Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem opotřebení baterie u nového netbooku asus eee

Ahoj, chci se zeptat, mám úplně nový asus eee 1015BX, ale hned při prvním spuštění mi battery bar ukazoval opotřebení baterky na 3,3% po druhém nabití to bylo 0% další 2,3 a posledni třetí nabití 2,5% je to normální takové kolísání nebo to mám reklamovat? Docela mě mrzí když nový netbook by měl opotřebovanou baterku

Předmět Autor Datum
neries to
MM.. 05.06.2012 19:13
MM..
dobře ;-) já jen do budoucna, kdyby byla nějaká vadná tak by se to později špatně reklamovalo, řekli…
johny-d 05.06.2012 19:32
johny-d
Keby bola vadna, tak by vobec nefungovala.
MM.. 05.06.2012 19:34
MM..
Aký program dokáže vypľuť tie hodnoty? ::) Ďalšia vec je, že software takéto veci nikdy nedokáže de…
pme 05.06.2012 19:25
pme
děkuju za informace ;-) poslední
johny-d 05.06.2012 19:36
johny-d

Aký program dokáže vypľuť tie hodnoty? ::)

Ďalšia vec je, že software takéto veci nikdy nedokáže detekovať na 100% (stačí sa pozrieť napríklad na merania napätí v zdroji), predsa len čítať chemické procesy v batérii prostredníctvom programu je dosť ťažká úloha...
Ten program vychádza zrejme z rozdielu hodnôt full_charged_capacity/designed_capacity. A áno, rozdiel plne nabitej a papierovej kapacity batérie tým percentám odpovedá.

Nedokážem si predstaviť na akumulátore merať niečo iného než napätie/prúd/teplotu (ich priebeh). Odhad full_charged_capacity hodnoty asi bude výsledkom analýzy týchto hodnôt (zmenou oproti výrobným hodnotám?). Schopnosť akumulátoru absorbovať/poskytovať energiu je tak asi odrazom nestálych (ne)vratných chemických/štrukturálnych zmien.

Akumulátor typu LiION = kapacita klesá s časom nie s opotrebením, je úplne jedno ako baterku nabíjate a vybíjate, aj keď sa nepoužíva, stále v nej prebieha rozpad až je baterka nepoužiteľná. To ako dlho vydrží je dané podľa môjho názoru predovšetkým výrobcom a určením tovaru.

Dnešné spotrebné LiION batérie sú na 3/4 kapacite už keď si ich kupujete, nejakú dobu ležali v sklade a veselo sa rozkladali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru