Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odhlucneni sousedu z nizsiho patra - podlozka pod koberec ?

Dobrý den,
rád bych ohlučnil sousedy z nižšího patra, slyším vrzání nábytku apod. Problém je, že mám v ložnici palubky a něchtěl bych do nich "vrtat". Napadlo mě dát pod koberec nějakou protihlukovou podložku, ale nevím, která by se k tomuto účelu mohla hodit. Mohli byste mě prosím nějakou doporučit ? Měl bych se v mém případě spíše zaměřit na omezení kročejového nebo prostorového hluku ?

díky, DavidB

Předmět Autor Datum
Mrkni se do archivu, odhlučnění se tu párkrát řešilo. Podle mě podložka nic nevyřeší, tenká nebo tlu…
zoul 05.01.2010 18:52
zoul
Izolace v podlaze ti nepomůže, nese se to stěnama. Já mám stejnej problém - pod ložnicí má pokoj mla…
Prasak in work 06.01.2010 06:59
Prasak in work
Také mám hlučné sousedy zezdola a jediné co tak nějak funguje, je "výchova". Nejdřív zazvonit a sluš…
Gloton 07.01.2010 00:25
Gloton
Jenže tenhle způsob výchovy si můžeš dovolit jen k někomu... U některých hovádek by se ti to nemusel…
rokator 07.01.2010 07:29
rokator
to je právě ta chyba v přístupu.....předposranost těch slušných a ohleduplných lidí.....já zastávám…
Gloton 10.01.2010 01:33
Gloton
Rokator to předpokládám myslel jinak. U některých psychoušů hrozí, že když jim jeden den vyhodíš poj…
zoul 10.01.2010 12:22
zoul
Přesně. Nad námi v paneláku bydlel kripl feťák, dvakrát seděl za vykrádačky a přepadení. Veřejně na…
rokator 11.01.2010 07:37
rokator
budu ti oponovat, vyhraješ. Jen je otázka, jak daleko je kdo ochotný zajít. Slušní lidé bohužel větš…
Gloton 11.01.2010 19:10
Gloton
Jen je otázka, jak daleko je kdo ochotný zajít. On vyhraje, on nic nemá, na ničem mu nezáleží. Jed…
rokator 11.01.2010 19:33
rokator
Máš svůj velký kus pravdy, není to snadné. Ale máš ve své úvaze jednu zásadní chybu "On vyhraje, on… poslední
Gloton 11.01.2010 21:23
Gloton
a já ho třetí den "přizabiju". Nebojte se vy slušní hulvátů a hovad, berte se za svá práva, třeba i…
Gloton 11.01.2010 19:14
Gloton
Přesně tak. Případně volat městskou policii, jenže ti nevyřeší taky nic moc. To bych bral jako kraji…
Dale Cooper 10.01.2010 09:55
Dale Cooper

Mrkni se do archivu, odhlučnění se tu párkrát řešilo. Podle mě podložka nic nevyřeší, tenká nebo tlustá. Problém je v tom, že zvuk běhá po konstrukcích, které už teď neodizoluješ, leda bys v ložnici vystavěl ještě jednu místnost izolovanou od stěn a podlahy.

Izolace v podlaze ti nepomůže, nese se to stěnama. Já mám stejnej problém - pod ložnicí má pokoj mladej borec, školu ukončivší pubescent, práci nemá a matinka vydělává fůru peněz, takže flámuje dlouho do noci. Na stěně uchycenou velkou TV, možná i nějaká ta aparatura a když má magůrek náladu, nese se to stěnou nahoru k nám i k sousedům o dvě patra níž.

Také mám hlučné sousedy zezdola a jediné co tak nějak funguje, je "výchova".
Nejdřív zazvonit a slušně požádat o ztlumení TV, muziky.......a pak se uvidí. Ti moji evidentně nechápali, že mi stačí poslouchat zvuk k jednomu TV programu (tomu mému).....pak jim přišlo jako nejlepší řešení už ani neotevřít, případně ještě přidat na hlasitosti.....jenže.....řešení je jednoduché, hlavní jistič mají jako všichni na chodbě...CVAK s ním dolů a je klid. Jo a ještě je pro výchovu nejlepší skříňku zavřít opět na kličku. Je to jediné co funguje, sebereš mu pohodlí a falešný pocit, že si může dělat co chce.

to je právě ta chyba v přístupu.....předposranost těch slušných a ohleduplných lidí.....já zastávám názor, že na "hrubý pytel, hrubá záplata". Sám se snažím svým chováním nikoho neotravovat a neomezovat a to samé čekám od všech ve svém okolí. Kdo to nechce pochopit, toho k tomu prostě musím vychovat, nebo donutit. Největší chybou je ustupovat hulvátům a hovadům.

Přesně. Nad námi v paneláku bydlel kripl feťák, dvakrát seděl za vykrádačky a přepadení. Veřejně na chodníku nabízel drogy, měšťáci se ho báli, PČR na něj kašlali. Věčně byly v bytě mejdany, tlupy podobnejch magorů, cikáni...

No, a my měli doma dvě malý děti, před barákem dvě auta, nový plastový okna... Než jsme se tam přistěhovali, tak celý barák ho trpěl asi tři roky, za nás to bylo dalších skoro 5. První odvážlivec si stěžoval, zavolal policajty, druhý den ráno měl vymlácený auto. Ostatní pak nějaké stěžování přešlo. Pak ho naštěstí zavřeli za nějaké další přepadávačky.

Vím, že to někdo bude hodnotit jako srabárnu, předposranost, ale s takovým odpadem nevyhraješ :-(

budu ti oponovat, vyhraješ. Jen je otázka, jak daleko je kdo ochotný zajít. Slušní lidé bohužel většinou moc daleko ne. Já se mezi slušné a ohleduplné počítám taky, ale nedělá mi problém "zajít až kam je potřeba". I podobná individua lze vychovat....ale ne slovy....onen odvážlivec co si stěžoval, ho měl hned další den "přizabít" a byl by klid. Výchova "fyzickou" domluvou funguje překvapivě dobře.

Jen je otázka, jak daleko je kdo ochotný zajít.

On vyhraje, on nic nemá, na ničem mu nezáleží.

Jeden den mu rozbiju hubu a pak co?

Najdu vymlácený auto? Okna v bytě? Dcera dostane cestou ze školy nářez? Počká si na mě ta jeho partička?

Mám rád hrdiny, ale ne za každou cenu...

Máš svůj velký kus pravdy, není to snadné.
Ale máš ve své úvaze jednu zásadní chybu "On vyhraje, on nic nemá, na ničem mu nezáleží.", to je pravda jen z "materiálního" hlediska chápání....nic nemá, na ničem mu nezáleží.....je to téměř mimo rámec této poradny, to tu psát, ale ty mu nemusíš nic brát, lepší je mu něco dát....bolest a strach....divil by ses, jací jsou to zbabělci. Nesmíš pojem "rozbít mu hubu" chápat, jako "pár facek" s obtiskem dlaně na tváři, ale trochu víc "do hloubky"....něco jako, že se v zrcadle nepozná a bez bolesti měsíc nenažere.
Jak jsem psal.....je to o míře toho, jak je kdo ochoten daleko zajít, aby se domohl svého práva, aby si uhájil svou "svobodu", třeba jen na přiměřeně klidné bydlení.
A je to hlavně o té "předposranosti"....tebe samého hned vzápětí za možným řešením (ruční domluvou), napadlo vymlácený auto, okna, zbytá dcera nebo ty sám.....
PS: nechci aby to celé vyznělo, jako že jsem nějaký agresivní bitkařský idiot, je to spíš naopak. Mám rád dobré vztahy s lidmi, konfliktům se snažím vyhnout jak to jen jde. Ale člověk nesmí "bejt předposranej". Na druhou stranu je to samozřejmě ovlivněné i fyzickými dispozicemi, je jasné, že starší či fyzicky slabší člověk, si těžko bude vynucovat své právo takovým způsobem. I to je důvod, proč by ti "silní" a slušní,neměli být lhostejní. Já vím...utopie...ale každý pro to může udělat svůj díl.

a já ho třetí den "přizabiju". Nebojte se vy slušní hulvátů a hovad, berte se za svá práva, třeba i fyzicky, ono to bohužel někdy jinak nejde, ta největší hovada respektují bohužel jen domluvu takového typu, rozumný argument nejsou schopní pochopit a uznat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru