovat nebudu.

Navod je urcite aj na www.acer.com a tam nejaka sekcia podpora alebo support a download a naklikat tam svoj model a klikat tam kdesi na to ze chces stiahnut manual.

U Acerov sa zvykne recovery spustat Alt-F10 ale moze to byt u tvojho modelu inac, mackat to treba opakovane po zapnuti notebooku, najprv Alt potom F10 a az nabehne nejake recovery menu tak tam postupovat podla pokynov (volit nejaku obnovu na "factory" stav)
Predtym si odzalohuj data na iny disk.

Ako som uz pisal to recovery nemusi pomoct ale aspon budes mat istotu ze mas cisty nerozdrbany Win a teda tym vylucis nejaky SW bordel v ovladacoch ktory sa inac riesi velmi blbo.

Este ked ten Win nabieha tak sa pouziva asi integrovana intel grafika a ta pouziva normalnu RAM, nepridaval si do toho NB nahodou nejaky RAM modul? Moze byt problem v nom. Treba skusit zospodu otvor najst kde sa davaju ram moduly a skusit aj len vytiahnut a znovuzastrcit, k su moduly dva tak skusit po jednom. Nechytat za kontakty, len za bocne hrany. RAM moduly neukladat na igelit, ani na koberec, ale na dreveny/skleneny stol, alebo idealne na nieco vodive (alobal apod)

jo tak je to opravdu tak jak říkáš Alt f10 , a ještě se chci zeptat slyšel sem že se dá rozdělit disk v mém připadě /C/ na dva třeba i na /D/ myslel sem to tak že bych nějaké věci hodil na to virtualní /D/ jeslti to tak bude fungovat (možná je to kravina ale radši se ptám protože vážně nevím kam dát 700gb věcí :D) a žádné ram moduly jsem tam nedával .
a poslední dotaz co když sem třeba "upekl" grafiku ? na to se asi záruka nevztahuje co ?
Ale i tak moc děkuju za odpovědi rady atd. konečně nějaký portál který za něco stojí a někdo pomuže ! díky

Ked si ju nepiekol v trube tak nemas problem, vyrobca ma robit notebook ktory vydrzi normalne pouzivanie.

Rozdelit sa da na zaciatku ked tam nic nemas, teraz si to budes muset odzalohovat. 700GB veci urcite nepotrebujes, a zalohu musis mat stale, ten disk alebo aj cely notebook moze zdochnut kedykolvek len tak sam od seba, potom budes 700GB hladat kde? Odporucam porozmyslat o kupe externeho disku na zalohy, a az potom riesit notebook ked budes mat data zalohovane. Filmy ktore stejne uz vzivote pozerat nebudes zalohovat netreba, ani zbytocne skladovat na disku. Potrebnych dat ma clovek zvycajne par GB to sa vojde aj na USB stick, pred vytrhnutim USB sticku bezpecne odpojit vpravo dole, alebo este bezpecnejsie je vytiahnut ho az po vypnuti PC, aby si neprisiel o data aj na tom USB sticku :)

takže počítač sem přes recovery uvedl na tovární nastavení,ale bohužel se nic nezměnilo. takže asi budu muset opravdu dojít na reklamaci .. docela mě to mrzí no .. nebyla to žádná levná hračka a mám ho teprve rok a už odešla klávesnice a teď tohle. Takže snad mi to reklamujou no .

jinak kdyby byly ještě nějaké nápady tak sem snima vyzkouším

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru