Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oprava přívěsného vozíku

Dobrý den,musím vyměnít oj a taky spojovací zařízení.Nevím jestli použít jekl(50x50,60x60) anebo kruh.trubku(d50,d60).Žehličku bude taky nová,spíše si nejsem jistý rozměrem a druhem použitého oje z hlediska pevnosti.Děkuji za názory a rady.

Předmět Autor Datum
Předpokládám, že oj je neoddělitelně spojená s rámem - konstrukcí podvozku - svařováním a že je souč…
mirektatra 06.05.2014 15:25
mirektatra
Záleží i na "žehliččce". Nevím přesně zda je to povolený, ale nové vozíky firmy A*ados třeba mají je…
kamzl 06.05.2014 15:51
kamzl
vozík je domácí výroby,starý 20let,žehlička a prvních 50cm oje (trubka průměr 50)naprosto v katastro…
radeim 06.05.2014 16:33
radeim
není to katastrofa, to jsem potřeboval vědět že to je samovýroba.v TP je určitě název(označení) např…
kamzl 06.05.2014 16:45
kamzl
Dobrý den,ten vozík ,jestli je starý dvacet let nebude domácí výroby,maximálně výdřeva,nebo plechová…
Lubomír 06.05.2014 17:23
Lubomír
Zajimavy - dneska vozik nemusi mit fabrickej ram, pouze napravu. Ram musi bejt svarenej(pokud je sva… poslední
bahno jinde 06.05.2014 19:47
bahno jinde

Předpokládám, že oj je neoddělitelně spojená s rámem - konstrukcí podvozku - svařováním a že je současně nositelem identifikace vozidla - VIN, nebo v.č. . Opravování takové části vozidla podléhá zvláštním předpisům a může jej provést pouze autorizovaný servis, nebo výrobce vozidla, stanoveným způsobem/technologií opravy a musí o tom provést záznam do TP vozidla. Obraťte se na ně, oni vědí, že je nutné použít bezešvé trubky atd. :-)

Záleží i na "žehliččce". Nevím přesně zda je to povolený, ale nové vozíky firmy A*ados třeba mají jednu středovou oj a k tomu pasující žehličku s přesnými úchyty na ní takže ji nedáte na oj z jeklu bez nějakých prasáckých úprav.

Mají ale i oje dvojité, ke kterým taky je potřeba odpovídající žehlička.

Nutné rozměry náhr. dílů jsou také daný tonáží a povolenou rychlostí vozíku.Na milimetry se nehraje ale přeci jen to je práce pro zámečníka nebo pro katalog náhradních dílů.

Vemte si že dýlkou oje např snížíte užitkovou hmotnost vozíku, jeho schopnost manévrovat a když k tomu přidáte ještě nějaký neodpovídající materiál může se to stát osudným.

Z mýho pohledu bych pro opravu použil klidně silnější materiál s většími rozměry než(délky bych zachoval) a nechal pokud je to nutný oj přivařit někým se státními svářečskými zkoužkami.Jestli je oj chycená šrouby tak není co řešit.

Nepíšte co to je za vozík, takže píšu všeobecně.

není to katastrofa, to jsem potřeboval vědět že to je samovýroba.v TP je určitě název(označení) např. AK-NP 12 apod.

na internetu je možnost si vygooglovat rozměry náhradních dílů, sám si je vyrobit a namontovat, pak jen vozík prohnat STK.

A jak jsem psal dodržujte hlavně rozměry(ne na milimetry) a radši použijte materiál silnější.

Edit: anebo stačí jednoduše oměřit původní.

Dobrý den,ten vozík ,jestli je starý dvacet let nebude domácí výroby,maximálně výdřeva,nebo plechování korby v té době už musely mít vozíky fabrické základní rámy.
Ale nebudeme zde slovíčkařit.Pokud nejste řemeslník,vyhledejte zámečnickou dílnu,tam si s tím poradí.Nic na tom není.Také mám vozík,ale celý komplet vlastní výroby krom pár továrních dílů,tak vím jak je to kde řešené.Převařit,nebo opravit oj vsazením nového dílu není takový problém.Asi nebude vhodné zde rozepisovat detaily co a jak.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru