Předmět Autor Datum
Ano, je to vysoce pravděpodobné. Má ten notes i nějaký externí výstup na monitor? Co to dělá tam?
mif 19.02.2012 15:33
mif
přes vga na ext. monitor to je stejné. ten ntb má 3,5 roku, má to cenu nechat opravovat?
vojtinac 19.02.2012 15:41
vojtinac
Grafika v háji. Oprava znamená novou základní desku (pokud tam teda není dedikovaná grafika ve slotu…
mif 19.02.2012 15:45
mif
hm, to sem si myslel. dedikovaná není, tedy nejspíš: [http://pc.poradna.net/file/view/8513-dsc-3807…
vojtinac 19.02.2012 15:57
vojtinac
Tyto notebooky právě začaly překračovat 2 letou záruku a proto nezbývá než pozáruční servis. Chyby j…
mif 19.02.2012 16:03
mif
no, nevadí. už sem se smířil s tím, že si koupím jinej. co si myslíš o Asus U41SV?
vojtinac 19.02.2012 16:16
vojtinac
Klidně. Osobně nemám s Asusy problém, tenhle kousek nevypadá vůbec zle.
mif 19.02.2012 16:27
mif
děkuji za povzbuzení, já mám s Asus taky spíš kladné zkušenosti-nový notebook už vybírám asi měsíc a…
vojtinac 19.02.2012 16:48
vojtinac
Ono to bude za ty prachy všecko stejné. U Asusu máš v ceně slušný výkon a baterku, nečekej ale hořčí…
mif 19.02.2012 16:56
mif
ok, tak jdu do toho - myslím, že za ty prachy je to slušný. teploty pak zmeřím v nějakém benchmarku… poslední
vojtinac 19.02.2012 17:06
vojtinac

Tyto notebooky právě začaly překračovat 2 letou záruku a proto nezbývá než pozáruční servis. Chyby jsou v zásadě stejné jako u jejich předchůdce ASUS F3 - vadné grafické adaptéry nebo chipsety. Proto postihuje: modely M51sn s CPU Intel a Nvidia GeForce 9500M GS s 512MB VRAM, kde je vadný GPU

http://www.nbservis.cz/asus-m51-nejde-zapnout-nena biha/

Sice jim to tam nejde vůbec nahodit, ale vadnou grafiku tam zmiňují. Ta zrůdnost bude zřejmě přímo na desce.

děkuji za povzbuzení, já mám s Asus taky spíš kladné zkušenosti-nový notebook už vybírám asi měsíc a tenhle se mi líbil od začátku, nicméně poprosil sem uživatele Zajdaz, aby mi napsal hodnocení (notebook vlastnil) a není příliš kladná..:

Ten ASUS U41SV jsem si skutečně objednal, ale po pár dnech jsem ho radši vrátil a vybral si jiný notebook. Takže abych tak nějak zhodnotil moje zkušenosti po pár dnech používání, tak začnu konstrukcí. Je to v podstatě plast, kromě horní části s displejem, kde je hliník. Displej je matný, ale kolem něj a pod klávesnicí je lesklý povrch, což na mě působilo vzhledem k velikosti displeje rušivým dojmem a u klávesnice se rychle povrch omaká, ale to jsou spíš drobné nedostatky, na které se dá zvyknout. Velký problém jsem viděl u uchycení displeje, klouby jsou totiž hodně chatrné a slabé, vzít notebook za víko bych se rozhodně bál. Přišlo mi, že klouby displej nedrží pevně. Když nepočítám víko, tak byla pevnost konstrukce dobrá. Naopak klávesnice je dobře zpracovaná a pohodlně se mi na ní psalo. V šoku jsem však byl z touchpadu. Lišta pro levé a pravé tlačítko je spojená, což by nijak nevadilo, ale pravé tlačítko nereagovalo na normální stisknutí. Při zmáčknutí pravého tlačítka jsem na něj musel zatlačit skutečně velkou silou, aby zaregovalo, přičemž levé tlačítko fungovalo naprosto normálně na každé lehké stisknutí. Používat notebook někde na klíně by tak asi bylo zajímavé. Displej byl v pořádku, pěkné matné provedení, barvy horší, ale to se dá očekávat. Co se přehřívání týče, musím říct, že topí pořádně, a to jsem tam neměl spuštěnou žádnou grafickou aplikaci. Zdroj tepla je navíc umístěný vlevo vedle touchpadu, takže už po pár minutách přes plast hřeje zápěstí. Nemyslím si, že by měl problém s přehříváním, jen si myslím, že kdyby byly zdroje tepla v šasi v části u displeje, tak by to nevadilo, takhle to je dost nepříjemné. Na nohou jsem ho položený teda neměl, ale nejspíš by to pálilo dost. Co se softwaru týče, je tam nacpáno neskutečně zbytečných aplikací od třetích stran a ani recovery systém neumožňuje nainstalovat čistě jen Windows eventuelně se softwarem od ASUSu. Řešení by asi bylo nainstalovat čistě Windows z DVD a stáhnout si ovladače. Osobně bych ho tedy nedoporučil a sám jsem ho radši vrátil i za cenu, že mi strhli dost procent z kupní ceny.

trochu mě vystřešil ten touchpad-ale to mohl být vadný kus.
že bude topit je mi jasné, vhledem k 540mce, ale že by to bylo tak nepříjemné se mi nezdá (na druhou stranu dát takovouhle grafiku nalevo od touchpadu, kde má člověk položenou dlaň když hraje, je podle mě blbost).
a uchycení víka - podle videí se mi nezdálo, že by bylo nějak špatné.

co myslíš, měl bych zvažovat jiný model? tenhle asus sem našel na asus.as za 14200, což mi připadá skvělý. nebo bych za ty prachy (+cca 1000) sehnal lepší?

Ono to bude za ty prachy všecko stejné. U Asusu máš v ceně slušný výkon a baterku, nečekej ale hořčíkové šásko či vymakané windtunnely. Taky bys asi dlouho hledal matný displej. Za čtrnáct je to IMHO slušný notýsek, samozřejmě musíš počítat s poněkud horším zpracováním a možná i vyššími teplotami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru